Přejít na obsah

Roomster FL


Doporučené příspěvky

  • o 10 měsíců později...

Taky jsem jej pořídil ženě 1,2 TSi 63 kW v Roomsteru a jede to moc pěkně, tiše a spotřeba solidní. Jsem zvědavý na jakou spotřebu se dostane moje drahá polovička. Já jsem s tím jel cca 250 Km 50% dálnice do 120Km/hod a 50% okesky 90Km/hod za 6,1. Což je OK.

Upraveno uživatelem Martin_TDi
Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Nazdar, plánuju koupi Roomstra a nejvíc předváděček je právě s tou 1,2 tsi. Trochu se toho bojím- nekazí se to? Přece jen je to turbo... Má to nějaký speciální režim jako u dieselu? Jakože chladit atd? Nejsem žádný driver-jen prostě potřebuju vyměnit fáro a roomster-přestože moc krásy nepobral mi vychází jako ideální volba. Mám teď 1,9 tdi, tak jsem tak nějak zvyklý na určitou jízdu- nečekám, že to pojede stejně,male snad to i trochu jede a hlavně se těším na to ticho.

Odkaz ke komentáři

Kazí,nekazí,mrkni na ŠH k Fabiím II,do sekce motor 1.2 TSI. Anebo raději ne,ještě by ses leknul. ;)

 

Turba bych se nebál,to trochu zlobilo na prvních kusech. Dochlazoval bych stejně,jako každé jiné (i když má samostatné elektrické čerpadlo na chlazení,které spíná řj motoru) - tzn. po zátěži (lítání po dálnici apod.).

 

Největší problém tohoto motoru jsou rozvody - řetěz a jeho napínák nic moc nevydrží,pak to rachotí při startech... Podle škodovky údajně je tento problém vyřešen... No,nevím.

 

Vyskytuje se u občas u někoho také prolínání benzínu do oleje,ale to vypadá,že jen u těch,co jezdí jen krátké trasy (do několika km).

 

Prokousané zapalovací kabely od zvířátek (kun) jsou již jen takový folklor - snad vyřešen krytem s chráničkami.

 

Motor se také v zimě poněkud dlouho zahřívá a s tím souvisí pomalejší nástup topení.

 

Holt,každej motor má svoje mouchy. Toto všechno se samozřejmě nutně nemusí dít u každého TSI. Je to jen výčet nejčastějších problémů.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem četl hodně reakcí na Škodahome. A radši jsem to neměl číst-bylo mi z toho těžko. Nakonec jsem šel za známým do škodovky k Hellerovi v OV, který dělá šéfa servisu. Potvrdil mi, že motory 1,2TSi i 1,4TSi (fabia II, Roomster, Yeti a Octavia II) měly do 6 / 2011 problémy s rozvodama. Proto mi poradil koupit auto s rokem výroby od tohoto data. Tak jsem koupil Květen 2012, mám najeto zatím jen 11 tis.Km a jsem spokojený. Zatím jsem neměl jediný problém a liju jen benzín do nádrže. Manželka co s tím jezdí nejvíc je spokojená taky. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ono si to stačí pročíst,abych věděl,že i po tomto datu výroby jsou problémy s rozvody. Dokonce je tam už i několik málo aut vyrobených v roce 2012 po výměně rozvodů. Tak nevím. Toto datum je totiž modla a zaklínadlo škodovky,aby nemusela ty rozvody měnit. Mají na to dokonce i nějaké instrukce pro servisy (TPI). Ale nikoho nechci odrazovat,tento motor je podle mě jinak fakt parádní na ježdění.

Odkaz ke komentáři

Beru to takto: pokazit se může kdykoli cokoli - je to jen stroj. Věřím, že vždy záleží na tom, jak se k autu kdo chová. Znám pár lidí, co ihned po startu studeného motoru tomu dávají pořádně pohulit a pak se diví, že se jim něco kazí.

Pro svou jistotu mám auto se 4-letou zárukou, takže jsem zatím zcela v klidu. Pokud se něco pokazí, škodovka to na svoje náklady opraví. Ale jak říkám, já zatím nemám jediný problém, jezdí se nám s Tsi-čkem moc fajn. Motor je tichoučký, spotřeba super, zahřátý je za chvíli. Dneska jsem zajel pohodovou jízdou do 90-ti Km/hod do práce (25Km) za 4,9L/100Km. :palec: Zpátky trošku proti kopci to bude do 6-ti litrů.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak se musim pochlubit. Poridil jsem rumika ve scoutu. Vyrobeno listopad 2011. Do provozu leden 2012. 1.2tsi 63 kw. Je to takovy moturek,ale kdyz je zahraty,tak umi i zabrat. Spotreba vypada zatim pekne.pohodovou jizdou (dodrzuju predpisy) to vypada na prumernou nekde kolem 5,6 l na sto. Mam ctyrletou zaruku,takze do 2016 jsem s rozvody v klidu.kazdopadne pred vyprsenim to zkusim nechat vymenit...

Z autka mam kazdopadne radost a doufam,ze bude slouzit.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...