Přejít na obsah

Yellow Octavia RS MK1

boxxer

Doporučené příspěvky

Škoda Octavia RS MK1 yellow rok 2001

Výbava : ESP, xenony, climatronic, vyhřívané sedačky, polokůže, tempomat, pal pc, Sony rádio s usb, el. okna, el. zrcátka atd.

Úpravy: 18" alu kola (kopie audi) , gumy Falken 215/40/18, lízátko z cupry, dodělané dvojité svícení zadních světel, pružiny HR comfort vpředu, vzadu stavitelné KW, silentbloky ramen Audi TT/S3, rozpěra předních tlumičů Wiechers, Blow off ventil SLS, filtr KN s upraveným filtrboxem (carbon), upravený podběh pro odvětrání mezichladiče, led osvětlení interiéru, chip 151kw 330Nm, 4bar regulátor benzínu, zesilovač, subwoofer a jiné výškové repro, jednohmotnostní spojka, na zadním okýnku vypískované logo Vrs,nově obšitý volant (cardomain-Volantech).

V autě je nainstalované LPG.

Co je v plánu: nové Zimmermann vrtané kotouče 312x25mm + textar desky, nový lak třmenů (nemůžu sehnat podobnou barvu jako má origo RS) a nové komplet silentbloky na přední nápravu TT/S3. Do budoucna možná nějaký performance na + - 250ps...Ale hlavně udržet ji v co nejlepším technickém stavu.

Spotřeba: první týden cca 13L, další 3 týdny cca 12L, momentálně dle pal pc a xxx km 10,7L - jelikož je v autě LPG tak to moc neřeším, plná nádrž stojí 670kč :palec: Každopádně jsem čekal, že to bude jezdit tak za 10L, ale to bych se musel hodně hlídat a to nechcu...

Ty černé kola jsou pouze VT, ale asi by to nevypadalo zle (černé nebo antracitové).

post-2285-1311341262_thumb.jpg

post-2285-1311341268_thumb.jpg

post-2285-1311341277_thumb.jpg

post-2285-1311341282_thumb.jpg

post-2285-1311341285_thumb.jpg

post-2285-1311341289_thumb.jpg

post-2285-1311341313_thumb.jpg

post-2285-1311341337_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jinak auto prošlo novým chipem od http://motorpower.cz

Octavia 1.8 TURBO - 132kW 132 kW 235 Nm 158 kW 294 Nm

Přístup pana Petra byl velice pěkný, zkontroloval motor a díly přes diagnostiku, zálohoval můj software a zkusil tam nalít jeho mapy. Když jsem to projel a řekl, že nic moc rozdíl, sedl do auta a projel ho. Po pár metrech mi řekl, že auto jede tak na půl výkonu, že ho něco "drží za prdel" a že je třeba provést kontrolu motoru takže jsem už objednal novou váhu vzduchu, STP čistič palivové soustavy (třeba jsou zanesené vstřiky a něco málo to pomůže), palivový filtr a svíčky NGK platinum 1-bod.

Kamarád si nechal chipovat GIV GTI taky AUQ 132kw bez chipu a po chipu mu to jelo parádně, od 2500ot byl cítit zátah a těch +- 35koní a 60Nm bylo fakt znát a vykouzlilo mu pěkný úsměv i když s chipu měl strach a byl hodně proti, ale nechal se ukecat, že to zkusíme a kdyžtak mu nahraje origo soft zpět což se samozřéjmě nestalo.

Takže jsem zvědavý jestli se něco stane po výměně těch pár nových dílu, které budou příští týden...

A nesmím zapomenout na přední Zimmermann 312 + textar desky, které chcu příští týden taky dát na auto...

post-2285-1311343650_thumb.jpg

post-2285-1311343678_thumb.jpg

post-2285-1311343686_thumb.jpg

post-2285-1311343697_thumb.jpg

post-2285-1311343722_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Uz jsou ty RSa hodne levny, bracha po nich taky kouka. :palec:

Neblaznete s tema cernyma kolama, to budou jezdit samy zluty RS OI a budou na cernych kolech. Chce to trochu napad, ale ne porad jen neco dokola kopirovat.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Kola neřeším, to byl jen VT pro případ, že bych kola zničil nebo tak něco, jen tak to dělat nebudu. Teď řeším, aby to jelo jak ma + nové př. brzdy + nové pneu...A možná kůže na kapotu s ušima, ale obavam se, že při větších rychlostech bude plandat a brousit kapotu a dělat jinou neplechu tak to asi kašlu.

Odkaz ke komentáři

Jelikož teď nejsou peníze navíc tak řeším údržbu tzn. přední brzdy a palivový filtr a minulý týden nové NGK svíčky přímo na LPG a stěrače Bosch. Něco se ozývá na přední nápravě tak se hledá co to asi je a bude se to měnit a pak dostane autičko plnou Carrera 100 + lahvičku STP čističe palivové soustavy a snad pojede o něco lépe :D

Odkaz ke komentáři
Vítej brácho mezi žluťákama :D Černý kola jsou hezky, ale já přemýšlím příště o žlutejch v bravě mýho vozu ...

