Přejít na obsah

Poruchy a problémy


Doporučené příspěvky

  • o rok později...

Chtěl bych se zaptat jestli se už někdo setkal u tohoto motoru s takovým jakoby cvrkáním(tak to pojmenoval technik v servisu) při zvýšení otáček. Normálně si toho nejde všimnout , uvnitř to neni slyšet .Všiml jsem si toho když mi s tím v servisu zajížděli na dílnu a já stál před autem.

Technik řekl , že to dělá palivové čerpadlo , že už se s tím setkal u Superbu II. Nic to nedělá , jenom ten zvuk , když se přidá plyn, na volnoběh ne. Konzultovali to se Škodovkou a následně mi vyměnili čerpadlo, bohužel ten zvuk nezmizel, dělá to stále .

Za čtrnáct dnů mi volali zase , že mají vymontovat vstřikovače a poslat je do Škodovky k nějakému otestování.

Je tu někdo , kdo se v tom vyzná a věděl by případně , co to může dělat ? Ten zvuk jde opravdu z těch míst kde je to čerpadlo , tedy při pohledu čelně k motoru z levé strany motoru nejblíž k chladiči .

 

Dík za případnou radu , dost by mi to pomohlo , protože se mi nechce nechávat zase auto stát dva týdny někde v servisu. Peťas

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Myslíš ? Mezitím mi vyměnili palivové čerpadlo, protože když jsem s tím zajel do servisu , okamžitě na mě vyklopil, že ano on ví , čím je to spůsobeno. Takže konzultace se Škodovkou a na jejich schválení mi namontovali druhé. A dělá to pořád .

Kamarád si koupil tento motor taky a tak jsem k němu zajel na besedu :pivo: a požádal ho , jestli mi může nastartovat jeho auto.A světe div se , dělá mu to uplně ten samý zvuk :blink:

A první co z něj vypadlo , tak že to dělá alternátor. V tom servisu všichni chodili poslouchat k motoru a každému se zdálo , že to jde z toho čerpadla. Tak jsem to přestal poslouchát .

Dělá to když přidáváš plyn , na uplně volnoběžné otáčky se mi zdá , že to neslyším.Neni to ale zase žádný nějaký rambajs. Dokud jsem nestál vedle svého auta se kterým popojížděl někdo jiny , tak jsem o tom netušil.

 

Co se týče té volnoběžky , to by šlo nějak opravit , aby to cvrkání přestalo ?

Odkaz ke komentáři

No zkusit dát jinou,ale myslím že to nepořešíš,mohl by to dělat špatný napínák mikrodrážkovaného řemene,protože ta volnoběžka tam je na to aby tlumila kmity řemene,protože jak je dlouhý tak se "rozpíná" a proto altik dostává rázi(stejněj princip jako máš na kole s přehazovačkou)zkusil bych dát dělší/kratší mikro drážkovaný řemen co to udělá,pžípadně jak je dopnutý zkusit

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Dobrý den ,už jste nějak vyřešili ten problém s cvakáním??? Mám totiž úplně stejný problém,na volnoběch bez problému a s postupným přidáváním plynu se jemné cvakání zvyšuje.Zvuk vychází skutečně z místa kde je čerpadlo,tudíž nán napadlo jako první čerpadlo a je slyšitelný pouze z venku.Ve vozidle nic nepozoruji,motor se chová naprosto bez problému.Škoda Octavia ,rv 2011,2.0l TDI CR 103Kw.Děkuji..

Odkaz ke komentáři

No jo stejná jako moje. Čerpadlo mi v servisu měnili a dělalo to stejně dál. Měl jsem to jet přehazovat nazpět a nakonec mi tam zůstalo to nové co mi ho vyměnili. Prrostě nikdo na nic nepřišel tak jsem to přestal sledovat a jezdím tak. Co jiného mi zbývá kdy "profesionálové" z autorizovaného servisu umí míň než nadšení amatéři! !

Jeden známý má stejné vozidlo a při návštěvě u něj jsem to šel porovnat, a kupodivu naprosto stejný zvuk. Takže nevím co si o tom myslet.On to přisuzuje alternátoru a vůbec to neřeší, tak jsem se na to vyprdl, protože jinak bych nedělal nic jiného než ztrácel čas ježděním do servisu. s naprosto nulovými výsledky a ještě by mi ti kokoti to auto rozdrbali víc s tím jejich uměním jak jsem měl možnost vidět na vlastní oči :(

Odkaz ke komentáři

Dobrý den ,už jste nějak vyřešili ten problém s cvakáním??? Mám totiž úplně stejný problém,na volnoběch bez problému a s postupným přidáváním plynu se jemné cvakání zvyšuje.Zvuk vychází skutečně z místa kde je čerpadlo,tudíž nán napadlo jako první čerpadlo a je slyšitelný pouze z venku.Ve vozidle nic nepozoruji,motor se chová naprosto bez problému.Škoda Octavia ,rv 2011,2.0l TDI CR 103Kw.Děkuji..

