Přejít na obsah

olej kolem svíček

KEPP

Doporučené příspěvky

no jo, ale jak se tam olej dostane? zvenku to nevypadá, není tam nic potečeného, alespoň co jsem si všiml... svíčky samotné jsou dotažené tak, že jsem nebyl schopný je povolit, takže kolem nich asi taky ne. chtěl jsem se na ně podívat, jak vypadají, auto mám měsíc a postupně dávám dohromady. a jak jsem dnes dělal kolem svíček, viděl jsem ten olej. nebo spíš konec kabelu od oleje a ořech od goly od oleje, když jsem ho zase vyndal. a to dost, svíčka musí být zvenku pěkně zasviněná. alespoň podle fotky, cos dával v tématu o čistotě motoru bych soudil, že při špatném těsnění víka ventilů by to teklo po venku motoru až ke svíčkám, ale motor jako takový od oleje není.

Odkaz ke komentáři

To je divné. Olej se tam muže dostat jedině venkem a myslím že jedině přes to víko ventilů. Nic jiného tam nad svíčkama snad není, co by mohlo propouštět. Mě to teklo dozadu a na bloku jsem taky nějak žádný olej neviděl a viditelně byl až na poloosách a převodovce. Chtělo by to sundat sání a mrknout na to.

Odkaz ke komentáři

asi budu muset. jediné, co mě ještě napadá, že tam je už nové těsnění a motor nebyl dost dobře umytý, takže mezi koncovkou kabelu a svíčkou zbyl olej. no a protože nám dneska nasněžilo, jsa bez garáže, odkládám práce na autě na neurčito. určitě ale díky za stopu, kde pátrat!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...