Přejít na obsah

Volvo S40 2,4i


TomasB

Doporučené příspěvky

Mno, tak uvidíme až budu mít ve čtvrtek spis, zítra mám schůzku s právníkem a ještě si promluvím s viníkem, jak on se k tomu staví a když už mu relativně nehrozí stíhání, zda dobrovolně v pojišťovně přizná vinu. Dost pravděpodobně se obává toho, že to je klasifikováno jako nehoda se zraněním. Když se nepovede dosáhnout plnění od pojišťovny viníka po dobrém, tak to vypadá, že bude hodně veselo. Dostal jsem od kamaráda kontakt na jednoho trochu známějšího a velmi kotroverzního právníka. Co jsem si o něm vygooglil, slyšel od toho kamaráda co mi ho doporučil a co jsem mohl pochytat po telefonátu s ním, tak to asi není úplně moje krevní skupina a asi i dost pravděpodobně bych k němu měl averzi, ale účel světí prostředky. Toho mého kamaráda jednak učí na VŠ a druhak ho vysekal z naprosto neoddiskutovatelného průseru, kdy ho čapli 96km/h v obci a tady tento pan docent mu zachránil papíry. Jak mi to kamarád popisoval, tak to byl prej pěknej cirkus, jemu osobně bylo trapně a hrozně se styděl, ale ten právník bez mrknutí oka tvrdě dosáhnul, že vyváznul bez trestu. Drsně a přes mrtvoly, z úředníků udělal blbce. Tak prej ví koho mi doporučuje a že se mám připravit na pěknej bengál.

 

Tady něco o něm bez jména:

Absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně (Bc. a JUDr.), Fakultu právnickou Západočeské univerzity v Plzni (Mgr.), Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně (Mgr.), Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci (Ph.D.) a Fakultu sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně (PhDr.). Na Policejní akademii ČR v Praze habilitoval v oboru Bezpečnostní management a kriminalistika.

Co jsem vygooglil, tak má asi hodně dobré konexe a s protistranou se evidentně ani trochu nesere, lhostejno, kde je pravda. Ale to je jen můj pocit, třeba se pletu.

Odkaz ke komentáři

Teď ode mně odjížděl. Na živo jsem si poupravil názor a rozhovor to byl určitě příjemný a dost přínosný a není takový, jak ho líčí na netu ti, co jej chtějí dehonestovat. Mám na něj referenci od dobrého kamaráda, a to je dost podstatné. Zjevně zná velmi dobře právní kličky a konkrétně třeba v Hradci Králové vyhrál dva soudní spory, kdy řidič byl pod vlivem, přesto oba odcházeli od soudu bez trestu.

Nicméně i díky němu jsem hovořil s viníkem, který podle všeho bude ochoten podepsat pro pojišťovnu vinu. Slušně a taktně jsem mu naznačil, že ani já a ani on nepotřebujeme, aby se případ protahoval a že je v zájmu nás obou, aby se to co nejrychleji uzavřelo tím, že mi pojišťovna bude plnit. Že bych nerad trávil další čas a prostředky tím, že bych usnesení magistrátu znovu otevíral. Viník mi navrhnul dnes večer schůzku.

 

Kdyby jste někdy někdo měl nějaký průser, tak by jste tohoto právníka asi chtěli mít na své straně.

 

Pokud by to s viníkem nedopadlo, tak bude následovat kobercový nálet na magistrát i viníka. Zároveň jsem kontaktoval i mého kamaráda co má advokátní kancelář a v ní zaměstnává asi 30 právníků, dnes mi volala právnička, kterou tím pověřil a ideově je ve shodě to co mi říkal ten pan docent s tím co ta právnička od Nipl Novák Kavalírová. Oba viděli to usnesení a úředník si zjevně minimálně dost usnadnil práci(pokud to nebylo úmyslně) a mimimálně procesně se dopustil pochybení, takže jednoznačně se dá případ znovu otevřít a zároveň se otevírá i cesta formou náhrady od úřadu. Oba však řekli, že je to minimálně nestandardní postup.

Odkaz ke komentáři

Kdyby se pán necítil vinen, tak by mi asi těžko nabízel prachy bokem. On se bojí, jen nevím čeho. Za žádnou cenu ale nechce přiznat, že je vinen. Raději mi nabízí prachy bokem. Tohle není normální a není to jen tak. Tím se dle mého názoru také zvyšuje předpoklad, že to na magistrátu uplatil. Netuším o co mu jde.


Ale sere mně pěkně. A jestli zítra nepříjde k rozumu, tak to rozjedeme. Ten kdo tahá za kratší stranu provazu je on. Sice to bude asi trvat dlouho, ale když to nejde po dobrém, tak to půjde po zlém a důsledky pro něj mohou být jen horší, protože nanejvýš pravděpodobně ve finále nemá šanci to uhrát. Mně to taky sice bude srát, stát čas a peníze, ale ty nakonec stejně vytáhnu z něj, protože moc šance na úspěch mu nedávám. Nemluvě o tom, jestli by se nakonec provalilo, až se to začne vyšetřovat, že to podmazával, tak to bude mít ještě horší.


No a tohle je právník viníka https://www.firmy.cz/detail/710736-judr-oldrich-kohout-advokat-hradec-kralove.html

Tak toho si dá ten můj ke svačině, protože ten bude absolutně neznalej toho, co je tady potřeba.

