Přejít na obsah

Jakub99

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    389
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Auto
    Octavia I

Návštěvy profilu

1 642 zobrazení profilu

Jakub99's Achievements

18

Popularita

  1. Já to beru tak že tu svou jedničkovou Octavii mám už 6. rokem a nebýt toho motoru a mírné koroze u té mé konrétně tak jsem s ní maximálně spokojený. Když jsem se u nás v servise nedávno zmínil, že uvažuju nad dovjkou tak kroutily očima, že bych vyměnil jedničkovou Octavii za dvojkovou, hodněkrát jsem nad tím už přemýšlel říkám si je to přece jen o chlup novější robusnější auto, ale z většiny stran slyšívám že jednička je lepší auto tak nevím, nedávno jsem uvažoval i o Focusu 2 1.6i z roku 2010, stejně staré auto jak O2 Facelift, motorově také srovnatelný ale je o dost levnější, zatím co ty O2 Facelift s 1.6MPi se pohybují ve slušném stavu a výbavě okolo 150 a víc, tak Focus se prodává okolo 100 ve stejných stavech i nájezdech.
  2. Mám akorát strach že to PD nevydrží ty mé malé roční nájezdy. Dvojkovou Octavii 1.6 bych bral až v krajním případě a to ještě až tu po Faceliftu (2009+) tou starší v 1.6 si myslím že bych si vůbec o proti jedničce nepomohl, tzv. z bláta do louže to by byl teda případ i té faceliftové ale ta se mi alepoň líbí víc 🙂 Příznivec LPG nejsem, chtěl bych zkusit prostě naftovou jedničku ale jsem dost náročný na stav, proto se mi nedaří žádnou sehnat. 🙂 Tahle co jsem poslal odkaz má sice víc najeto, ale 280 tisíc co to je na naftu. 🙂 Jen je to PD tak mám strach přece jen moc toho nenajezdím.
  3. Hoši, co na ni říkáte? Je na prodej poblíž ode mne, můj sen byla teda vždycky 81čka, ale tahle odpovídá stavu (na fotkách) co bych chtěl... 😄 https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/198814585
  4. Dneska jsem se po delší vrhl do mytí motoru, natož že jsem to myl přípravkem na čištění řetězů u jízdního kola tak to docela porkouklo. Nijak extra jsem to pak neleštil, šlo mi jen o to aby motor nebyl zaprášený a zamaštěný po poslední domácí výměně oleje 😄
  5. Tak Forda jsem si rozmyslel, přes zimu si prostě nechám tu moji ještě a něco došetřím. 🙂 Jinak konečně jsem objevil pořádnou řadící páku na 1.6i co pasuje bez úprav. Docela změna bych řekl 🙂 Je to napodobenina hlavice z Octavia 3, polák žádná čína 🙂 Musím říct že co se týče hlavice tak super zpracování je měkčená a potážená koženkou, v ruce působí i docela dost kvalitně. Manžeta je taková jaká je, tu si možná přendám z té origo. 🙂 Tady je odkaz kdyby nějaký 1.6tkař chtěl. https://www.k-tuning.cz/radici-paka-s-manzetou-skoda-octavia-1-1996-2010-5st-23mm-mk3-styl/
  6. Já mám ty dveře odrbané protože je tam špatný pant no, takže i když to zatřu tak se to hned odře znova. A řešit se mi to už opravdu nechce. Jednou začas to stříknu akorát olejem ať to úplně nezrezne a snažím se to ignorovat.
  7. Jak jsem sháněl koncern tak jsem právě koukal i po Octavii Tour 2009/10 ale teda po PD 74Kw sice to taky není ideální motor na popojíždění ale furt nemá DPF, nicméně furt jsem právě narážel na 1.6i těch 1.9 je opravdu málo v pěkným stavu tam bych tu cenu akceptoval. Ale jasný kdo chce 1.6i a je mu ukradená cena tak proč ne. Nicméně já mám obavy z toho místa vzadu a bezpečnosti u Octavie 1. Proto jsem si to nakonec rozmyslel a koukám po něčem novějším. K Renaultu, měli jsme doma prvně Peugeota a pak právě Renaulta, co se týče spolehlivosti tak ten Renault nebyl špatný ale to svezení nebylo nic extra, přece jen Focus má ten podvozek už od první generace úplně jinde než konkurence. Hlavně u Fordu mi více sedí ten interiér a i exteriér.
