Přejít na obsah

Otesánek eFSíííí

Doporučené příspěvky

Záleží, jak to bereš. Máš totiž dvě varianty - buďto bereš zvlášť automobil a zvlášť vozík, potom je maximální přípustná hmotnost auta 3500kg + maximální přípustná hmotnost vozíku 750kg, tudíž celková maximální hmotnost soupravy může být teoreticky až 4250kg. Nebo to bereš jako soupravu s tím, že vozík přesahuje 750kg (což je náš případ) a potom je omezení těch 3500kg celkově. V tom případě je ale potřeba vzít v úvahu, že se nebere provozní hmotnost automobilu a vozíku, ale hmotnost maximální přípustná, čili celková. V tom případě máme celkovou hmotnost Scouta cca 2085kg (nevím přesně, na webu škodovky je jen 1.8TSI) a na celkovou hmotnost přívěsu nám tudíž zbývá 1415kg. K tomu celková hmotnost vozíku nesmí převýšit pohotovostní hmotnost Scouta, což je myslím splněno, jelikož pohotovostka Souta je tuším cca 1425kg. Pájův vozík má celkovou 1300kg a provozní 223kg, takže to je v pohodě. A co jsme tím zjistili?? ...že na náklad mu zbývá 1077kg, takže pokud vezl 1350kg, tak to měl přeložený a jednak překročil maximální hmotnost přívěsu a navíc pokud měl 1350kg pouze nákladu a k tomu ještě 223kg provozní hmotnost vozíku, tak to je dohromady 1573kg, což je nad rámec řidičského oprávnění skupiny B a měl by jít vrátit řidičák :) ;) ;)

Odkaz ke komentáři

kluci, precenil jsem svoje sily! Stehuju firmu..matros vozim sam a jsem uz celkem dost vycerpany! Dnes jsem na chalupe, pac mela neter Simonka narozky.myslel jsem,ze si dnes odpocinu,ale frajeri mi privezli vcera vecer 3 m3 bukovyho dreva,tak jsem to dnes musel slozit! Ani me nebolej ruce, jako mi spis nevladnou nohy! :palec: zitra od rana pokracuju ve stehovani, tak kdyby mi chtel nekdo pomoc, dvere ma otevrene! :rolleyes: odmena ho nemine! :angry:

Odkaz ke komentáři

Ty mi to nebudeš věřit, ale já bych celkem rád pomohl...akorát zrovna teď je taková doba, kdy toho mám docela dost...teď tady je pouť, takže klasika makačka na zahrádce a diskotéce. Potom někdy v týdnu oslava narozenin příbuzných a o víkendu Barum rally. Nicméně někdy mezi tím by to možná šlo, ale to záleží, jak to máš. Stěhuješ to i v pracovní dny?? ...jestli to máš ještě na delší dobu, tak bych si mohl udělat někdy v týdnu den volna...ale dneska už to bohužel nebude, to fakt nedávám :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

tak jsem hoši stěhoval a stěhoval a pořád to není hotové.... jenom těch letáku a propagačních materiálu jsem napočítal přes tunu... a účetnictví mi zabralo celý vozík, a to bez prdele!!!! ale jsem za ten vlek rád... a za 4x4 taky.... :( je to paráda, jak si ten auťák poradí s 1300 kg na kouli :o

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...