KEPP Odesláno Říjen 25, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2012 ahoj. dnes jsem zjistil, že mi kolem svíček teče olej. ne moc, nepřetíká z prohlubní, ve kterých jsou svíčky zapuštěné, ale svíčky od oleje jsou. má někdo nějakou zkušenost? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 25, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2012 Napadá mě těsnění pod víkem ventilů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KEPP Odesláno Říjen 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 25, 2012 no jo, ale jak se tam olej dostane? zvenku to nevypadá, není tam nic potečeného, alespoň co jsem si všiml... svíčky samotné jsou dotažené tak, že jsem nebyl schopný je povolit, takže kolem nich asi taky ne. chtěl jsem se na ně podívat, jak vypadají, auto mám měsíc a postupně dávám dohromady. a jak jsem dnes dělal kolem svíček, viděl jsem ten olej. nebo spíš konec kabelu od oleje a ořech od goly od oleje, když jsem ho zase vyndal. a to dost, svíčka musí být zvenku pěkně zasviněná. alespoň podle fotky, cos dával v tématu o čistotě motoru bych soudil, že při špatném těsnění víka ventilů by to teklo po venku motoru až ke svíčkám, ale motor jako takový od oleje není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 26, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2012 To je divné. Olej se tam muže dostat jedině venkem a myslím že jedině přes to víko ventilů. Nic jiného tam nad svíčkama snad není, co by mohlo propouštět. Mě to teklo dozadu a na bloku jsem taky nějak žádný olej neviděl a viditelně byl až na poloosách a převodovce. Chtělo by to sundat sání a mrknout na to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KEPP Odesláno Říjen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 27, 2012 asi budu muset. jediné, co mě ještě napadá, že tam je už nové těsnění a motor nebyl dost dobře umytý, takže mezi koncovkou kabelu a svíčkou zbyl olej. no a protože nám dneska nasněžilo, jsa bez garáže, odkládám práce na autě na neurčito. určitě ale díky za stopu, kde pátrat! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.