Přejít na obsah

Přívěsný vozík za auto


Vlastníte přívěs?  

40 hlasů

  1. 1. Od jakého výrobce


  • Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Martz můžu doporučit. Mám tento vozík https://www.provleky.cz/katalog/privesy/privesy-rady-maxi/produkt/prives-martz-maxi-2632-750kg-2630x1250 a nemůžu si ho vynachválit. Vezl jsem na něm náklad vážící přes tunu a úplně v pohodě to zvládl a myslím si, že i ten tebou navrhovaný podobný nebo o něco lehčí náklad zvládne bez problémů, vše hlavně záleží o rozložení...

Jinak kamarád má zrovna objednaný ten co ty by jsi chtěl. Taky vybíral až skončil u tohoto co ty chceš :lol:

Odkaz ke komentáři

Pánové díky moc za pomoc a za názory. 

 

Pepik90 - proč jsi je měnil, uhnily? Nebo za nějaké silnější? 

 

A jak je na tom oj, nekroutí se nebo jinak nedeformuje? A náprava Al-Ko nebo Knott? 

Edit: tak výběr nápravy prý možný není, jednou jim to přijde prý tak, a podruhé tak. 

Díky :-) 

Upraveno uživatelem mikone
Odkaz ke komentáři

Napravy neres, obe znacky jsou kvalitni. 

Jestli muzu trochu odpovedet za Pepika, tak pricky menil z duvodu deformace kvuli tezkemu nakladu nez byl vozik schopny snest. Vic prozrazovat nebudu, ale uz ma vse opraveny ??.

Co se tyka oje, nevim jak silna je u levnejsich voziku, ale u meho dvouoseho je hodne masivni a nejakeho ohnuti se vubec nebojim ?

Odkaz ke komentáři

Jo konny to napsal spravne. Vetzky bremeno a pusobilo na 1m2 takze deformace pricek a nasledna vymena za masivnejsi. A jako jistota pridana jeste jedna. IMG_20190328_123117.jpg.85c9d01a49c6141fd4c03bdebe0edc2e.jpg

Ja to vzperu mezi ojema mam a jedinej uzitek co ma tak je kvuli opernemu kolecku aby se ti nedeformovala oj. 

Co doporucuji tak ty boční vyztuhy. Ted sem si je dodelal a hodne velka parada.IMG_20190326_222954.jpg.c3f573872ab878c8a33f520d8b11a9d5.jpg

 

Odkaz ke komentáři

Vidíš na to sem úplně zapoměl žes ho tam dával :-D vypadá to, že ty máš tu oj víc naprofilovanou, tedy tužší, a kolečko zevnitř, tím pádem to asi tolik nekroutí, kdežto tam je zvenku. Právě kvůli tomu kolečku bych tam tu vzpěru chtěl. 

Pepik-to sou ty výztuhy na bočnice, aby se tolik neprohýbaly jo? A to máš po jedné vepředu a vzadu a po dvou na bocích? 

Odkaz ke komentáři

Moje oje je bytelna. Rikali mi to i v prodejne, ze u tech levnejsich voziku je oje slabsi (nekde se musi usetrit na cene), ale i ta slabsi bude v pohode. Ta vyztuha tam asi fakt bude jen kvuli tomu kolecku. U me je i zehlicka bytelneji uchycena, tak tam mohli uchytit i to kolecko. Osobne bych rekl, ze je lepsi, kdyz je kolecko uprostred nez z boku.

Jinak bych rekl, ze u jednoosy bude ta vyztuha oje uzitecnejsi nez u dvouosy, protoze ty dve osy vozik pri opreni na kolecko lepe podrzi nez jedna osa, u ktere je kolecko vice zatizene a tim muze dochazet ke "krouceni" oje ?

IMG_20190302_092955.jpg.a28a98931c0cf0474b3497d4ec67633c.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak vozík je již doma. V pondělí jsem pro něj byl v Budišově. 

Jednání naprosto super, ale z vozíku jsem trochu rozčarován. Je super, že oproti Agadosu má příčky pod podlahou, místo podpěry v jednom místě, ale z bočnice jsem čekal o něco lepší. Je mi jasné, že pevnost jde ruku v ruce s hmotností, ale třeba když se odklopí zadní víko, tak se kroutí, jak kdyby bylo z papíru. Naštěstí zavřené je pevné. A boky by mohly být pevnější, nevím, proč jsou tenčí než přední a zadní čelo. A co mě štve je, že bezi bokama a předním čelem, jak jsou ty plechy naprofilovaný, tak je mezera, takže něco sypkého by se sypalo ven. Ale jinak na silnici drží krásně i ve 130,jen nechám vyvážit kolakolen 120 se začne pěkně klepat. 

Odkaz ke komentáři

Jaký vozík jsi nakonec koupil?

Pokud jsi koupil dvouosý jako má Pepik90, tak by bylo určitě lepší dát tam ty výztuhy bočnic. Buď by jsi musel koupit delší a zkrátit je na tvé bočnice nebo je nechat vyrobit popř. se domluvit s Pepíkem jestli ještě nemá nějaké navíc nebo by nenechal udělat další. Co vím z jeho reakcí, tak ty výztuhy jsou hooodně poznat na pevnosti bočnic. Já je tam mám hned od prodejce namontovány, tak nemám srovnání jak se chovají bočnice bez výztuh, ale můžu říct, že ten můj je hodně bytelný.

Co se týká mezery, mezi bočnicema a předním čelem, ono hodně záleží, jak to kluci v polsku naohýbají. Ono stačí někde dole udělat odchylku třeba milimetr a nahoře už se ti to rozjíždí třeba půl centimetrem. Já když otevřu přední čelo, tak se mi bočnice jakoby rozjedou trochu od sebe, ale díky čelu jsou stažený (písek se určitě sypat nebude). Sice jako negativní efekt nemám pak bočnice rovný, ale trochu ohnutý k tomu čelu, ale mě to moc nevadí. Důležitý je pro mě, jak jako celek vozík funguje a to musím říct, že funguje na jedničku. Pokud bych chtěl, aby bylo vše na vozíku TOP, tak bych musel šáhnout po jiné značcě a za úplně jiný peníze. 

Napiš pak jestli pomohlo to vyvážení kol? Při určité rychlosti mi vozík taky jak kdyby drncá, ale to bude spíš povrchem silnice. Tam kde často jezdím dělali před několika lety nový asfalt a podle mě je zvlněný, protože když po té silnici jedu na motorce, tak to cítím na předním kole, jak taky "skáče".  

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 4 měsíce později...

Kluci, už se v tom fakt nevyznám.. octavia 1 kombi má pohotovostní hmotnost 1365kg. Když potřebuji vozík, který uveze 1080kg (to už mám s rezervou), a který váží celkově 1300kg. Můžu to tahat s ŘP sk. B nebo už musím mít E? 

Jestli dobře počítám, tak samotný vozík v tomto případě má 220kg, já ho naložím do plna na 1080, tím tedy dostanu těch 1300kg.. Takže pokud to připojím za Octávku, tak se dostanu na 2665kg, takže v klidu do 3500.. Nebo počítám blbě?

Odkaz ke komentáři

Kdo říkal, že nebržděný? Mám tažné na 750 nebržděný, 1600 bržděný.. Takže určitě s nájezdovkou.. Spíš mi šlo o ty hmotnosti. Už jsem z toho jelen [emoji23]

Stačí skupina B, nesmí ale hmotnost přívěsu přesáhnout hmotnost vozidla.
Díky. Takže 1365 vs 1300 je v klidu..
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...