Přejít na obsah

Navigace Columbus vs. Apple CarPlay


Doporučené příspěvky

Mám v OIII FL navigaci Columbus (MIB 2) a k ní standardně připojený iPhone přes Apple CarPlay (přes USB). Z návodu vím, že pokud je aktivní navigace na telefonu, je vypnutá navigace v Columbusu (a tedy i v digitálním přístrojovém panelu) a naopak.

 

Rád mám mapu zobrazenou na digitální přístrojovce, a tak používám navigaci na telefonu jen výjimečně na delších trasách (primárně Waze), normálně mám jen zobrazenou mapu z navigace.

 

A zde je problém – když použiju navigaci v telefonu, vestavěná navigace se pak stále „odpojuje“, i když v telefonu navigace spuštěna není. Zkoušel jsem zadat cíl v Columbusu, pak se navigování přepne „do auta“, ale po příštím startu (resp. připojení telefonu) se zase navigace automaticky přepne na telefon, tedy vypne v přístrojovce a zobrazí „Navigace na mobilním zařízení je aktivní“.

 

Zajímavé je, že po nějaké době (týden, měsíc?) se toto přestane samo od sebe dít a navigace pak už zůstává „v autě“ i po připojení telefonu. Zatím jsem ale nevysledoval, s čím by to mohlo souviset.

 

Máte někdo podobné zkušenosti? Je nějaké řešení, které jsem přehlédl? Je to celkem otravné, po každém startu zadávat (nějaký) cíl v navigaci, jen abych viděl v přístrojovce mapu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...