Přejít na obsah

Jaké brzdy


Doporučené příspěvky

Jezdíte tu prosím vás někdo na 280mm kotoučích Zimmermann + desky Zimmermann? Pokud ano tak zkušenosti. Díky.

Mam DSG, takze mam 288mm, ale jinak subjektivne mne prijde, ze pro 100% ucinnost potrebuji dele zahrat, nez napr ATE, proste prvnich par brzdeni je takovych tupejsich. S tim clovek musi pocitat.

Odkaz ke komentáři

no ate power disk + keramiky mám a vydržely 20tis km nevím čím to je brzda plyn nejezdím občas ostřejší jízda........... sjeli se vnitřky kotouč v háji a destičky taky na obouch stranách...... z venku kotouč krásný a destička taky........ uvidíme v pátek či v sobotu zda nejsou zatuhly ty čepy bo co tam je.....

a to sem je zajížděl dle návodu od ATE......

 

tedka zkusím kotouče mayle i destičky co sem četl tak prý dobrý tak uvidíme maximálně budu měnit znova

Odkaz ke komentáři

no ate power disk + keramiky mám a vydržely 20tis km nevím čím to je brzda plyn nejezdím občas ostřejší jízda........... sjeli se vnitřky kotouč v háji a destičky taky na obouch stranách...... z venku kotouč krásný a destička taky........ uvidíme v pátek či v sobotu zda nejsou zatuhly ty čepy bo co tam je.....

a to sem je zajížděl dle návodu od ATE......

 

tedka zkusím kotouče mayle i destičky co sem četl tak prý dobrý tak uvidíme maximálně budu měnit znova

 

Obecne ATE neni v posledni dobe moc dobra znacka. Hodne se zhorsili, kdyz presunuly vyrobu do Ciny. Ja osobne mam Brembo MAX a desky Zimmermann a jsem spokojenej. Mam DSG a 2.0TDi, tak mam tezkej predek, ale vydrz a brzdny ucinek je super. Jo a Imbus 7 je nutnost :).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

ja mam nove Tarox Sport Japan, menil jsem predni i zadni kotouce s destickama-mam zatim najeto 1400km a musim rict, ze jsem velmi spokojeny, uz brzdy v zakladu mi prisly vzdy dostacujici, mozna nekdy v zatackach v Krkonosich nestihaly, tyto kotouce jsem vybral, ptz byly jedine pasujici na mou motorizaci a 4x4, jejich ucinek se lepe davkuje a pri brutalni jizde nevadnou

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Kluci taky teď řeším výměnu brzd. Měl jsem ATE PD + jejich keramiky jak v předu tak vzadu. Vydržely cca 80 - 90tis. km což není nejhorší. Každopádně chci zkusit něco jiného.

Na předek (288x25) už mám doma v krabici Brembo sport + Textar Epad. Ale nevím co dát dozadu. Destičky jsem objednal taky Textar Epad, ale nevím jaké kotouče k nim. Chtěl jsem taky ty Brembo sport, ale ty se dle informací(258x12) nedělají.

Jaké teda zvolit kotouče na zadek k destičkám Textar Epad?

Díky

 

edit: Takže menší změna dělají se i zadní ;) tak uvidím. Nicméně i tak nevím které když tyto nebudou :(

 

Upraveno uživatelem Swed
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Chci se zeptat ohledně brzd a sice:

když nechám auto stát déle na komunikaci (a to i přes léto), tak při rozjezdu brzy "drhnou". Tedy jako kdyby byly zvlněné a já je jenom zahřeju, aby se srovnali nebo obrousili nějakou vrchní vrstvu bordelu. Po několika sešpálnutích se vše již srovná. Žádný zvuk, nic. Jestliže pak aktivně zase jezdím, tak vše je "v pořádku". ale stačí zase pár dnů na ulici a i manželka se ptá, co je to za ohavný zvuk.

Pak mám problém s bržděným do zatáček, resp. přibrždováním. I když to často nedělám, nemám to rád, někdy je to potřeba (nepředvídatelná situace, dálnice), a tam mi pak vybruje volant v závislosti na síle stisku čelistí. Je možné, že to jde také od brzd, neb to souvisí jenom s aktivním bržděním. Mám auto necelé dva roky. Skladové zásoby TDI 1,6 CR najeto cca 80 000 km. Dálnice, okresky, města.

Chci si jenom ujasnit trošku situaci. :palec:

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 10 měsíců později...

Není tu někdo kdo má zkušenost s přechodem z 288 s keramikama na 340 (brzdy o3rs)? Mám teď klasické destičky a plánuji buď kompletní výměnu na celém autě předek desky, kotouče, krycí plechy, zadek desky, kotouče. Kotouče klasiky bez děrování a destičky keramické. To je varianta jedna a druhá je výměna brzd na přední nápravě za o3 rs, tam ale budou klasické destičky co spini kola. Tak nevím do čeho jít. Co je lepší. Výkon mám zatím z výroby 103kW 2.0 TDI

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nutně musím vyměnit kotouče ve předu i vzadu na octavii s motorizací 1.8 tsi. Bohužel jsem trochu nejistý jaké rozměry kotoučů tam mám. Viděl jsem tu radu že na CC autodíly má být možnost zkontrolovat podle vinka, ale nějak to tam nevidím.

Nebyly kotouče u této motorizace jen 288/260 mm ?

Ještě si nejsem jistý jestli pak musí pasovat brzdové desky podle třmenů. Na zadní nápravě je třmen označen TRW a ve předu je jen nějaký kod LV981.

 

Odkaz ke komentáři

Zdravim,

 

Ceka me vymena koutoucu a desticek na predku a desticky vzadu (nemam nejmensi tuseni jaky tam jsou ted kotouce).

 

Hledam nejakou zlatou stredni cestu (v pripade potreby bych priplatil za neco lepsiho).

 

Nemate nejaky tip co presne koupit? Pokazde jsem se docetl neco jineho, ale prevlada Brambo/Zimmermann. Mam Octavia II 2011 1,6TDI 77kW a obcas se s autem rad projedu nekde v kopcich, takze aby to nejak lip brzdilo :)
Jak jsem pochopil z OC, tak nakup jedine u CC-autodily :)
Tak nejak jsem v tomto spis mimo, takze ocenim jakoukoliv radu :)
Diky.
Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Jake desticky mi doporucite ke kotoucum Brembo Max.Vcera pri prezouvani jsem zjistil ze mam vnitrni desticku na levem kole sjetou temer uz na plech.Signalizace z desticky vypadla neporusena takze mi to ani nezahlasilo.Z venkovni strany je druha desticka skoro jak nova a na druhe strane jsou pekne rovnomerne sjete.Cim to muze byt.Cepy nevypadaly ze by byly zasekle.

Musim koupit nove desticky tak se rozhoduji co vzit.Jestli Brembo,Textar(ty jsem tam mel ted) nebo napr.Bosch

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...