Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek


Doporučené příspěvky

Přesně tak. Brácha sikoupil nového Tourana a říkal jakou si našel dobrou myčku se super kartáči a jak je šetrná. Zrovna jsme stáli na slunci a tak jsem mu ukázal jaké krásné hologramy ( sluníčka ) mu ta super nové myčka už udělala na laku. Má to auto 2 měsíce a už kruhy na sluníčku jdou krásně vidět. A kdo neví co jsou sluníčka, tak tady máte vzorek :palec:

post-317-0-02252800-1352623967_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já sluníčka nedělám. Jen interiéry a umytí auta a max. leštění a voskování, oživení plastů apod. Pokud chceš dělat renovaci laku, tak to jsme na peníze úplně někde jinde a na autě se potom dělá i třeba celý víkend. To už potom není otázka několika hodin. Musíš auto umýt, vyčistit lak od veškerých nečistot a teprve potom následuje renovace laku. A tu ti nikdo za 1tis. neudělá. Tam už se můžeme bavit i o částce +- 4 až 5 tis. min. Fotky které tady jsou ode mě, tak ani na jednom nebyla potřeba renovace od sluníček, i když na těch autech byla. Někdy postačí lak vyčistit a naleštit a navoskovat. Čím na plasty ? Podívej se na můj odkaz v podpisu.

Odkaz ke komentáři

Jo jo. Já říkám, že auto by mělo jít vysát na mokro minimálně 1x za rok. Nezapomínejte kolik času v něm trávíte a co všechno vdechujete. Hlavně že se vyrábí různé pilové a jiné filtry aby nám toho šlo do auta co nejméně zvenku, ale potom stačí v tomto počasí nastoupit a otřít boty o koberečky a už to začíná . . . ;)

Je mokré čištění možné i u vyhřívaných sedaček?

Odkaz ke komentáři

Mne zajima cim na palubovku a plasty v inerieru ?

 

Na plasty a veškeré pryžové části bych doporučilPoorboy´s Natural look . Mám rád když plasty vypadají zdravě hezky a přirozeně, ne když jsou mastné a divně smrdí...tohle je pro mě to pravé.

 

 

Na textil bych doporučil tenhle Swisswax Fabric Pracuje se s ním velmi dobře.

 

Tyhle hologramy leštíš ručně nebo strojně? Potřeboval bych něco na ruční leštění.. :)

 

Dodo Juice LIME PRIME je spíš příprava na vosk, ale když použiješ abrazivní verzi (tzn. ne Lite) tak tím můžeš odstranit drobné poškození a hologramy. Jde to jak ručně (uff) tak strojně

 

Kamaráde ručně ti upadnou ruce (teda mě alespoň jo) Je to děsná makačka a nikdy nedocílíš takového výsledku jako strojně.

 

Já jinak používám pasty a kotouče od 3M. Vždy je ale potřeba před leštěním změřit lak, jestli do toho vůbec můžeš.

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

Ukázka práce s CarPro IronX.

 

Kola nebyla myta cca 6 let. Vrstva prachu z brzd, asfaltu je až neuvěřitelná...

 

imag0359do.jpg

 

Po nanesení prostředku a použítí detailingového štětce, je mi jasné, že to bude boj!

 

imag0360w.jpg

 

Venkovní strana pohoda, za 10 min téměř hotovo :palec:

 

imag0361ev.jpg

 

Vnitřní strana po pěti cyklech. Další budou následovat, dokud to nebude jako zrcadlo :wub:

 

imag0362b.jpg

 

Výsledek uvidíte v jednom následujícím dílu našeho octáviánského seriálu!

Odkaz ke komentáři

Podle fotek soudím, že to funguje. Kdysi mi někdo něco podobného přinesl a ukazoval. Problém bych viděl jen v tom, že je tam napsáno: "nepoužívat na hliníkové a lakované části" Něco si s kolama uděláš a výrobce má čisté ruce, byť to třeba funguje. Kdežto IronX je přípravek přímo určený k použití na alu kola. Dobře se s ním čistí i prahy a podběhy od náletové rzi a asfaltu. Nehledě na to, že na kola je stejně pak potřeba clay a nějaký vosk...a to už tom ten pán napsáno nemá, jestli to třeba nebude nějak reagovat s lubrikací...IronX je PH neutrální.

Odkaz ke komentáři

Tak si tak pohrávám s myšlenkou, že bych na jaře pronajmul mycí centrum v Praze a udělali bychom jeden víkend nějaké to společné mytí a nějaké to pajcováníčko, pro případné zájemce??

Aby to nebyl kroužek teoretiků...

 

...mno a kdo ví, třeba dobře umyjete a načančáte svou káru a bude nějaký pohárek či mnohem chutnější "tasty" odměna na výročním srazu 10 let OC :lol: KDO VÍ CO SE CHYSTÁ :lol: :lol:

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

V tom určitě problém není. Viděl bych to podobně jako Vitto. S tím, že bychom všechna auta pěkně umyla a ukázali si práci s Clay apod. ruční detailing třeba s Lime Prime, jak můžete drobňoučká poškození laku opravit či zakrýt. A samo vosk, ten chybět nesmí :palec:

 

Vše pěkně proložili kvalitní stravou a focením :pivo:

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
×
×
  • Vytvořit...