Přejít na obsah

Jízda na červenou - přestupek? (body, pokuta, kamera)

Doporučené příspěvky

Souhlasím s Tebou Palo.Červené světlo přikazuje zastavit vozidlo,ale ne na jak dlouho.

V příslušné § zákona by stačilo doplnit "...a vyčkat do dalšího světelného signálu."

Bylo by po problému.věřím,že by s tím mohlo uspět a nemusí to být hned právník.

O té analogii ke zančce "stůj,dej přednost v jízdě.Tu také nikdo neodstraní,aby se mohlo projet.

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři

Já neřeším značku stop-ale řeším červené světlo-červené je stát...

Jelikož mě to docela zaujalo tak zkusím ještě sojku na DI

já pokud opravdu pospichám a v noci široko daleko nikdo tak s disko i přes červenou...jinak na červenou nejezdím. Dost těžko by se to vysvětlovalo např nad fotkou z automatické kamery na semaforu :-D

Odkaz ke komentáři

Myslím, že to byl přesně jeden z těch lidí, kvůli kterým má naše legislativa desítky zprasených zákonů. Protože se vždycky najde nějakej arogantní ignorant, kterej si myslí, že mu patří svět a mermomocí to pak musí všem dokazovat dokud někoho nezabije. Kvůli těmhle idiotům se pak ty zákony nesmyslně látujou, přepisujou, na oko pečlivě formulujou a je to k čemu? Proč nemůže prostě fungovat, NE - TOHLE SE NEDĚLÁ???

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

..někomu to třeba prošlo, ale bylo to spíše neznalostí toho poliše.

Myslím si to samé. Nevěřím, že by tahle interpretace ustanovení mohla u soudu obstát.

"Při řízení provozu na křižovatce znamená pro řidiče a) signál s červeným světlem "Stůj!" povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou" - i kdyby neměl řidič povinnost stát, tak v případě uvedení vozidla do pohybu by okamžitě musel opět zastavit, protože zobrazení signálu s červeným světlem stále trvá a s ním i povinnost zastavit vozidlo. I označení vysvětlovaného signálu určitě zákonodárce nezvolil libovolně a napovídá tak, jaký je jeho smysl. Text ustanovení má dále logickou strukturu textu, právě možnost pokračovat v jízdě dává až signál se zeleným světlem. I kdyby jeho interpretace byla logicky korektní, pak by ale vedlo ve svých důsledcích do zjevně nesprávného závěru a takový výklad by se měl vyloučit na základě argumentu ad absurdum. Asi takhle nějak bych to vyložil já a mezeru v zákoně bych v tom ani nespatřoval.

Upraveno uživatelem ViktorMPI
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...