  8. Já LPG nechci, za 6 let co mám Octavii jsem nad ním ani nikdy nepřemýšlel. 🙂 125 tisíc bych za 1.6 také nedal 😄 Ta moje v roce 2017 stála 58 tisíc, najeto měla 165 000 a je to ročník 2001. Teď bych za ní chtěl +- stejně, bohužel na tom autě docela dost prodělám protože jsem řešil opravdu kde jakou kravinu a že jich bylo, toho bych se už u dalšího auta chtěl vyvarovat.
  9. Je mi to jasný ohledně toho Forda, vidívám občas dost shnilé kousky (jsou to teda hlavně ty předfaceliftem, ale častěji vidívám dost pěkné, tak doufám že tenhle bude ten druhý případ. Ten více prvek opravdu má, je mi jasný že to bude nákladnější, ale tak to je to samý jako kdybych si koupil cokoliv jiného novějšího než Octavia 1. O výkon mi nejde, to mi je jasný že to bude stejně líný jak 1.6 v Octávce, jde mi o to aby to v zimě zvládalo cca 5-6 kilometrovou cestu do práce bez nějakých větších problémů. Dlouho jsem koukal po koncernu jako nástupci, ale ty auta nestojí taky za moc hlavně jsou cenově dost vysoko a jestli mám kupovat třeba Golfa 6 z roku 2010 za 150-180 tisíc s 1.6 MPi nebo tohohle Focuse za podstatně méně peněz.
  10. Tady je ještě více fotek už i s nápisem, jen tak lehce jsem to přebrousil a rozleštil, přece jen ten sprej nechci moc pokoušet. Navíc na sobotu mám domluvenou prohlídku toho Forda, tak když to vyjde (což jak se znám tak nevyjde), tak octávka bude hned na prodej.
  11. Díky, to já bych se s tou svojí rád rozloučil, motorově je sice furt v super stavu ale to je asi tak vše, kastel už nějaký ty mouchy má, podvozek by potřeboval už taky investici a hlavně je na odchodu i spojka. 🙂 Nechce se mi do toho auta už moc investovat, teď jsem do něj teda zainvestoval čas a pár stovek alespoň aby nebyl ten kufr flekatý a koukám po jiném, potřebuji něco nenáročného a levného na údržbu co bude zvládat krátké trasy, hlavně v zimě takže benzín. Dlouho jsem se snažil sehnat pěknou jedničkovou Octavii v naftě, ale marně a už to vzdávám, dvojková v naftě na krátké trasy je nesmysl a benzínové po faceliftu jsou za mě předražené, tenhle týden se snažím domluvit ...FORDA... 🙂 Ano opravdu už přemýšlím i nad Fordem. 🙂 Nebude to asi žádný zázrak, je to 1.6 74Kw v "polo" vyšší výbavě. Na Forda mi přijde cena sice vysoká, ale furt o proti O2 1.6 MPi by se ta cena dala akceptovat.
  12. Díky, já jsem také chvíli koukal po netu jestli na nějaké nenerazím, ale sháněl jsem když už tak v barvě abych lakovat nemusel, bohužel na combi v téhle oranžové co mám jsou všechny shnilé 😕
  13. Tak s tím broušením nebylo zas tolik práce, extrentickou bruskou to bylo hned. Ideální by bylo ještě vyříznout sklo a asi úplně ideálně vyměnit celý kufr 😄 Teď když už zo zase trochu vypadá tak mám v hlavě myšlenku že bych se toho chtěl opravdu už zbavit. 😄
  14. Dejme tomu, natož že je to opět sprejem 🙂 Nicméně bude to chtít rozleštit, jak to zasychalo tak se na tom usadil "prach/opar" z toho spreje. 🙂 Snad než to zrezne znovu seženu už jiné auto.
×
×
  • Vytvořit...