Přejít na obsah

Nesvítí osvětlení kufru


Luks

Doporučené příspěvky

Vytáhni si ty konektory z držáku, který je drží.Poté můžeš zamáčknout zobáček na konektrou a zároveň tahej samce a samici od sebe.

Popřípadě můžeš použít tenký plochý šroubováček a vsunout pod zobáček

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Vytáhnout celé to plato se třema konektorama? Ale to je naražené na těch závitových čepech, to zničím ty plastové zpětné háčky. Nebo jak, zkus lépe popsat. A zobáček co píšeš je kde? Je vidět na foto? Nebo je zespodu? Ty "záklopky" na bocích s rozpojením teda nesouvisí, co?

To se vytahuje z konektoru ta část směrem nahoru (myšleno na tom fotu) a zbytek zůstane ukotvený na tom platu? A co je za dráty a barvy v tom růžovém konektoru, mohl bych tak na dálku proměřit ten mikrospínač v zámku bez demontu tapecem? 

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Tak jsem výrazně pokročil - sundal tapec 5. dveří (při zpětné montáži jsem se tak jako již dříve několikrát mohl vzteknout, jebačka nasadit oba růžky do plastových sloupků podél okna, kdo to konstruoval!), odpojil konektor a proměřil výstupy z mikrospínače - vše ok, tak jsem pod tapecem alespoň vše el. prostříkal kontaktolem a hejblata wédéčkem. Tak jsem se přesunul na dno levé kapsy ("skvělý" přístup vleže v kufru!), vytrhl plato s třemi konektory a vycvakl růžový a ejhle - hnědočerný drátek upadlý a pin totálně zoxidovaný:

20201118_140353.jpg.4d374e2af1af3a3ea337b0407704e26d.jpg

Nouzově jsem vyřešil vnějším bypassem (ucvakl na druhé straně a krátkým drátkem a čokoládami propojil) - hurá, budiž světlo! A přestalo i nechtěné zamykání (po odemčení dálkovým a otevření kufru se auto po minutě zamklo, nevidělo otevřené 5. dveře)! Později musím zkulturnit - pájení a smršťovačky.

Ale už jsem neměl čas dořešit, že svítí v kufru jen levé světlo. Jak se vyměňuje žárovka v kufru? Chci tu pravou zkontrolovat (zvenku mi nešlo vyloupnout sklo, pružilo a hrozilo ulomení). Doufám, že nebudu řešit ještě nějaké upadlé drátky...

Jak tedy na tu žárovku? Dík.

 

Odkaz ke komentáři

Já to světlo podebíral shora, je tam takové zahloubení, ale měl jsem to jak luk a nic, víc jsem neměl odvahu. Auto bylo poměrně prohřáté a na sluníčku. Tak nevím...

Dodatek - tak jsem koukal na e-shop a už vidím jak to tam drží, musím vrazit planžetu hlouběji i pod ten plíšek/západku.

Jak zaizolovat? Omotat výstupy z konektorů nevím jestli půjde a bude účinné? Nebo to nějak omotat i s platíčkem? Nějak nevím. Teď je to durch prolité kontaktolem.

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Nejlépe nahradit původním konektorem a zacvaknout zpět do patice, pokud tato možnost není, tak natáhnout smršťovací bužirku a po spojení obou drátů přetáhnout přes opravený spoj a tepelné zatavit, bužirku si nechat delší, aby byla dostatečně přetažená přes opravený spoj, jen dávej pozor, při opravě spoje metodou pájením dochází k teplotnímu ovlivnění a bužirka pokud je moc blízko opravovaného místa má tendecni se smršťovat a poté ji již nepřetáhneš.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Tak moje finále osvětlení kufru - vpravo byla jen prasklá žárovka (v jednom krámě mi cpali jen ledky á90kč, obyč. za 25 neměli = jiný krám sklo á9kč!!!).

Díky zúčastněným za pomoc/rady. 👍

Bohužel jsem zjistil další výzvu - netopí zadní okno. Nepamatuji kdy jsem naposledy použil, ale normálně tím odmlžuju i mimo zimu. Takže buď vzniklo poměrně nedávno samovolně a je to souhra náhod, nebo v souvislosti s nynějším mordovaním konektorů v kapse či tapece/sloupků 5. dveří...ale to je na jiné vlákno...

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím Vás tu všechny. Už tři dny řeším nefunkční světlo v kufru. Měnil jsem jen žárovku a najednou světlo už nesvítí.  Prolezl jsem snad už skoro všechno. Kabely mezi zámkem a konektorem světýlka jsou v pořádku. Není nikde přerušený. Ovšem na druhém kabelu )červenomodrý), co vede do konektoru světla není žádné napětí. Z ničeho nic se ztratilo. Koukal jsem na pojistku (č.38) a ta je v pořádku (otevírání nádrže funguje). Kabel (červenomodrý) jsem zkoušel kousek dál napíchnout o zadních sedaček pod plasty, jestli není někde přelomený a není. Už nevím co kde se mohlo podělat. Má někdo nějaký nápad, na co se ještě podívat?? Už jsem z toho nasr..... Dokonce jsem pořídil i nový zámek, abych vyloučil vadu mikrospínače v zámku. 

 

Ještě mě napadla jedna věc. Zámek řidiče začal dělat problémy. Jednou jde zamknout jednou ne. Podle diagnostiky je tam chyba 00928. Vypadá to na přelomený kabel mezi karosérií a dveřmi. Může to mít nějakou souvislost se světlem v kufru? Jinak zámek řidiče je též nový.

 

Předem moc děkuji za každou radu. 

Odkaz ke komentáři

Proměř vodivost červenomodrýho od Asloupku k osvětlení kufru , zkus dát obyč sufitku do světýlka (nepsal jsi jakou žárovku jsi dal) je možné že není dobrá/vhodná- modul nezaznamená průchod proudu/nebo snímá stálý odběr a nesepne. Taky změř u žárovky jestli se kostra spíná/rozpíná při otevření/zavření kufru.

Odkaz ke komentáři

Mikrospínač zámku kufru určitě funguje? Tj. svítí kontrolka otevřených dveří a auto se po odemčení dálkovým a otevření pouze kufru po minutě samo nezamkne?

Problém může být s vedením/konektorem spínače, řj pak nemá důvod pouštět do světel proud... 

Odkaz ke komentáři

Patrik77: Proměřím ho teda až k A sloupku. Je tam daná obyčejná žárovka. Zkoušel jsem dvě světla a ani jedno nefunguje. Kostra spíná a rozpíná při zavření a otevření kufru. Na druhém vodiči se objeví 12V proti kostře a jakmile se otevře kufr, tak 12V zmizne a je tam kostra.

borlan: Mikrospínač zámku 100% funguje. Je tam úplně nový zámek. Auto nemá otevírání na dálkové ovládání. Prozvonil jsem všechny vodiče mezi svorkovnicí a konektorem ve dveřích a všechny jsou v pořádku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...