Dnej jme to zkoušeli na passatu CC se stejným motorem a děla to to samé,tudíž jsem toh názoru,že u CR je to normální.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 6 měsíců později...
Guest Nevimcostim

Zdravím

Rád bych se s Vámi podělil o svůj problém, uvítám každou radu, popřípadě tip na opravu.

Je to Octavia II TDI 2.0 103kW r.v 2004

Jedná se o nepravidelné blikání kontrolek palubního počítače. Nejčastěji kontrolky: nízký tlak oleje, servo,teplota, ruční brzda atd.,doprovázený neustálým pípáním a upozorňováním na tlak oleje a okamžité zastavení auta.Prostě úplně šílený.

Auto jsem zavezl na diagnostiku, kde nebylo nic zjištěno. Podle mechanika je to složité a neví v čem je problém(jelikož to neblblo každý den), prý by se mělo počkat až se problém začne vyskytovat častěji.*auto jsem měl ještě předtím v servisu na výměnu oleje a filtrů a vše v pořádku.
Každopádně jízdní vlastnosti auta jsou "neporušeny", jede jak má. Pískání teda ignoruji a problém se vyskytuje už každou jízdu, odvezl jsem ho znova na diagnostiku(na jinou), kdy mi zase mechanik řekl, že se musí vyměnit budíky, které stojí 22 000,- , ale že je nemá a někde je zkusí sehnat. Problém teda prozatím přestal, ale pro změnu nastaly jiné(kontrolky už nesvítí, ale svítí jiné, přesněji tlak v pneumatice a ESP) a auto celkově táhne doprava.
Tlak v pneumatice je v pohodě, zkusil jsem i odpojit baterku, ale nic.

Omouvám se za možné překlepy, nejsem z oboru, každopádně děkuji za rady. :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o rok později...

Zdravím. Mám otázočku na Vás. V prvom rade. Mám Octaviu II 2.0 TDI BKD. Rok výroby 2004 MR 2005. zohnal som si druhu motorovu jednotku ktorá končí písmena LD mala by byt z roku asi 2007. ak nie opravte ma. Nahodil som ju tam. Spojazdnili aj imobilizér. Všetko funguje ale na druhý den ked auto uplne studené mi vyhadzuje chybu so žhaviacou skrynkou. Na povednej motorovke to nerobí. Viete mi pomoct kde by asi bola chyba.

Dakujem pekne.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...
Guest Mr.Shelby

Zdravím všechny,

mám Octavii s motorem CFHC - najeto 180 000km a asi před měsícem sem dával auto do servisu, protože za studena škubalo, ztrácelo výkon a během škubání i kouřilo. Otestovali vstřikovače a že jsou prý 2 špatné - podle diagnostiky měly špatné tlaky, tak je vyměnili. Teď po měsíci a asi 3000km mi to škube znovu a nechce se mi věřit že by odešly další dva vstřikovače, když podle servisu byly v pořádku. Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat? Tankuju Vervu na Benzině, nebo V-Power na Shellce, tak snad naftou to nebude.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

Ahojte mam problem z octavia II facelift 2012 scout kod motoru cfhc pri jemnom ubrati plynu nieco klepoce ide to z hlavy a ked sa zohreje tak aj pri nastartovani to zaklepoce a potom to stichne asi po 4 sekundach ako keby sa niekde stracal tlak a niečo sa potom dotlači už mam podozrenie na olejove čerpadlo. Rozvody boli menene aj hydrosteli + vahatka. Neviete mi stym poradit nestretol sa stym už niekto ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den,

nevím jestli jsem tu úplně dobře... ale

koupila jsem si octavii II r.v. 2006 s automatickou převodovkou 2,0 Litru.

Bohužel už po cestě domů se po přidání plynu ozýval divný zvuk (přirovnala bych to jako bych z sebou táhla po zemi lopatu) divné rachtání, které šlo z převodovky.

Můžete mi někdo poradit jestli je to na výměnu celé převodovky nebo by stačil jen vyměnit olej v převodovce... popřípadě máte někdo takové zkušenosti?

Díky za rady..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím Vás

Dnes dorazil CZ manuál k mému vozu.

Malinko jsem se zarazil nad jednou instrukcí viz foto

Jpg.DPF originál říká něco jiného nežli jpg.DPF stažený z stránek škody.cz

K věci:kontrolka se rožne po zapnutí zapalování, ale zhasne po nastartování.Je to tak OK?

Auto nebylo v nouzáku a ani nesvítilo DPF a žhavení-tudiž usuzuji, že je to v příručce špatně a auto je OK.

Je to tak?

post-87-0-04685500-1483129148_thumb.jpg

post-87-0-39848000-1483129165_thumb.jpg

post-87-0-93363200-1483129176_thumb.jpg

 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...