Přejít na obsah

1.8 tsi vs 1.4 tsi (spolehlivost,spotřeba....)


Doporučené příspěvky

Zdravím, chci kupovat OIII a rozhoduji se mezi 1.4 tsi nebo 1.8 tsi. Osobně bych byl radši pro 1.8 tsi 132 kw, ale odrazují mě nehezké recenze na tento motor, jako třeba že žere olej. A taky když jsem koukal na spotřebu, tak všude píšou něco jiného. Chtěl bych vědět reálnou spotřebu,mohl by mi někdo z vás, kdo tenhle motor v autě má, udělat kratičkou recenzi? Předem moc děkuji :)

Odkaz ke komentáři

Jako je potřeba odlišit generace motorů. Na spotřebu oleje trpěly především předchozí generace motorů 1,8 TSi CDAA v OII. Samozřejmě netvrdím, že nové na to trpět nemohou, přecijenom koncern :). Máme doma 1,8TSi, krom toho že odešla mechatronika na DSG v záruce tak žádný problém nebyl, ale zase na druhou stranu máme najeto jenom asi 60TKM za 6 let.  Jinak olej žere tak nějak normálně jako každej turbomotor, stačí litr na dolití v intervalu výměny. 

Odkaz ke komentáři

 

Pokud mohu porovnat, 1,8 Tsi je živější ve vyšších rychlostech a při větším zatížení. Ovšem pokud chceš auto na běžné ježdění, myslím, že 1,4 Tsi by Ti mohla stačit.

Navíc má rozhodně lepší spotřebu. Při normálním ježdění mimo obec a na dálnici do povolených rychlostních limitů + méně města se pohybuji s 1,8 okolo průměru 7 litrů. Ostřejší jízda na dálnici (rozmezí 150 - 170 km/h) je tak za 8,5 - 9l. Město samotné (Praha i s kolonami) okolo 10. Ale dá se jet i pod 6 litrů.

1,8 má výhodu ve víceprvkové zadní nápravě, což ovšem při běžném ježdění asi nepoznáš.

Spotřeba oleje - no na to opravdu trpěla předchozí generace (118 kW ačkoliv já osobně do najetí skoro 100 tkm nemusel mezi 15 tkm výměnami olej doplňovat), u současné zatím není nějak známo nějaké pochybení v tomto směru.

Jinak bylo možná zbytečné zakládat nové téma, neb tu jedno takové téma 1,8 vs 1,4 již je.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za recenzi :) mám teď superba  2.0 tdi 103 Kw u kterého když šlápnu na plyn tak jede, což od auta vyžaduji. Ale chci přesedlat na benzín u té 1.4 se bojim že to bude liné i když to má 110 kw... v sobotu si jdu projet 1.8 a uvidím :) To máte pravdu nové téma jsem zakládat nemusel, nějak mi to nedocvaklo.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Mám 1.8 a spokojenost. Když jedete 130 do kopce a ještě můžete přidat pro předjíždění, je to paráda. Olej se doplňuje jen při servisní prohlídce (jezdím na roční bázi, nechci nějaké long-term oleje). Spotřeba tady padla. Na dlouhé tratě kolem 6l, i méně (to se mi moc neděje, protože německé dálnice svádí ;). Jinak 7-9l, podle těžké nohy a terénu. Když si kupuji takovýto motor, spotřebu už moc neřeším (jenom, když mi dochází benzin 😉

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...