Přejít na obsah

Zelenáda Citigo


Doporučené příspěvky

Lugo radil vteřinové lepidlo, ale to jsem nechtěl a tak jsem pedály vrátil na 14denní záruku nákupu přes e-shop. Co říkal, na F1 a O1 to drželo jak přibytý takže tady je asi jinej spojkovej pedál.

 

JIM: hadici nemám a ruční mytí vidím jako nutnost jednou ročně i s interierem a přes rok myčka. Holt je to jen auto

Odkaz ke komentáři

Jééé tak pedály jsi už vrátil ? :( Vteřinový zrovna asi neee...ale nějaký lepší na gumu...jinak teda Marcelku myčka a tak brzo...ty ty ty!! :D

 

Koukám na tu spotřebu při 160ti docela dobrý... ;) kurňa ale dáváš tomu teda...160 žádná rychlost jo? Dostane se to na takovou rychlost docela dobře co ? A co boční vítr na dálnici? Je to v pohodě klidný i při takový rychlosti ?

Odkaz ke komentáři

Dobré ráno,

no kdyby foukalo nějak rapidně, tak těžko říct, ještě jsem neměl tu čest se s nějakým vichrem setkat tváří v tvář. Naštěstí bylo příjemné odpoledne a tak jsem se držel tuším za Superbem až do Prahy :D Jinak s tou rychlostí mi Citigo přijde svižný a příjemně zrychluje, samozřejmě to nelze srovnávat s tátovou 1.6 TDi která má zrychlení ze 130 na 160 svižnější, ale na Citigo si myslím že velmi příjemné. Člověk si pustí hlasitěji nějakou oblíbenou mp3 a ta cesta pak krásně utíká ;) Jenom by mě zajímalo, zda to třeba neztratí časem na výkonu (tím mám namysli 100 / 150 / 200 tisíc kilometrů). Ale někde jsem četl recenzi někoho, kdo měl Fabii 1.2 HTP a samý pozitiva, že rozhodně lepší jak Fabia. Osobně po zkušenostech s Fabií z 2001 1.4 16v 74kw musím přiznat, že je Citigo svižnější, voňavější a na parkovišti roztomilejší. Kdo ví, jaká byla u té Fabie vlastně historie...

 

Jo jo vrátil, nějaký trvalý lepení mi nepřišlo do novýho auta vhodný a tak jsem je vrátil na 14denní záruku nákupu přes net.

 

Co se týče myčky, máme za sebou už 1500 km a tak potřebovala zelenáda dát trošku do pucu, protože jakmile sprchlo, byly na zadku takový černý kapky. Tak buď pršel špinavej déšť a nebo mi to někdo něčím postříkal :huh: Teď se leskne jako ... :lol:

Odkaz ke komentáři

Nevidím důvod proč by mělo citigo časem ztrácet na výkonu...mně osobně třeba fabka jela stejně pomalu při 60tis tak i při 140tis :lol: néé néé dělám si sradnu jela dobře :) Jen okta jede maličko jinak noo :) Já to mám Marcelku zasraté jak jetel..jak z venku tak zevnitř..ale do myčky mě nikdo nedostane, to raději budu jezdit takto :D Navíc včera mi Charlie v kufru rozkousal papírový ubrousky takže to tam vypadá taky mooc hezky :lool:

Odkaz ke komentáři

Začíná se nám nějak ochlazovat a pomalu ale jistě se začínám dívat po nějakých zimních kolech. První otázkou je, zda pořídit 15" a nebo 14". Na jednu stranu mi přijdou zimní 15" zbytečné, na druhou bych je plácl na ty origo ALU a v létě koupil novou letní sadu pneu vč. ALU. Co se týče zimních pneu, zřejmě bych zvolil Michelin Alpin A4. Už jsem se i tak lehce díval na liťáky a tedy musím říct, že mě velice zaujaly OZ Superturismo (jak v bílé WRC, tak v černé GT) :wub:

 

post-229-0-89710400-1347341601_thumb.jpgpost-229-0-84952000-1347341603_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dle TP mohu níže uvedené kombinace a předpokládám, že když mi konfigurátor nabízí podle typu auta třeba i 17", že by mi k nim snad poslali typový list. Otázka do plena, co když koupím stejný rozměr alu ale s jiným ET? :huh: Protože sehnat přesně uvedenou kombinaci je snad nemožné a nebo končím ze 40 variant tak na 3 a ty 3 jsou všechny :wacko: .

 

5J x 14 ET 35; 165 / 70 R14 81T

5J x 14 ET 35; 175 / 65 R14 82T

5,5J x 15 ET 41; 185 / 55 R15 82T

6J x 16 ET 43; 185 / 50 R16 81T

Odkaz ke komentáři

Mobil mívám v kastlíku, kde telefon o velikosti Samsungu SIII sice pěkně drží, ale na displej je prd vidět (je to moc dole a v tmavém prostředí). Tohle bude viditelné a jak píšeš, doplní to víceméně funkce maxidotu (vzdálenost u parkování, otevřené dveře, nejbližší benzinku, budíky otáček, průměrné spotřeby apod.) ale navíc to udělá z navigace plnohodnotnou handsfree se zvukem do všech repro a taky multifunkční přehrávač, když si koupím kartu a nahraji na to nějaké mp3.

 

Takže několik věcí v jednom a za pár korun. :wub:

Odkaz ke komentáři

Tak vyšší třídy Škoda aut to přece již mají... navigace s autorádiem, bohužel tu handsfree je potřeba dodělat navíc, jinak maxidot je od Fabie taky standardní výbavou vyšších či akčních výbav. Citigo holt jak má malé budíky má jen pal. PC, který známe z před FL FI či OI ale v Citigu je navíc ještě např. teplota vody (ta je až od FL maxidotů) a nebo také nepřipnutý pás u osob na zadní sedačce

Odkaz ke komentáři

Nevadí,

hlavně že se Citigo líbí nejen mě, ale že se najde i mezi vámi několik dalších lidí. Jinak WRC nevím, přece jenom jezdím po Praze / Brně a jakmile člověk najede na "kočičí hlavy", raději by jel tankodromem. Na české silnice snižovat či upravovat auto není ani moc vhodné, navíc nejsem ani moc pro nějaký extrémní tuning, ale pouze pro nějaké decentní věcičky.

 

Uvidíme, jak bude Citigo za rok, dva, čtyři roky vypadat...

Odkaz ke komentáři

Dnes se Citigo opět ploužilo po dálnici Praha - Brno, ale ?díky? dnešnímu provozu (2 poměrně dlouhé kolony a neustálá jízda kamionů v levém i pravém pruhu) jsme měli průměrnou spotřebu 4,6l a průměrnou rychlost 77 kmh :lool:

 

Jinak jsme dneska překročili hranici 4 tisíc km a pro mě zatím nejúspěšnější dojezd na plnou nádrž (650km s dojezdem ještě cca 35km).

post-229-0-80478700-1347561082_thumb.jpgpost-229-0-34537100-1347561086_thumb.jpg

 

Jinak pro srovnání Natural 95 na Shell Jihlava 36,50 Kč / l, v Brně 40,40 Kč / l

post-229-0-66073000-1347561093_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...