Přejít na obsah

Nesvítí osvětlení kufru


Luks

Doporučené příspěvky

Přestalo mi svítit světlo v kufru,všechno ostatní ale funguje normálně.Žárovky jsou ok,ale nejde tam napětí.Co jsem koukal na schéma pojistek tak je kurf na stejný pojistce jako víčko nádrže-to funguje,takže asi budou někde přelomený kabely ? Nebo je tam ještě něco co by to mohlo způsobovat?

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

predpokladam, ze po odomknuti auta centralom a naslednym otvorenim a zavretim kufra sa auto zamkne spät ako keby si ho vobec neotvaral, ci? Mne do osvetlenia kufra ide napätie (tiez mi nesvieti), ale nemam kostru (teda asi sa obvod uzatvara cez zaporny vodic), ked som dal dolu tapacir a konektor na mikrospinac som prepojil kablom - ziadna zmena, mozno to budu polamane kable v prechodke, ale ako to zistit? (mechanicky nie su poskodene)

Odkaz ke komentáři

Tak tohle jsem zrovna řešil. Já mám kombi. A tam je v levém kastlíku v kufru svazek kabelů. A tam jsem si našel kablíky co vedou do světýlek. Modročervený. Byly tam svedený 3 do takový čepičky. A tam jsem měl jeden uhnilý. Tak jsem vytáhl z té čepičky takový měděný váleček do kterého ve výrobě nastrčily ty 3 kablíky a zmačkly. Byl celý zelený od měděnky a ostatní kablíky v něm taky drželi jen taktak. Tak jsem je proletoval dosebe, zaizoloval a stáhnul smršťovací bužírkou. A takový postup jsem udělal i z hnědými kablíky, protože to vypadalo stejně.

Jinak jsem měl ještě jeden problém, to bylo vyskočené pérko v zámku, které tam překlápí takovou páčku před mikrospínač.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Mam podobny problem

nesvieti mi kufor vobec, cekol som poistky, a dokonca aj kable, a spinaciu skrinku k zamku. nevidel som nic, ziadna zavada.. len je divne, ze v predchadzajuci majitel prepojil kable dokopy. resp kabliky co idú do skrinky zamku su 4KS, a 3ks kablov su zletovane dokopy a jeden je samotny. nie je to divne?

a dokonca taketo podobne preletovanie som nasiel aj v schrumazi kablov na lavej strane pri svetle.

nevie niekto s tym poradit. ako by som mohol konecne Zaznut svetlo v kufri?? :-D

Snad by pomohla schema alebo nieco podobne..

 

prosiiiiiiiiiiim

Odkaz ke komentáři

Rammpa:

 

A jakou maj ty dokupy barvu? Jestli to není třeba zem. Jinak proměř mikrospínač, když odděláš tapecku, aby si viděl druhou stranu zámku, tak tam bude takový malý černý 2pinový (aspoň myslím, že 2 :) ) konektor a ten by měl být v sepnutém stavu (ve zkratu), když jsou dveře otevřené a rozepnutý (s nekonečným odporem), když jsou zavřené. Taky mi odešel...

 

Ale pokud to máš možná rozvrtané, tak je to problém.

Odkaz ke komentáři

No cez vykend to musim znova pozriet.

tapac na kufri som mal dole, a pozeral som ten spinac ,no sice nepremeral. ale skusim to znova premerat, ci to nahodou nie je tak.

no ta hrba tych kablov je vsefarebna. a ako som pisal, nasiel som tam kable ktore boli priletovane ku kablu, kotry ide do svetla a to iste je aj pred spinackov.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ještě než koupíš nový zámek, tak ho odmontuj z auta a je tam černý odlitek, přišroubovaný jedním křížovým šroubkem, tam hledej chybu v ovládání mechaniky, není zrovna nezničitelná :), který spíná mikrospínač, já jsem třeba koupil nový zámek a nakonec jsem zjistil, že je to právě rozházenou mechanikou konkrétně více vyšroubovaným kloubem na táhlu od kliky otevírání 5. dveří a měl jsem opačný problém, že když jsem přejel nerovnost nebo se to jinak hnulo a okamžitě se to rozsvítilo...