Odkaz ke komentáři

Můžu se zeptat, jestli ti nabízí bokem, to co bys dostal od pojišťovny proč to nebereš ? To ti to sraní opravdu za to stojí? Já teďka řeším nějakou hvězdu co nám dluží 50k za zboží které sme jí dodali a ona nezaplatila a opět sem se utvrdil v tom, že kdybych se na to vysral udělal bych líp...

Odkaz ke komentáři

Tak aktuálně mám škodu, která zatím není pokryta někde na úrovni 150-200 tis. Pokud se nepřizná a nebudu to ani řešit jinak, tak budu rád, když pojišťovna bude plnit půlku. Takže jeho 30 tis. si může strčit někam. On to posral, je viník a evidentně si toho je vědom. Z nějakého důvodu ale nechce být viníkem a je ochoten za to i něco zaplatit. Navíc s tím co je k dispozici není nic co by svědčilo v jeho prospěch a kupa věcí je v jeho neprospěch, takže ve finále by neměl být u soudu problém. Proč je vůbec ochoten něco platit z vlastního, když může vše plnit pojišťovna? Asi pro to má důvod.

Odkaz ke komentáři

Romane, nelze to říct na 100%, ale dost pravděpodobně. Vůbec nechápu, o co mu jde. Ale jestli to po dobrým nepůjde, tak ten můj právník má evidentně a nepopiratelně kontakty sahající do nejvyšších míst PČR a dohlídne na to, aby se to opravdu prošetřilo důkladně. Večer jsme spolu ještě mluvili a říkal mi, že má vůbec chuť o vlastní iniciativě to proklepnout a provětrat, protože to je velmi nestandardní. Tak jestli si chce pan K. hrát, tak já nějakej peníz na to hraní mám a ve finále to bude on, kdo to zaplatí a jestli tam něco v pozadí je, tak to i odsere.

Pan docent říkal i něco o tom, že jestli si chce nějak chránit pan K. kariéru, tak že by si ji kvůli pár penězům taky mohl pěkně zkazit.

Odkaz ke komentáři

Spis mám doma a zároveň mi volal můj právník, že hovořil s právníkem viníka a do příštího týdne nás požádal o čas na zjištění zda se může a jak pojišťovně přiznat, aby plnila a případně pokud pojišťovna nebude plnit ze 100%, že viník doplatí zbytek s dohodou o narovnání.

Inu nechápu, čeho se viník tak bojí přiznat, že je ochotnej dát z vlastních peněz sakra nemalý prachy. Hlava mi to nebere, když od toho má povinné ručení.

Odkaz ke komentáři

a nemá třeba bodovou tísen nebo nemá podmínku trestu? třeba se bál, že by mu to vyhodnotili jako pokus o ublížení na zdraví a to jsou už body....

 

Nebo nemá na firmu či na sebe napsané nějaké drahé auto typu ferrari? aby se mu nezkrátili bonusy? :D

Spíš to na mně dělá dojem, že to bylo domluvený na úřadě a teď se všem stáhly prcky, protože vidí, že neboural do správného auta, kde si s tím poškozený nebude vědět rady. V momentě kdy by můj právník začal podávat stížnosti a podněty na státní zastupitelství, tak by se rozjelo vyšetřování. Takže pokud to bylo domluvený, nedej bože třeba po telefonu, tak je jim jasný, že by byli dost v prdeli. Stačí zaevidovaný telefonát u operátora a už mají malér. Úředník hlavně postupoval nezákonně.

Body může mít jen za loňské překročení o 17km/h, nic jiného v záznamu nemá. Respektive má, ale už staršího data. Od roku 2009 jen 3 pokuty za rychlost. Tohle všechno je ve spisu. Jasně tím ale říká, že si je vědom svého zavinění a z nějakého důvodu vinu nechce přiznat.

Ve spisu musí být výpis z karty řidiče.

Ano, je. Viz. moje odpověď výše. Od roku 2009 3x pokuta za rychlost. Takže má max. 2 nebo 3 body. Stav bodů tam není vidět.

Odkaz ke komentáři

Twl, pan viník je fakt jantar. Dneska už mi volali z pojišťovny, že na tom usilovně pracijí a že by bylo fajn, kdyby jim pan viník dal souhlas s vyplacením, že by jim to usnadnil. A ten píčus prostě nechce, protože se bojí. Ale je mi jasné proč, protože má 3 body z loňska, za nehodu by mohl dost 7 bodů a paralelně se odděleně řeší nepřipoutání, to je taky alespoň za 2b, takže mu jde o řidičák. Marné mu říkat, že když se nikdo nebude v usnesení magistrátu babrat, tak už to nikdo řešit nechce a když se přizná pojišťovně, tak mu nic nehrozí a všichni budou spokojeni. Ne, ten blb mi raději nabízí prachy dohodou o narovnání. Jenže když bude takhle tvrdohlavej, budu to muset otevřít, bude to spíše trvat měsíce až roky, ale nakonec s největší pravděpodobností to bude on, kdo z toho stejně vypadne jako viník, když i ti policajti v tom měli jasno a označili ho jako viníka. Furt si říkám, že i ta pojišťovna vypadá, že má více rozumu jak viník.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...