Přejít na obsah

Laděný výfuk Octavie


Pokec

Doporučené příspěvky

Dobrý večer..Dnes sem byl v tuningu a ptal se na laděné výfuky..řekl jsem,že mám tdi..Měli tam dvoulauf jakýsi a já se na něj ptal a on říkal,že jsu blázen..že si oddělám turbo!6e bez origo výfuku se bude šíleně točit(nebude mít odpor z výfuku) a odejdou brzy ložiska..Co myslíte..Je to zkušený člověk a říkal pravdu???Asi ano,že jo...Nakonec mě odradil a já nekoupil nic...Udělal jsem dobře?

Odkaz ke komentáři

Zrovna řeším to samé a hledám výfuk pro tdi.. Raději bych koupil výfuk na konkrétní typ vozu a ne uni.. Našel jsem Ulter sport:

 

Výfuky špičkové kvality jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli v úpravě - pochromované tělo, černý ochranný nástřik, koncovka nerez. Vynikají dlouhou životností. Vyrobeny pro konkrétní typ vozu a motor, dosahují sportovního zvuku a zvýšení výkonu garantovaného výrobcem. Veškeré parametry výfuků splňují vlastnosti originálních výfuků, montáž je nenáročná a jednoduchá. Pro jednotlivé typy vozů lze vybírat z širší nabídky výfuků – s jednou či dvěma koncovkami a také z duplexů s jednoduchými či dvojitými koncovkami u obou výstupů. Výfuky jsou schváleny a certifikovány pro provoz v EU, certifikát ISO 9001:2000.

Odkaz ke komentáři

To s tím že ti odejde turbo je blbost, ale laďák na naftu je taky blbost, se zvukem klepocáka nic neuděláš, maximálně když tam dáš jen rouru. A navíc když budeš mít koncovku nahoru tak budeš mít pořád očouzenej kufr... To už si radši připlať a dej tam čip, užitek mnohonásobně vyšší.

Odkaz ke komentáři

Tak čiplý to už mám předtím...Je to poznat ten zátah i zvuk motoru je silnější....Ale on říkal,že to turbo pak nemá odpor a nezbrzduje se a tím pořád točí při ubrání plynu pořád velké točky...Mno docela chlápkovi i věřím...Jsem sám automechanik..a pokud má výfuk jen rouru,tak se turbo roztočí jak šílené a po ubrání plynu není odpor ve výfukové soustavě a tím se dotáčí mooc rychle,né??????Vyřešil jsem to tím,že sem si obědnal nástavce s dvěmi 90mm roury(chrom) které nasunu přímo na stávající tdi výfuk!!(jen ho trošku seříznu ty 2 kolínka,co vedou do země!!

Odkaz ke komentáři

výfuk jsem už taky řešil,.. největší ,,blázni" mají jen holou trubku ,další dávají místo katu rezonátor a pak už nic a třetí dávají holou rouru a na konci průchozí. Všechny tři vyrianty jde najít na youtube. Kvůli technický dám do zadu průchozí zadek. ještě uvidím. Jinak když pohledáte tak tady prodával borec nerez za 3tis. a seděloto ,bylo to na octu...

Odkaz ke komentáři

ja bych to s tim turbem nevidel zase tak prehnane. turbo se podle me pri ubrani plynu pribrzdi tim, ze jde jednoduse do vyfuku min vyfukovych plynu a hlavne ho podle me brzdi sani. takze podle me se tim spis odstrani turbodira. treba takova 1.8T ma udelany obtok, ktery pri deceleraci odvadi cast vzduchu z5 ke kompresoru aby kompresor nebrzdil turbinu. cili z toho mi vychazi ze na roztoceni turba ma vliv objem vyfukovych plynu a na jeho zpomalovani objem nasavaneho vzduchu...

Odkaz ke komentáři
Dobrý večer..Dnes sem byl v tuningu a ptal se na laděné výfuky..řekl jsem,že mám tdi..Měli tam dvoulauf jakýsi a já se na něj ptal a on říkal,že jsu blázen..že si oddělám turbo!6e bez origo výfuku se bude šíleně točit(nebude mít odpor z výfuku) a odejdou brzy ložiska..Co myslíte..Je to zkušený člověk a říkal pravdu???Asi ano,že jo...Nakonec mě odradil a já nekoupil nic...Udělal jsem dobře?

 

 

Zásadní otázkou je, co myslíš pod pojmem „laděný výfuk“. Pro většinu lidí je to výfuk, který jednoduše dělá větší kravál, pro ty zkušenější výfuk, který zvedne výkon.

V prvním případě koupíš mraky „laděných“ koncovek nebo zadních částí výfuků, které ale kromě zvukového efektu nepřidají ani ň výkonu. Protože při ladění výfukové soustavy platí jednoduchá zásada – největší vliv na výkon má to, co je nejblíže motoru. Tzn. svody, kat (nahrazení trubkou, resp. sportovní kat) a až v poslední řadě skutečně laděná zadní část výfuku (střední tlumič, zadní tlumič a poslední v řadě koncovky).

 

Takže pokud řešíš čistě a jen zadek výfuku, tak můžeš být bez obav, turbo určitě neodvaříš. Protože většinu toho zmiňovaného odporu dělají díly před ním

Odkaz ke komentáři

V tom se samozřejmě shodneme. Ale jaký je počet lidí, co má na autě skutečně něco, co výkon objektivně zvedne, proti těm, co to mají namašlené pouťovými „laděnými“ koncovkami, max. univerzální „sportovní, laděnou“ zadní částí výfuku, výsledkem čehož je jen ten kravál? Tipuju to na jednotky procent, protože pokud někdo skutečně chce laděný výfuk v plné palbě, tak je to samozřejmě cenově úplně jinde než tyto pouťovky.

 

P.S: Pokud by někdo chtěl info, jak komplet sportovní výfuk funguje, tak za 14 dnů mohu poreferovat. Už je ve sklepě a snad příští týden jde na oranžovou střelu.

Odkaz ke komentáři

Jenže já na mé Octě mám origo(svody...pak je kat a potom trubka a jedinný díl)to je koncový výfuk...Tudíš bez něj by to asi bylo pruchozí moc volně...Kat tedy prorazím,aby byl průchozí,né??Nefím,jestli to někdo dělal bo né..

 

A pokud by chtěl ten chlápek udělat kšeft,tak mi ho ale nabídne,né??A neřekne mi tento dialog o časem zničení ložisek turba...?!!Jeho povídání znělo přesvědčivě..proto sem to sem dal...Vím,že na netu se prodává origo laďák na Tdi...Ale cena je kolem 5000kč a nemá to ani atest...Ale tento ladák má asi přepážky nějaké,aby nebyl tak průchozí..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...