Přejít na obsah

Polep auta folií nebo lak


Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek, tohle téma už tady rozvířil Romarioo a folie dostala dost na frak. Založil jsem tohle téma, protože jsem se rozhodnul změnit barvu svojí OII Combi a tak bych potřeboval slyšet nějaké názory. Co jsem se ptal, tak folie je levnější a mnohem lehčí varianta oproti laku, ale zase lak je už napořád a nehrozí žádné roztržení (toho se u folie nejvíce bojím). Lak bude určitě dražší, ale nevím v jakých cenách se pohybuje. Jenomže žádnýho lakýrníka neznám a když se auto dává na celolak, tak se auto musí pořádně odstrojit? Jestli by jste mi mohli poradit, rád bych třeba slyšel názor od někoho, kdo má auto polepené folií, jak se folie chová po určité době a jestli je potřeba se k folii chovat nějak opatrněji aby se neroztrhla, nepoškrabala atd. Taky jsem se chtěl zeptat na mytí auta polepeného folií, jestli se na to musí používat speciální přípravky a jestli se dá pěkně naleštit jako lak, protože na to si potrpím.

Odkaz ke komentáři

Zdar tak já mám zkušenosti s foliema... protože máma s nima pracuje folie jsou spíš takový náhradní řešení... dělí se na 3 a 5 a 6 leté(to znamená jak dlouho vydrží mít vlastnosti jako když si je pořídíš) časem ta folie bledne a existují speciální folie jako je carbon apod... a ty vydržejí max 5 let... a údržba záleží na druhu jestli je to matná či lesklá..... s matnou nesmíš do myčky ale ručně ji mej můžeš a u lesklý je to jedno ale každopádně nebude tolik nablejskaná jako lakovaná plocha....

Upraveno uživatelem Sterny
Odkaz ke komentáři

To je právě ono, takže jsem si to myslel správně. To je právě ten problém, proč mě jako první napadla folie, protože úplně auto vykuchat a potom ho celé skládat to do toho se mi vůbec nechce. Já to ani neumím a podle mě, jak se auto jednou rozebere, tak už nikdy nebude takové jako z výroby. To nejde aby ho nalakovali jenom z venku a bez vykuchání? Tak jako se lepí folie, že ta jiná barva pozná jenom když se otevřou dveře nebo kufr.

Odkaz ke komentáři

No, zkusím se na to nastříkání zvenku zeptat a jestli to nebude možný, tak bude folie. Jak jsem už psal, pro mě prostě nepřipadá v úvahu vykuchání celýho auta. Nedá se nic dělat. Ale podle mě ta folie nemůže bejt nic špatnýho, myslím si, že nejvyšší řada folií by měla něco vydržet. Pár lidí jsem se už ptal co je mají na autě a ty si je jenom chválí.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

čus,nepíšu to proto,že s něma dělám, ale šel bych a šel jsem do fólie.Bude celý auto časem, teď ho moc není, a tak kovářova kobyla....však to znáte:-) Podle mě je fólie praktičtější,někdo ti něco odře,nebo někde škrábne, a tak se strhne a polepí ten kousek a část znova,odpadá problém s míchaním barvy,trefením odstínu atp., a navíc chrání lak. Jsou i desetiletky,dá se toho vymyslet hodně,ale jak už tu bylo řečno, dekory jsou nejvíc tak 5 let a pak začnou ztrácet deklarované vlystnosti, ale to se týká karbonu a podobných. Nicméně to tak nemusí být a vydrží i dýl a ne úderem 5. roku začně blednout:-)takže pro cenu a praktičnost jsem pro fólie.

Upraveno uživatelem Tomant
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

nemám zkušeosti s folií na auto, ale mám ji v interiéru a stojí to za hovno, udělalo se teplo, mám bubliny

možná to je nekvalitní folií, možná lepičem, ale každopádně na hovno

 

Záleží kdo to dělá, mám známého který má i na to certifikát. A co mě udělal tak jsem s ním spokojený až moc, žádná chybička. Už to mam přes 2 roky, a žádná bublina nic.

Odkaz ke komentáři

Když jsem byl lepit okení fólie na druhém autě, tak tam zrovna komplet olepovali krátkou Fabii. Ptal jsem se za jak dlouho to polepí a říkali že to záleží na požadované kvalitě a nároku zákazníka na rychlost. Prý se ta fabka dá udělat ve dvojko do 4 hodin. Ale taky říkali že dělali frajerovi BMW3 kupé do bílé perleti a makali na tom přes 30 hodin.

Mně lepily skla na zadních dveřích a zadní okno na počkání asi hodinu a půl a výsledek bych hodnotil za 3. Ale moje chyba neměl jsem je honit. Nic nezdrbali jen estetika ořezů, nakrčení v ohybech by mohlo být lepší a nemuseli mi proříznout ten černý lak co je na okrajích skel na některých místech. Mám aspoň ponaučení pro příště - NESPĚCHAT, i když už budu příště lepit tam kde jsem lepil předchozí 4 auta s maximální spokojeností.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...