Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek


Doporučené příspěvky

Ahoj . poradil by me nekdo jak nejlepe umyt interierove plasty a cim impregnovat k oziveni atd plasty jsou venku davam dohromady strop a sloupky tak bych rad uz v cistem diky za info

Mě se osvědčil Dodo Fantastic Plastic Trim Dressing - pěkný výsledek, malá spotřeba. Ještě bych chtěl zkusit ten sealant od Dodo v matu. Máte někdo zkušenost? Jaký je rozdíl oproti předpřipravenému přípravku a jaký výsledek (rozdíl, výdrž, aplikace)?

Odkaz ke komentáři

Stóča: Tak tak.. ;)

 

Dnes kamarádova OI Elegance na kompletní čištění interiéru. Původní stav x vrchní část palubní desky vyčištěná APC od Dodo Juice, následně čistič ValetPro a nanesení Dodo Juice Plastic Trim Dressing. Z kamaráda vypadlo, že mu palubku vzala přítelkyně lakem na podlahy :blink: + malý detail z domácí garáže :)

 

post-1472-0-87675600-1397937280_thumb.jpg

post-1472-0-41852100-1397937290_thumb.jpg

post-1472-0-53489100-1397937310_thumb.jpg

post-1472-0-66088500-1397937518_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Měl bych takovou prosbičku, mohli by jste se mi mrknout na soupis věcí co jsem si vypsal na objednání ? A třeba mě to trochu poupravit, jestli tam mám něco nevhodného , ať za to zbytečně nevyhazuji peníze . Popřípadě mi tam něco doporučit , nebo taky co se týká velikosti balení , které tam mám vybráno u té kosmetiky .

Dal jsem to tak nějak do kupy , z toho co tady čtu . Vychází to celkem nějak cca 4256,-

 

Díky moc předem za pomoc, zatím se v tom moc neorientuju.

 

Wizard of Gloss Moby Dick Gr. XL 90x60cm sušící ručník
Wizard of Gloss QuickSlick 40x40cm mikrovláknová utěrka
Dodo Juice Supernatural šampon 250ml
Dodo Juice Tribble Mitt mycí rukavice z ovčí kůže
Dodo Juice Let Us Spray Trigger Spray 250ml náhradní láhev s rozprašovačem
Dodo Juice Supernatural Clay Lube Refill 500ml clay lubrikace
Dodo Juice Lime Prime Pre-wax Cleanser 250ml lehce abrazivní leštěnka
Dodo Juice Supernatural Medium Clay 240gr
Dodo Juice Supernatural vosk 30ml
Dodo Juice Basics of Bling Wax Applicator - pěnový aplikátor

Dodo Juice Red Mist TROPICAL Protection Detailer 250ml protekční detailer

 

Možná by tam ještě mohlo být něco na alcantaru , nebo na palubovku .

Odkaz ke komentáři

Ahoj, na rozleštění Supernatural vosku doporučuji tuto DJ utěrku: http://www.detailingshop.cz/suseni/678-dodo-juice-basics-of-bling-extra-soft-buffing-cloth-30x30cm-lestici-uterka.html Není extra veliká, tak je možná ideální mít dvě.. :) Jsou pak i rozměrově větší, tuším že z Supernatural řady, tam by pak stačila klidně jedna..

Jinak mikrovlákna stačí koupit třeba v KIK textilu - 3 utěrky za nějakých 50 Kč (koupeno po kusech, žluté barvy)

 

Co se týče mycí rukavice, tak mám doma Yeti a moc dobře se mi s ní nepracovalo, používal jsem tedy Captain Canoodle a následně na doporučení zakoupil umělou rukavici http://www.detailingshop.cz/myci-rukavice-a-houby/995-microfiber-madness-incredimitt.html

Od této značky doporučuji ještě utěrku: http://www.detailingshop.cz/suseni/545-microfiber-madness-crazy-pile-60x40cm-mikrovlaknova-uterka.html která je super na rozleštění leštěnky než jdeš na vosk.

 

Asi bych se vyprdnul na ten Bling Wax aplikátor - měl jsem ho a docela brzy se začal rozpadat. Přešel jsem tedy na aplikaci vosku ruční cestou. Výsledek je preciznější, možná s trochu větší spotřebou vosku, ale zase víš, že máš zavoskováno kvalitně. Ta 30ml pixla vydrží opravdu dlouho!

