Přejít na obsah

Sklopenie zrkadla pri zaradeni spiatocky


Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Ahojte vedel by niekto poradit skusil som vsetky moznosti tu popisovane a zrkadlo sa nesklapa akurat som zistil ze v pred dvernych jednotkach mam kodovanie 0000246 ale napoveda vagcomu take neponuka skusil som ho aj zmenit ale nic ,jedine coho som dosiahol ze som povolil funkciu sklapania v Centr.elek. a na Maxi dote sa mi zobrazila polozka Sklop.zrkadiel ktora sa da zap a vyp ale nic sa samozrejme nedeje

Odkaz ke komentáři
  • o 5 let později...

Zdravím kluci.
Jak se tady uz pise,na naklapeni neni potreba pamete sedadlaa,ale indexovy moturek "stelovani" zrcatka. Muze mi prosim Vas nekdo rict,jestli moturek z O2 predFL ma stejny rozmery a srouby jako u O2FL?
Totiz,co jsem zjistitl,tak stejnou funkci by mel mit i Golf 5,6,Passat B5,5 B6,O2,O2FL,O3,SuperB,Jetta,TOuran 1T3apod. Mne zajima,jaky moturek lze pouzit z jakyho modelu do O2FL a do Tourana 1T3.
Predem dekuji vsem za ochotu.
EDIT: cislo dilu toho motorka je 3D0959578C

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

hlavní je mít zrcátko s pamětí, u předFL kabeláž od konektoru zrcátka do RJ apak samotnou RJ pokud současná tuto fci nepodporuje

RJ - pokud má auto z výroby sklápění zrcátek nebo samostmívání z výroby je tato fce už poporována  a nemusí se RJ měnit

jednotka se pozná základně tak, že má obsazený prakticky doplna zrcátkový malý konektor - dvě varianty obsazení částečné a téměř plné

když se kupuje nová, vychází se z HW, SW a čísla dílů aby nejlépe seděla k roku a provedení vozu

Upraveno uživatelem Rolbař
dovysvětlení
Odkaz ke komentáři

To jsi moc neprozradil..Jestli to mas na ksefta,tak to chapu...
Ja se ptal konkretne..
Jeste jsi zapomel dopsat,ze "prakticky obsazen konektor" ma 9-10PINu? u FL 13,nebo 15?...Pro "nas" zebraky je to docela dost velky a zasadny rozdil,kdyz mame holatko a 6PINy v zakladu 😉 Nebo jak to vlastne myslíš zrcatkový konektor? V dveřní jednotce,nebo moturku nastavovani?
Taky moc nechapu kombinaci u předFL kabeláž od konektoru zrcátka do RJ a RJ hlavne to RJa RJ..

Odkaz ke komentáři

Když by mi šlo o kšeft, tak sem napíšu jako plno jiných, pošli mi SZ a pořešíme, já se tu snažím lidem radit nebo opravovat polopravdy co sem plno lidí píše.

Prakticky obsazený konektor je myšlen ten na RJ dveří pro zrcátko, podle něj se pozná pouhým okem verze jednotky LOW/MID nebo HIGH, rozdíl je totiž dobře patrný, jsou jen dvě varianty obsazení pinů v konektor na RJ, tzn částečné (LOW/MID) a prakticky plné až tuším an jeden pin - verze HIGH.

PředFL OII mají jinak elektriku dveří, tzn zcrátková elektrika vede od RJ dveří ke konektoru u zrcátka v místě vnitřní kliky, FL má tuto elektriku součástí zrcátka. Tím když dáš na předFL pravé předFL zrcátko s pamětí musíš ještě dotahat dráty mezi RJ a konektorem u zrcátka.

Odkaz ke komentáři
před 16 minutami, Rolbař napsal:

 Tím když dáš na předFL pravé předFL zrcátko s pamětí musíš ještě dotahat dráty mezi RJ a konektorem u zrcátka.

O to mi tak nejak jde..Az to budu mit doma,urcite se ozvu..
A omlouvam se,v zadnem pripade jsem nechtel a korz Tebe nejak urazet..prosim promin,jestli to tak vyznelo.Jsem si moc dobre vedom,ze kdybys nezjiste nechtel poradit,tak tady nejsi,resp.: neporadis..Takhle jsem to nemyslel..Omluvam se,pokud to tak vyznelo..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Ja osobne to nevim,takze neporadim..

Zrejme od N,ale fakt nevim..Spis hledat jednotku,co ma 15PINovy konektor. Klidne i z O2FL.

Jednotka se da sehnat z bouracky,vrakace apod za 1000kc. Alespon ja ji tak kupoval.

Pozor ale na to,ze k tyhle "vymozenosti" potrebujes i index v zrcatku! Ten ofiko stoji 3000,mozna i vic,takze se Ti spis vyplati koupit cely zrcatko z 2.ruky. Na Ali stoji ten index cca 1000,videl jsem ho i na ebayi,ale uz nepamatuji za kolik byl.