Odkaz ke komentáři

ahaa.

no mne sa to aj tak cele nejako nezda. lebo po mojich zisteniach :

- nejde mi otvorit kufor cez dialkove

- a nesvieti to spominane svetlo

 

a co mi kamos elektrikat povedal, ze spinac je v pohode, a ze vraj sa mi straca tych 12V. takze mam skusit napojit drot napr od otvarania nadrze. tam by mal byt staly prud 12v. a potom by to malo ist..

ale mne sa to nezda. ako potom by som dokazal napr otvorit dilakovym kufor.

toto mi nedava logiku..mozno ma pravdu neviem.

stretol sa s tym niekto tu?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak dneska jsem převážel kolo v autě a tak jsem musel sundat zadní desku kufru, pak jsem přijel a auto zamknul a hle žárovka stále svítí, byla uplně rozpálená. Pak jsem si pročetl toto téma a spojil jsem si dvě věci dohromady - přes zámek na kufru celé auto odemnku avšak někdy minulý týden nešlo auto zamknout přes kufr, zamkl se jen kufr. Počítám, že bude špatný mikrospínač zámku? Nebo má někdo jiný názor zkušenost? Žárovku jsem odmontoval ať mi to nevybije baterku.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Zdravim pani, chcem sa spytat, tiez mi nesvieti osvetlenie v kufri, dneska som skusil premerat a nameral som tam 12V na tom cerveno-modrom kably, na tom hned-ciernom nieco okolo 3V, skusal som aj ine ziarovky, ktore v druhej octavii svietili, skusil som aj moje ziarovky v druhej octavii a svietili, neviete niekto kde by mohol byt problem ? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj, také mi přestalo svítit osvětlení zavazadelníku, v mé Octavii Combi Tour r.v. 2005. Funguje to tak, že přes pojistku (myslím 38, je to v manuálu) je na jedné straně světýlek v kufru (hnědý konektor, červeno-modrý kabel) stálé plus a na druhé straně (černý konektor, hnědo-černý kabel) je kostra přerušovaná mikrospínačem v zámku pátých dveří. Po vyloučení, že to není žárovkami ani pojistkou, jsem po radě kamaráda autoelektrikáře sundal tapecírunk pátých dveří, že to bude nejspíš mikrospínač v jejich zámku. Po odpojení svorkovnice a proměření jsem ale zjistil, že mikrospínač funguje jak má, tedy sepnutý, když jsou dveře otevřené a rozepnutý když jsou zavřené. Další, po čem jsem šel, byla na fóru již zmíněná průhledná bužírka ve svazku v levé kapse. Po rozdělání svazku a pokusu o stažení bužírky z kablíků mi bužírka zůstala v ruce i s uhnilými kablíky. Když jsem tyto čtyři kablíky ale oholil a smotal dohromady, ouha, světla stále nesvítila. Proměřil jsem tedy ještě hnědo-černé kablíky v průchodce mezi střechou a pátými dveřmi a nic. Nakonec jsem zkusil tři svorkovnice v levé kapse, zajímá nás růžová, no a po rozpojení byla taky pěkně zkorodovaná, tak jsem jí zkusil prostříkat kontaktolem a znovu zapojit, a ejhle budiž světlo. Ještě jsem preventivně prostříkal a prohýbal zbylé dvě svorkovnice. Pak už jsem jenom zaletoval ty čtyři kablíky, co byly v té průhledné bužírce, zaizoloval, vrátil do svazku, vše zadekloval a bylo hotovo. V příloze fotky a schémata k tématu.

Oprava osvetleni zavazadelniku Octavi Combi Tour 2005.zip

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 roky později...
  • o rok později...
V 22. 11. 2015 at 22:08, Jirka_H napsal:

Ahoj, také mi přestalo svítit osvětlení zavazadelníku...prūhledná bužírka ve svazku v levé kapse... Nakonec jsem zkusil tři svorkovnice v levé kapse, zajímá nás růžová, no a po rozpojení byla taky pěkně zkorodovaná...

Oprava osvetleni zavazadelniku Octavi Combi Tour 2005.zipPro stažení je třeba se přihlásit

Pustil jsem se do řešení závady a nevím jak rozpojit ty konektory, nerad bych něco zbytečně zničil (odkaz je už bohužel nefunkční) a na pravém obrázku je doufám zmíněný svazek v bužírce:

20201114_150212.jpg.215a22b050ec874a17412b9fd3b104f7.jpg20201114_150641.jpg.f6fb96f96932b4812f0579df22977640.jpg

 

Poradí prosím někdo?

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...