Přejít na obsah

Mlží se skla


Holy

Doporučené příspěvky

Možná to tu někde proběhlo, ale nepovedlo se mi to najít, tak mě někdo naveďte, nebo poraďte:

Dneska ráno se mi při nastartování šílene zamlžilo celý auto. Už asi měsíc pozoruju po nastartování pocitově vlhkej vzduch v autě. Mám Climatronic a podezření na ucpané odtokové kanálky z klimy. Můžete mě někdo navést, kde je najdu, nebo odkud prošťouchnu? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

no ale tím že ho vyfoukas si moc nepomůžes jelikož ten uhlik má určitou absorbci a po té už tekave a jine látky v sobě zadržuje a jakmile se na syti tak pak ten hnus dychas stále takže měnit aspoň jednou do roka

Odkaz ke komentáři

Mohu nabídnout kvalitní filtr MEYLE (oficiální distribuce pro ČR):

a ) s aktivním uhlím za akční cenu : 299,-Kč

b ) základní = papírový za akční cenu : 199,-Kč

Osobní odběr nebo zaslání poštou.

Odkaz ke komentáři

Tez me zajima ZDA to funguje... ;)

 

Neco podobneho v mensim provedeni jsem si poridil a NEFUNGUJE.

 

EDIT: Z jineho fora...

Hledat příčinu pomůže jen trochu a jen v případě, že do auta zatéká. Obvykle je příčina fyzikální - teplejší vzduch v autě je vlhký a teplota skla je pod teplotou rosného bodu / teplotou při které voda kondenzuje/. Problém se zvyšuje nanošením vody nebo sněhu na podrážkách do auta, čemuž úplně zabránit nelze. Kdo v zimě sportuje zní problém velmi dobře. Po výletu na lyže jsem míval úplně "bílou palubovku" od oškrábané jinovatky. Ta pak zapadla všude, roztála a dalšíden se vše opakovalo. FoggyStop jsem koupil asi před měsícem s trochou nedůvěry, ale od té doby nemám problém. Jo jednou mi na Kaprunu děti daly do auta lyže se sněhem tak dole na skle bylo asi 2 cm do výšky zamrzlé, což nevadilo ale bez Foggystop jsem míval okna v alpách jak v Mrazíku. Výrobce udává životnost 3 roky a při snízení účinnosti indikované přiloženým vlhkoměrem se voda vysuší několik minut v mikrovlnce nebo troubě. Podle mě je Foggystop jen chytře aplikovaná fyzika jímání vhkosti spolu s vyuzitím proudění vzduchu v autě tak aby tím co nejvíce procházel.

Odkaz ke komentáři

Jezdím hodně krátké trasy tak si taky do auta vodu nanosím a stejně tak po lyžovačce a to je potom oroseníčko. Jsem z OV a tady u nás je výrobce tak tam dneska hned jedu. Po nějakém zkušebním čase napíšu jak se Foggy Stop osvěčil. A nebo taky neosvěčil.

Upraveno uživatelem mojinmojin
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dopředu píši, že při koupi jsem byl dost skeptický na funkci tohoto výrobku. Navíc je to novinka, takže o tom moc recenzí není takže si není ani jak udělat nějaký obrázek.

 

Jak jsem slíbil, píši o mích zkušenostech s produktem FOGGYSTOP. Po doručení jsem ho rozbalil a naimplantoval do svého vozu. Možnost upevnění mi přišla nejlepší pověšení za opěrku řidiče. Ti co mají černý interiér mohou jásat, jelikož pytlík je také černý a s čalouněním opticky splyne. K pytlíku dostanete takovou kartičku ( ukazatel vlhkosti ) kde jsou 3 puntíky (5%,10% a 60%). Normálně jsou ty puntíky modré nebo bílé ale pokud se dostane vlhkost na některý procentový ukazatel vlhkosti okamžitě odpovídající puntík zrůžoví. Tudíž 30 minut po mém vložení mi hned ukazoval hodnotu 60%. Nechal jsem to takto 3 dny a hodnota vlhkosti se nijak neměnila. Je pravdou, že když ráno stály auta vedle mě, měli zamlženo a někteří i namrzlo, samozřejmě zevnitř. Ale já nic. Ovšem po nastoupení do vozu musíte okamžitě otevřít okénko a zapnout ventilátor, protože se jinak okna zamlží, ale to je pochopitelné. Po týdnu kontrolování vlhkosti a žádné procentuální změně jsem nevydržel a svůj FOGGYSTOP jsem narval do mikrovlnky a zregeneroval ho ( odvlhčil ). Auto jsem při mé náhodné delší cestě od vlhkosti vyvětral a ten můj zázrak tam po regeneraci znovu vrátil. O té doby mi v autě nemrzne přední okno a ani se nemlží. Po tomhle všem bych řekl, že to opravdu funguje. Ale ještě jsem to nevyzkoušel úplně, protože jsem majitelem pouze nějakých 12 dní. Ale i tak mohu říci, že pokud se to v takovém to duchu bude odehrávat dál, nelituji těch 300Kč (i s dopravou) za tento výrobek.

Odkaz ke komentáři

Klimatizaci nevypínám ani v zimě, ale jezdím často krátké trasy po sprše z práce, nebo po bazénu se vlhkost nasbírá. Jinak polštářky zatím asi fungují (mám 2ks) a prodávají je i v dětském motivu ve stylu obrázků jako Hallo Kitty, ale s jinými zvířátky a barvách ve tvaru kulaté kabelky s průměrem asi 15 cm na delším řemínku. Tak uvidíme do budoucna. Sušní v mikrovlnce prý moc nedoporučují i když je popsáno v regeneračním postupu. Bezpečnější a šetrnější je prý přes noc nechat na topení tak jednou za 10 - 14 dnů.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...