 

EDIT: Je tady jeste moznost,nic nepredelavat a koupit PFA+,ktery to umi a zprovozni bez komplikovanych uprav. K tomu mas pak i dalsi funkce. Porizovaci cena je ale vyssi..

 

 

Odkaz ke komentáři

Jednotku není problém sehnat, míst na koupeni mám dost, ale šlo mi o to jaká to podporuje ať vím jakou hledat. Ale super díky za odpověď. Zrcatko už mám vyhlidnute celé za 700kc takže to není taky problém. Jestě by mě zajímalo jestli stačí vyměnit jednotku jen v pravých dveřích nebo se musí měnit i v levých? 

O PFA+ vim díval jsem se na to ale ta cena je šílená. A k této funkci zrovna není moc dobrá. Protože se zrcatko nastavuje, že se spustí motorky na určitou dobu a nastaví se na jinou polohu a pak zpět. Ale pokud zrcatko zadrhava nebo něco tak se nevrátí do původní polohy.

Odkaz ke komentáři

Menis jen tu stranu,kteru chces upravit..

To zrcatko za 700 mi prijde moc levny. Davej pozor,aby to nebylo jen sklopny. Ja kdyz hledal,tak nejlevnejsi bylo za 2500,ale ja hledal na O2FL.
Jeste Ti poradim vec,na kteru jsem narazil u sebe. Davej pozor u jednotky,aby nebyla z VW. Maj stejny cisla,stejny funkce,ale "delaj" obracene. Nechtel jsem tomu verit,ale je to tak. Pak jsem hledal nekoho,kdo umi upravit EEPROM . Chtej za to i 1500!

Jednotku muzes asi pouzit i z O2FL,ale kdyz mas osvetleni ve dverich,tak budes muset zrejme vymenit pozice kabelu na to svetylko.

Mozna se jeste nekdo ozve a upresni i ty c.jednotek.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdravím místní odborníky. 

Koupil jsem motůrek ze superba s pamětí. Schéma zapojení je uvnitř motorku trochu odlišné. Zapojil jsem motůrek dle schématu pro octavii. Motůrek funguje, naklápí se, ale jinak, než bych čekal. 

Při volbě nahoru se naklápí doprava, při volbě dolů se naklápí doleva,    při volbě doprava se naklápí nahoru při volbě doleva se naklápí dolů.

Pri zpátečce se vyklopí doleva a při přepnutí na levé zrcátko se vrátí do pozice. Uměl by někdo poradit, jak mám změnit zapojení, aby se zrcátko chovalo správně?

Motůrek jde namontovat jen v jedné pozici. 

Přikládám schémata. 

O2 fl 2011, jednotka HIGH.

Děkuji za každou radu. 

 

superb.JPG

octavia.JPG

Upraveno uživatelem michal55
Odkaz ke komentáři

Mám stejny problém a nevyresil jsem ho. Kdyz jsem to to i rucne jakoliv PINoval,stejne to neslo jak melo. Uz kdyz to reagovalo na ovladac zrcátka spravne,tak to zas uplne obracene otocilo zrcatko pri zpatecce..
Byl jsem u borce,co umi predelat EEPROM(ono,pozor na jednotku dveri,z VW funguje na Skodovce obracene),ale rikal,ze vse je v poradku. Uz to neresim,nastesti staci jednou nastavit a pak clovek jen jezdi.
Drzim pesti s hledanim a pokud najdes reseni,urcite postni,s radosti vyzkousim take.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ja vse dodelaval. Nemam a ani jsem nemel sklapeni zrcatek(mozna letos). Dokoupil jsem jednotku i motorek zrcatka s pameti.
Nejdriv jsem myslel,ze tim,ze mam jiny motorek a jinou jednotku,tak ze to blbne.Ale zrejme,i diky Tvemu komentu,je chyba uplne jinde. Informace se hledaj velice tezko a i schema zapojeni jsem nasel po delsi dobe. Nic-mene,schema jsem nasel na starsi jednotku-zrejme,jak mas Ty, Ja uz mam 5K0.Ale myslim,ze princip bude stejny. Protoze mi to "funguje" stejne,jako Tobe. Schema,co jsem nasel ja,je podobny,jak mas tady postnuty Ty,na Octavii.Akorat,u meho schematu to je bez barev dratu.A u mne je 3.PIN v jednotce dveri prazdny. V Tvem schematu je to PIN 6. Zkousel jsem to i tak,jak je "Tvoje"schema,ale ucinek podobny. Uz si poradne nepamatuji,ale mam zato,ze jeden PIN tam chyby..Nevim,jestli 3,nebo 6.Alespon v moji jednotce.. Vse si fotim,kdyz neco predelavam,ale tady u toho nemuzu nikde najit,kde jsem foto "novy" jednotky ulozil..Tak nechci zase uplne kecat,kterej PIN tam chyby.

PassatZrcatko.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...