Přejít na obsah

Koupě Octavie 1.6 75kW


Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, hledám nové auto a vyskytla se mi příležitost koupit od kolegy jeho Octavii.

Je to Jedničková Octavie, s motorem 1.6 75kW, rok 2002. Je to stříbrný sedan ve velice pěkném stavu, prakticky bez koroze, většinu času garážovaná, klimatizace "na tlačítko", najeto cca 170 000, nedávno dělané rozvody, spojka už zabírá u vrchu, ale z doslechu vím, že u Octavie je to otázka několika málo tisíc, dvě sady kol (zimní na plechu, letní ALU), nové přední světla, velmi zachovalý a čistý interiér... Cena cca 60-70 000 Kč.

Je mi 20 a bylo by to mé druhé auto, to minulé byl Volkswagen Passat B5, ročník 1997 s motorem 1.6 AHL -> na který jsem taky doplatil a právě kvůli této špatné zkušenosti bych se rád zeptal na vaše zkušenosti s touto motorizací u Octavie. S Passatem jsem denně pravidelně jezdil cca 35km - kratší trasy a co chvíli nějaké projížďky po okolí, jelikož mě baví řídit, a proto chci jít opět do benzinu.

Co myslíte, byla by to dobrá koupě? Nebo za ty prachy, by bylo lepší koupit něco jiného? Pište vaše názory a zkušenosti, děkuji.

 

Odkaz ke komentáři

záleží co od toho motoru očekáváš, aby jel musíš ho trošku vytáčet, spotřeba taky není kdoví co, často žere olej,... Jinak cena 70000 za 17 let starý auto s takovým motorem je docela dost, ikdyž může být v super stavu. Já osobně bych tolik za O1 nedal. Pokud by byla za cca 55-60, už by to myslím šlo, jediný co zvyšuje trošku cenu jsou 2 sady pneu.

To, že je garážovaná taky není úplně dobře, když jedeš v zimě, auto od soli a ty ho strčíš do tepla do garáže, začnou se dít věci, napohled nemusí být koroze vidět, ale podvozek atd může být prožraný.

Odkaz ke komentáři

zkontrolovat kapsy předních blatníků atd na podvozku .. jinak ji mám taky a jezdím ještě míň jak ty .. jenom občas . Motor slušný, je to benzín, takže se musí točit. spotřeba léto 7 - 7.5(klima), zima 8 -8,5 .. olej uvidíš sám, moje má 184 tis a olej v létě baští. ale protože jezdím málo, tak to neřeším. mám za ni i tunový karavan a prostě, když nechce táhnou, tak podřadím. cenovku si to drží, protože je to benzín. já za ni dal před třema rokama 84 a hned stála 15 na servisu .. takže pokud servis měla a bude do 70, tak je to asi v klidu 

Odkaz ke komentáři

Ano, vetsinou za to muzou pistni krouzky (ja je menil pri 200tis km). Ostatni uz tu bylo receno. Motor to neni spatny, na 1.6 jede svizne, jen se proste musi trochu tocit ? .

Taham taky tezky vozik (nekdy 1-1,5t) a octa ho utahne, jen uz je to hodne poznat, ale jede porad... ?

Odkaz ke komentáři

200 000 km? Není to nějak brzy? Mě právě Passat na pístní kroužky umřel, teklo přes ně tolik oleje, že už to svíčky nedokázaly zapalovat tu směs, olej se tlakoval pod písty, tlakoval se celý motor, dokonce mi tekl olej i do sání, odcházely snímače na klikovce atd... Oprava by vyšla tak na 15-17 000 Kč, což u auta, které jsem koupil za 28 000 nemělo smysl, zvlášť když na něm byly další investice jako například ramena na přední nápravě - cca 15 000, katalyzátor atd. ale taky měl najeto něco přes 270 000km a taky jsem se na tom autě učil řídit, takže dostával celkem zabrat, taky jsem na něm během roku a půl najel okolo 26 000km :D

Nerad bych u Octávie řešil kroužky už u 200 000, ikdyž jsem si vědom, že cena opravy u Octávie by byla asi trošku přijatelnější.

 

Odkaz ke komentáři

ak je stav ako pises tak to vypada dobre, motor bude asi papkat olej ale pokial to bude nejake 3-4 litre na 15000 tak by som to ani neriesil, ze spojka zabera vysoko by som neriesil, mne zabera od kedy som kupil (uz 80000) a nic sa nedeje, ber to ale tak ze to auto si casom nieco vypyta, nieje nove, asi vyfuk, mozno lambdy, tlmice a octavie maju dost deckych much, zamky-miktospinace, padajuce okna a pod., proste budes tam asi riesit stale nejake drobnosti, mozno ti to bude vadit, mozno nie ale to auto bude jazdit stale, dnes je problem najst auto z tych rokov co zachovalo vypada a nema rozkopany interier, je by som do toho isiel

Odkaz ke komentáři

Kdy a kolik oleje začíná brát závisí hodně na způsobu užívání a oleji, jaký je použit. Že olej bude brát je realita, otázkou je kolik. Má původní octa má najeto ca 350 tis, bere od ca 120tis. u 200tis to začalo brát ca 1l/1000 km a drží se, emise přitom výborné. Spojka původní a to jsem si myslel, že na 200k to má za sebou. Druhá Octa to samé, bere ca 1l na 5000km, včas se přešlo na jiný a má najeto ca 250k. Spojka vypadala blbě na 150k a stále stejná. Rozdíl mezi oběma auty pouze v původně používaných olejích (první řidší) a provozování ( první 80% dálnice, druhá 80% okresky).Honza

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...