 

Chybí ti tam aplikátor na aplikaci leštěnky - osobně doporučuji ten z řady Supernatural http://www.detailingshop.cz/aplikatory-mikrovlakna-a-jine-pomucky/301-supernatural-plush-microfibre-applicator-pad-aplikator-z-mikrovlakna.html

Měl jsem ten žlutý z Basic řady a nic moc nevydržel a tento se i lépe udržuje. Opět bych doporučil vzít dva kusy - jeden na aplikaci leštěnky pod vosk, druhý na aplikaci Supernatural Glass Polishe (ten ti v seznamu chybí) - zauvažoval bych nad ním, abys mohl kvalitně zavoskovat SN voskem i skla a nemusel jsi tím pádem investovat do detaileru. Vosk na sklech službu udělá dobrou.

 

Na Alcantaru jdi do té řady od Colourlocku, já měl ten set na kůži od CL, ale když mi došel, zkusil jsem čistič a sealant na kůži od Dodo a výsledek se mi zdá o dost lepší. Takže bych možná zkombinoval http://www.detailingshop.cz/osetreni-alcantary/211-colourlock-alcantara-cleaner-250ml.html + http://www.detailingshop.cz/osetreni-alcantary/764-colourlock-impregnace-na-alcantaru-a-textilni-calouneni-200ml.html a http://www.detailingshop.cz/osetreni-kuze/1044-dodo-juice-supernatural-leather-cleaner-500ml-cistic-kuze-5060209262772.html + http://www.detailingshop.cz/protekce-kuze/1043-dodo-juice-supernatural-leather-ultra-high-performance-sealant-250ml-ochrana-kuze-5060209262789.html (ty přípravky od Dodo jsou geniální třeba na volant, kde mají krásně matný finish).

 

Co se týče interiéru, tak tam bych vzal APC od Dodo http://www.detailingshop.cz/predmyti/996-dodo-juice-total-wipe-out-apc-spray-500ml-univerzalni-cistic.html (případně tu ekonomičtější variantu v roztoku) - vyčistíč tím nejen plasty, ale třeba i podběhy apod.) a na ošetření plastů buď http://www.detailingshop.cz/plastove-a-pryzove-casti/770-dodo-juice-fantastic-plastic-trim-dressing-250ml.html

To APCčko solidně funguje třeba i na odstranění téru a asfaltu. Suprově se aplikuje štětcem (třeba Swisswax), ale já zrovna včera koupil v OBI obyč co nejjemnější malířský kulatý štetec a službu udělal stejnou - pěkně napění a je díky tomu menší spotřeba.

 

Ještě bych zauvažoval nad http://www.detailingshop.cz/interierove-cistice/788-valetpro-heavy-duty-extraction-cleaner.html

 

No a myslím, že když budeš Clayovat, leštit a voskovat, není od věci ještě karoserii řádně dekontaminovat IronXem - http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/852-carpro-ironx-1l-refill.html a ktomu vzít http://www.detailingshop.cz/aplikatory-mikrovlakna-a-jine-pomucky/593-kwazar-mercury-pro-500ml-lahev-s-rozprasovacem.html

 

EDIT: Sakra, trochu elaborát, sorry.. :)

Odkaz ke komentáři

Děláš dobře :) Doporučuju ještě občas po mytí použít Dodo Carnauba Glaze k oživení nejen vzhledovu, ale i funkčnosti vosku. Pořídil jsem to, vyzkoušel a výsledek je perfektní. Je fajn pocit, že po sušení auto dostane ještě lehkej refresh kabát. :) Foto po použití jsem dával sem do vlákna, ten CG tam má separátní téma.

Odkaz ke komentáři

Naopak jsou když meješ navoskované auto jak píše Dakie jsou šampony které podpoří lesk a vyživují vosk a nebo jen podpoří lesk. A čas od času je dobré dopovat detailerem. Pokud si na auto dal želvičky tak z mých před detailinfových let kdy tyhle leštěnky vydrželi ve stropu dva týdny myslím nemusíš řešit čím mýt :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...