Přejít na obsah

Otesánek eFSíííí

Doporučené příspěvky

Ahoj Pajo.

Tak jsem přes celý víkend potrápil svou čtyřkolku v Beskydech, kde bylo kolem -15 a cca 15-20 cm sněhu. Zkoušel jsem různé jízdní situace (na parkovišti, an lesní cestě, silnice 3 a nižší třídy) a vyplynulo mi jasná dedukce, že s vypnutým ESP se mi jezdí (a hlavně) zvládajíí různé situace mnohem líp. Když mám zaplé ESP, tak se to sanží furt brzdit a někdy je to na škodu. Pro mě je jasn závěr tento....na sněhu a ledu bez ESP s řízeným smykem (samozřejmě pod plynem) a na mokru si to ESP nechám.

Spotřeba: to je samostaná kapitola.....pod 10l jsem se nedostal a konečně jsem si vylepšil svůj slušný průměr a tak na PP mi to teď ukazuje 8l/100km (dlouhodobá).

Jinak fakt paráda......co se dá s tou 4x4 vyvádět.

Odkaz ke komentáři
To jo ale take tam pisou . ze ve variante 4x4 je to v symbioze.....coz nebylo a bylo to o tom, ze ze zatacky me to hnalo uplne nekam jinam nez jsem chtel jet.

Ono je potřeba hlavně rozlišovat ESP jako celek a potom jako jednotlivý systémy, ze kterých se skládá. Obecně vzato u haldexu 2. generace to bylo tak, že při zásahu ESP se haldex rozpojil. U 4. generace umí ESP a haldex spolupracovat, takže při zásahu ESP přebírá řízení haldexu právě ŘJ ESPčka, aby si mohla regulovat momenty podle potřeby, takže to spolu jaksi spolupracuje. Na druhou stranu ESP mimo jiné obsahuje třeba ASR, žejo, což v případě prokluzu kol omezuje krouťák na motoru a snižuje otáčky - což v extrémním případě může způsobit klidně i zastavení vozidla v půlce kopce, pokud tam bude větší vrstva sněhu a bude k prokluzu docházet neustále. Tam se samozřejmě musí ESP vypnout, aby se to krásně vyhrabalo a je klid. Na ledu už by mělo být ESP jednoznačně přínosem, ale konkrétně u té 2. generace je paradoxně možný, že odpojení zadku může být spíš na škodu...to už asi záleží na konkrétní situaci ;)

Odkaz ke komentáři

hh... no co bylo... byl badec :palec: super... spali jsme nakonec na nějaký učilišti bo co... no bejt po mým, tak spím v tom hotelu cos mi poslal odkaz, ale podřídil jsem se většině... jídlo jsem měli v Růži... ale obsluha otřes! :smich: trochu zklamání no.... ;) jinak ok...

badec byl super, v mixech jsem bral 1. místo a v deblu mužů 3. místo... ;) takže spokojenost veliká....

jo a Otesánek bral 10 na sto :palec: svině nenažraná!!! :D :D :smich:

Odkaz ke komentáři
jsem měli v Růži... ale obsluha otřes! :D trochu zklamání no.... :D jinak ok...

Kdo vás obsluhoval - takovej ten pán, nebo taková ta paní?? :palec: Tam bývala vždycky obsluha suprová, leda by tam byl někdo novej :palec: Nebo jste nemluvili hantecem, tak se na vás vysrali...přecijenom mezi Brňákem a cizákem je v Oltecu kurwa rozdíl ;)

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...