Myslím, že pak více vyniknou.

Nedával bych kola do barvy vozu... po Liberci jezdí OII RS ve žlutý barvě a má ty 18" Zenithy ve žlutý barvě a vypadá to divně a skoro bych řekl že až lacině :smich: ...muj názor

Odkaz ke komentáři

No jak jsem psal na začátku:

Spotřeba: první týden cca 13L, další 3 týdny cca 12L, momentálně dle pal pc a xxx km 10,7L - jelikož je v autě LPG tak to moc neřeším, plná nádrž stojí 670kč :smich: Každopádně jsem čekal, že to bude jezdit tak za 10L, ale to bych se musel hodně hlídat a to nechcu... Mam kolem sebe 2RS a jedno GIV GTI AUQ a kluci jezdí za 7,6-8,4 všichni a to já se asi nedostanu nikdy. Možná nemít LPG tak jezdím pohodku, ale takhle se nehlídám a jezdím svižně, sem tam to protáhnu 1,2,3 150 pohoda jazz :D

Ted mám průměr 10,7 dle pal pc a to na LPG vychází cca 11,7-12L. Nádrž mám 51L a vleze se max. 40L a na to pravidelně najedu cca 330km.

LPG mam od AGC Strakonice a je to nějaká skládačka, papíry od nádrže v rezervě 51L jsou polske, pak nějaký papír Tomasetto Achille a souprava je jakože Stag 300 a faktura na 28tis. No funguje to dobře co víc si přát :) , protoze jezdit za 220kc/100km s 200koňma je megasuper!

Snad vychytám mouchy a pojede to jak má. Kolega DEKO až budu mit hotové brzdy mi půjčí svou váhu vzduchu a ja mu jeho a projede on jeho a já své auto a uvidíme zda bude rozdíl a pak kdyžtak pořídím novou váhu, repasovaná Bosch, když vrátím svou výjde na 1600,- takže to není žádná hrůza, ale nechcu to měnit zbytečně. Lambda vykazuje dobré hodnoty, ale třeba už taky není OK, ale nechcu měnit vše.

Kola bych do barvy vozu určitě nedával, asi bych risknul ten titan/antracit no prostě ať nejsou úplně černé. Každopádně by k tomu došlo až v případě rovnání či vaření kol(a) a při nutné renovaci barvy. Jinak není proč na to sahat, vypadá to skvěle. Kola dělají auto a u mě to platí 2x tolik. Přecijen je to decentka a tak to i zůstane...

Jinak se někdo sem tam ptá co jsou ty dvojité zadní světla, dělal to původní majitel a je to propojené drátkem a svítí to viz. foto.

post-2285-1311769084_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Co rikate? Sexy brzdy a barva na trmenech, brzdy jak nove. Sem spoko jak cip - konecne to trochu vypada :palec:

Dneska s koktou na evidencce, pohoda dokud si ten ocas neklekl ke kolu a necumel technicak, guma, technicak guma...Pane muzete na chvili? A ja hmm, co se deje? Ja asi spatne vidim podte se taky podivat: vidim tady 16" a 17" alternativni rozmer a co mate za pneumatiky? A ja: No 18ky. A on: a vite na co je tady dole ta kolonka? A ja: Co kdyby jste ji preskrtnul a delal jakoze nic, hm? Budte soudny, VIN sedi, nikde neni problem. A on: Vite ceho se dopoustite, ze? A ja: Jo vim, mam nezakonny rozmer pneu. Doma mam typovy list a az prepisu auto, zapisu si 18 a nebude problem. A on: Nesmysl, to vam nikdo nezapise, to by musela schvalit Mlada Boleslav a ti se takovyma vecma nezabyvaji.... Tak jsem s nim rozvedl rec ohledne TUV a zkuseben v Nemecku a ze by si spousta lidi rada zaplatila, aby vse meli v TP ale hold v CR to nejde a ze verim, ze se s tim setkava kazdy den bla bla bla....chvili na me cumel jak na cypa, asi cekal na kafe do kapsy, ale na to ja jebu. Proskrtnul se slovy: Stane se autonehoda, vy nemusite byt vinik, pojistovak prvni pujde po gumach! A pojistovna se okamzite zrika plneni pojistky a Vy!!! zaplatite skodu za ni!!! Tak pozor na to pane! Radeji dejte 17ky a mate klid v dusi. A ja: Jo dekuju, ja zkusim ten typovy list...No dal mi to, ale tak tak :D

PS: Nevite jak jsou siroke zadni 256mm kotouce na RS, kdyz jsou nove? A kolik je minimum sirka - jakoze pred vymenou?

Vcera plná Carrera 100 od OMW + STP cistic palivove soustavy tak jsem zvedavy co to udela. Zatim nevidim rozdil, ale cuka mi to kolem 4tis na benal - 3x to lehce pocukne a jede to dal - na LPG to jede plynule bez cukani.

post-2285-1312388238_thumb.jpg

post-2285-1312388244_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...