Přejít na obsah

Nová lepší videa - Horší start, cvakání


Doporučené příspěvky

TDi je pro mě španělská vesnice, tak bych se chtěl poradit. Měnili mi těsnění pod hlavou a dávali i nové žhavičky. Od doby, co se mi vrátilo auto, tak pozoruju občas horší starty. Vždy se jedná o studený start, ale nestane se to u každého studeného startu. Třeba z 10 studených startů se to stane 4x. Auto 3-5x točí a má tendenci nastartovat, až nakonec chytne. Všiml jsem si i, že je slyšet cvakání u studeného motoru (dokud není voda třeba na 60°C), řekl bych z hlavy. Nejvíce je to slyšet v interiéru a v rozmezí 1600 - 2000 ot. A nakonec mám pocit, že mám vyšší spotřeba o pár desetin. Ale to nevím jistě, zatím nebyly úplně vhodné podmínky pro kontrolu.

Dostal jsem radu blbě nastavené rozvody/vačka. Ale nebyl by horší každý start? Cvakání mě napadly hydroštely, ale s TDi nemám zkušenosti a je tam na mě "moc divných" zvuků :biggrin:

Přikládám video ze startu motoru. Na videu chytlo dobře, přikládám spíš na poslechnutí zvuku. Cvakání, které je nejlépe slyšet v interiéru bohužel nahrát nejde uvnitř, ale na videu je trochu patrné. Ke konci videa jsem vytočil motor do cca 2000 ot.

 

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Než cvakání mi to příjde jak kdyby ti někde unikal vzduch. Když ti měnili žhaviče, tak měnili i ty měděný těsnění kolem nich? Nastartuj a dej k žhavičům ruku, jestli to nefouká někde kolem nich. Kdysi mi to dělalo u ALH s automatem, kde jsem měl na jednom valci trochu nižší tlak a bylo to tím, že kolem žhaviče mi to foukalo...

Odkaz ke komentáři

Tak mám tu konečně slušná videa.

Dnešní první start, kdy auto stálo cca 20 hodin. Start začíná v šesté vteřině.

 

A tady je slyšet to cvakání. Asi to jde spíš ze spodu motoru. Nahrával jsem to od předního levého kola. Ke konci videa to vytočím do 2000 ot. Na volnoběh je to dobře slyšet od osmé vteřiny.

 

Odkaz ke komentáři

To máš na mysli na ten zvuk nebo starty? Rozvody měly najeto před výměnou těsnění cca 10 tisíc km, takže se nekupovaly nové. Momentálně mají rozvody asi 11 tisíc km. Ale klínový řemen se nedělal.

Jinak pokud by byly blbě nastavené rozvody nebo vačka, startovalo by to vždy špatně nebo by to mohlo být jen občasné?

Děkuju

Odkaz ke komentáři

No teď to řeším taky. To cvakání vnímám už delší dobu. Napadly mě hydroštely. Nejvíc se to rozezní až po zahřátí. Nevím jestli to tam je od začátku , ale všimnul jsem si toho až nedávno. Nevím jestli to řešit nebo to nechat vyhnít a myslet na něco pozitivního. Na druhou stranu nechci v létě skončit někde v Chorvatsku s manželkou a miminem u krajinice.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Případá mi, že špatné starty se objevují, pokud je vlhko a auto stojí přes noc. Dřív byly dlouhé starty výjimečné, teď jsou výjimečné krátké starty. Nenapadá někoho něco? Je to opravdu od té doby, co se dělalo těsnění pod hlavou a měnily žhavičky.

K tomu alternátoru, tak z místa rozvodu alternátor/rozvody je slyšet něco, ale nejde identifikovat, z kterého rozvodu zvuk pochází. Stejně tak se nedá zjistit, odkud vychází to bouchání/klepání. Dobře je to slyšet pokud stojím u řidičových dvěři.

 

Dawe81: Ty tam máš jiný zvuk. Máš spíš cvakání oproti mně.

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...