Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek


Doporučené příspěvky

Jelikož mám auto už asi 2 měsíce nemytý, pustil jsem se alespoň do ošetření letních disků.

Při přezouvání jsem je umyl, takže samotné mytí nebylo nic speciálního - prostředek přímo na disky nebyl třeba.

 

Použil jsem tedy klasiku šampon Dodo Juice Supernatural, oplach, na zbytky lepidla od závažíček a kousky téru na vnitřní straně disku Meguiars Gold Class Bug & Tear remover (s ním nejsem příliš spokojen při použití na autě - odstranění mušek v létě. Dost lepí a zanechává podivný povlak, se kterým si následně šampon od Doda moc nerozumí), ale na disky fungoval perfektně.

 

K odstranění téru jsem použil obyčejnou kuchyňskou houbičku s hrubou stranou.

Zbytky oboustranky od závažíček jsem nejprve nahřál fénem, pak šly bez obtíží odstranit. Následně jsem disky opět omyl šampónem. Zde se povlak vytvořený Meguiarsem hodil - voda stékala jakoby byl disk navoskovaný.

 

Následně jsem použil Clay od Dodo, samozřejmě s lubrikantem. Clayoval jsem jak vnitřky disků, tak čelní stranu. Opět jsem zlehka omyl a opláchl, vytřel do sucha mikrovláknem z Kik textilu a použil leštičku Dodo Lime Prime.

 

Pro konečný efekt jsem dal prozatím jednu vrstvu Supernaturalu.

Boky pneu jsem zlehka ošetřil Auto Finesse Revive Trim Dressing.

 

Je mi jasný, že na kola se dají použít specializovanější prostředky (ty nemám), ale myslím, že výsledek je perfektní.

Kola mám od novoty tři sezóny a zhruba 30tkm a po ošetření vypadají stále naprosto perfektně.

post-1472-0-63430500-1389204946_thumb.jpg

post-1472-0-25567600-1389204980_thumb.jpg

post-1472-0-43846900-1389205006_thumb.jpg

post-1472-0-84488400-1389205038_thumb.jpg

post-1472-0-75614200-1389205065_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky. Bohužel jsem musel zmenšit fotky, mám teď zlý připojení + foceno mobilem. Takže se omlouvám za kvalitu foto, sám bych rád kvalitnější. ;)

 

Druhou vrstvu vosku dám zítra, tady nehrozí obava ze zaprášení jako klasicky u auta. Dnes už jsem na to neměl. Sakra, dělal jsem každý kolo hodinu a to rozhodně nebyly zanedbaný. V sezoně myji auto pravidelně co týden vč. disků. :)

 

Jinak se Supernaturalem jsem obecně spokojen - mám ho jednu sezonu a dělal jsem dvakrát poctivě mámin Evoque a dvakrát svojí OII a je tam ještě nad půlku balení. Takže moc fajn za tu cenu. :prcprc:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Nevím kde jinde se zeptat, asi se s tím všichni setkáváte a to jsou panty a vše kolem předních i zadních dveří, kde je usazeno opravdu hodně prachu a díky vlhkosti to zanechává povrch (který muže zabránit třeba korozí a nebo naopak jí spustit). Jak takové místo mám čistit když prsty se dostanu jen tam kam vidím a to ještě né moc dobře, ale zas nechci oddělávat panty a celé dveře, nějaký návod na tuto komplikovanou udržbu? :D díky :)

 

Opravdu mě štve že umyju auto krásně a najednou otevřu u řidiče dveře, podívám se tam kde vedou káble do dveří a tam to je tak na 60% čistý :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nevím kde jinde se zeptat, asi se s tím všichni setkáváte a to jsou panty a vše kolem předních i zadních dveří,

Opravdu mě štve že umyju auto krásně a najednou otevřu u řidiče dveře, podívám se tam kde vedou káble do dveří a tam to je tak na 60% čistý :D

 

Já kupuji obyčejné štětce. Firmy (nejmenované) koupí štětec za dvacku, nalepí na něj nálepku swisswax a prodají ho za 300,-

 

Doporučuji ti stejný postup jako při péči o venkovní karoserii a přeji mnoho úspěchů :-) A na srazu si to prohlídnu. Jako inspiraci přikládám své:

post-21543-0-77599400-1392909941_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

http://www.detailingshop.cz/predmyti-myti-a-suseni/483-meguiars-gold-class-bug-and-tar-remover.html

 

Například toto. Perfektně se mi to osvědčilo na vnitřky disků po sezóně. Fota jsem dával sem do galerie. Nicméně zanechává to takový nepříjemný povlak - na mušky co se karoserie týče, zvolím letos něco jiného.

 

x Michi x: A s těma štětcema - mohl bys přiblížit, jak vybírat? Pod obyč štětcem si představím docela tuhé štětiny, tak aby to nějak moc neškrábalo lak?

Odkaz ke komentáři

... jsem se konecne po pul roce dostal k tomu, abych objednal od Mateje ten jeho cistic na kuzi, abych hned po odeslani objednavky zjistil, ze jste tu mezitim udelali test a dodo na kuzi vychazi lepsi... :-/

 

Jeste bych se zeptal... drevo v interieru ma na sobe vrstvu pruhledneho laku /nevim jak tlustou/... ale poskrabanou. Nerad bych to brousil/lestil, protoze fakt nevim kolik tam toho laku je, vzal bych to jenom clayem aby sla spina i z tech skrabancu, a pak par vrstev vosku, kterej vyplni i skrabance, aby nebyly videt, a vydrzi tam vecne, protoze je to vevnitr... jen otru od prachu uterkou obcas...? Mam to dobre, nebo se fatalne pletu??

Diky.

Odkaz ke komentáři

viděl jsem už videa kde leští leštičkou uvnitř auta tyhle okrasný lišty. Lak by na nich měl být. Já jsem takhle v MB E 211 bral vnitřní dřevěné lišty Super Reisin Polishem - maskuje a je NEabrazivní :) a pak jsem na to dal HD Wax ze sedřených lišt pak byly voňavice :D majitel koukal.

 

Jinak k tomu perfektně vyčištěnému mezidveřnímu prostoru ještě u bílé barvy to je nádhera. Jenom musíš ve škodovce při servisu říct ať ti to nemažou protože to snad natírají štětcem a kolomazem že to při mytí pak teče i na prahy :D

Odkaz ke komentáři

Vláďo. Ze mě jsou v autorizáku, jemně řečeno, u vytržení. Ale teď naposledy mě fakt, fakt, zase pobavili. Dal jsem jim na zem staré nemocniční, ale čisté, prostěradlo, aby mi tam nenadupali. A když to žena byla vyzvednout, tak jí povídá: "měli jste na zemi prostěradlo, tak jsme vám ho dali pryč, abychom ho nezamazali" a podlaha podupaná ... pecka!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...