Přejít na obsah

Zpětné zrcátko


Vojta

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi.

Tak jsem to tu pročítal a nenašel jsem to tu nikde. Buď jsem slepejš a nebo nevím. No k věci.

Zjistil jsem, že mi přestalo fungovat elektrické ovládání zpětného zrcátka. Nejprve jsem to zjistil, když začlo mrznout a řidičovo zrcátko né a né se rozmrazit. Tak jsem s ním zkusil zahýbyt a nic. Auto mám půl roku a nejsem si vědom, že bych to ovládání někdy zkoušel. Prostě bylo nastaveno pro mě a tak ani nevím jestli to už nefungovalo a nebo jestli se to rozbilo teď. Každopádně jsem rozebral dvěře v domění že bude třeba vypadly konektor, ale všechno vypada tak jak má, jenom zrcátko nefunguje. Jo a když jsem to zkoušel ovládat tak jsem taky zjistil, že jestli mám nastaveno ovládání na levé a nebo pravé zdrcátko, tak se pořád šteluje to levé. Tak neví někdo jestli je možné že nějakým způsobem odešel ten ovladač a nebo je bordel někde v elektrice?

Jinam mám Octavia Kombi 2001 facelift 1,9TDi, 81kW

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Tak mě přestalo jít vyhřívání levého zrcátka, vše jinak funguje. Dokonce mi to vypsala diagnostika, to jsem čučel. Do zrcátka proud jde, ale odpor na tom vyhřívacím drátu jsem nezměřil, takže asi bude někde přerušenej. A teď poraďte. Jak vyndat to samotné sklo, nebo spíše jde to vůbec samotné vyndat a vyměnit? Nebo budu kupovat celé nové zrcátko. :smich:

Odkaz ke komentáři

Tak se mi to podařilo vydloubnout plastovým pravítkem a fakt je asi to vyhřívání v háji. Nové origo stojí tisícovku, což je palba, takže zkusím náhradu z číny za 150,- Kč. Pokud by někoho zajímalo jak zrcadlo vyndat, tak plastové pravítko a vypáčit ho ven, jde to trochu ztuha, ale jde to.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj nejde mi ovládání obou zrcátek, ale vyhřívání funguje. Nevíte co s tím? Kdyby mi nešlo i vyhřívání tak beru že je to v kabelech, ale vyhřívání jde na obou ale ovládání vůbec. Předem díky za radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

vyhřívání a natáčení zrcátek jsou jiné kablíky..třeba proměřit ovladač..

 

Dnes jsme proměřili ovladač. Když jsme měřili bez ovladače ukazovala zkoušečka 6V, s ovladačem nula, když jsme dali ovladač a světla ukazovala zkoušečka 6V. Zkoušeli jsme ovladač ve druhém voze a tam fungoval.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 let později...

Zdravím vás přidávám se k tématu a to že mě nejde komplet levé zrcátko ( nastavovaní , směrovka,nasvěcovaní prostoru ) vyhřivaní nevím ještě jsem nezkoušel  ovladač jde na obě polohy ať L nebo P nastavuje se jen práva strana kabely od sloupky dveří až po konektor pod tapecirem prostřiknuty ale stále nic můžete mi napsat vaše typy kde ještě hledat závadu díky moc 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...