Přejít na obsah

Zápis kol do TP


Jaksvo

Doporučené příspěvky

Ahoj, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s dodatečným zápisem kol do velkého TP.Rád bych si pořídil nové disky, bohužel není žádný výběr z těch, které jsou zapsané v TP.Nechci nic extrémního, 7,5xR17.Jak lze postupovat, aby s tim nebyly problémy (napr.pri plnění škody pojišťovnou).Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

nedávno jsem řešil stejný problém, koupil jsem si na Oct. III kola 18" s ET 43 a rozhodl jsem se tento rozměr zlegalizovat zápisem do TP. Vzhledem k tomu, že sice šlo o originál kola která nabízela Škodovka (výroba Borbet), tak k typovému listu se nedostaneš. Na internetu, jsem si zadal vyhledat "typové listy" a zde jsem u jedné nejmenované společnosti zadal do tabulky vše co o kolech vím a odeslal. Následně za 3 dny mi přišlo domů psaní - typový list na předmětná kola + KBA list. S tímhle a s obutými koly zajedeš na STK kde je technik, který smí schvalovat tyto věci, potvrdí ti typový list a následně jdeš na odbor dopravy na úřadu a kola (rozměry) si necháš zapsat do TP jako alternativní.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdar,

nemůžu se nepodělit o dnešní zkušenost. Mám kola Enzo H 7x17 ET48, na kterých jsem svou OII koupil. Chtěl jsem je zapsat do TP (prodejce se s tím nezabýval nebo to spíš ani nevěděl). Sehnal jsem si tedy u nejmenovaného prodejce kol a pneumatik typový list a TUV. Vyjel mi to z tiskárny, dal razítko + podpis a šel jsem. Minulý týden jsem byl na STK...tam mi řekli, že mi kopii typového listu nepotvrdí, ale že mi dá protokol z evidenční prohlídky a že mi to na základě toho zapíšou. Říkám OK a platím 490 Kč. Dojdu na úřad...na základě tohoto vám nemůžu kola zapsat. Ani kdybyste měl potvrzenou tu kopii TL (vytisknutou od prodejce). A to TUV si můžu během 2 minut najít na internetu. Říkám OK a s nepořízenou nasraný odcházím.

Volám tedy do ALCARU, jak to funguje...jejich vyjádření: "...s kopií to jde normálně, těch kol prodáme tisíce, takže by tu musel být člověk, který by nedělal nic jiného, než podepisoval typové listy..." Říkám si WTF? Co mám jako teď dělat?

Zítra jdu na STK, pokud mi nedají razítko na typový list, volám do ALCARu a ať si spolu pokecají, když mají každej jiný názor. Pokud dostanu razítko, udělám to samý na úřadě...

Má někdo podobnou zkušenost?

Dík

Odkaz ke komentáři

Já to taky nechápu. Uvidím, co řeknou na STK, zda to po nátlaku potvrdí...když ano, tak nevím, co pán na úřadě...ten říkal, že mi potvrzenou kopii typového listu z STK taky nevezme...

Otázkou je, kde tedy sehnat 100% originál typového listu :blink:

Odkaz ke komentáři

Pán na úřadě chce být asi moc důležitej. Jak asi pozná originál od kopie? Má na tom razítko a podpis prodejce? Má, tak ať neprudí. Jak jinak by to chtěl ještě potvrdit.. Pochopil bych, kdyby to byla kopie podpisu, ale pokud je tam originál podpis, tak není problém..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...