Jump to content

Michiho detailingový kroužek

Recommended Posts

acetonu sem se taky chtěl vyhnout jenže dneska sem zkusil tech. benzín, toulen a wd40 a nic nepomohlo, nakonec sem přece jen zkusil onen aceton a taky nic .... co mě docela zaráží je že před týdnem jsem fólií sundaval i z křídla, fólie tam byla přibližně stejně dlouho jako na střeše, no a křídlo jsem jednoduše prelestil tempem, kridlo sem vylestil a zbavil zbytků lepidla na jednou, co nechápu je že na střeše se tempo vůbec nechyta, na hadříku se neobjeví žádné stopy barvy což je podle mě špatně

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Trochu se podelim se zkusenosti s lestenkou MacBrite Titanium

http://autokosmetika.heureka.cz/macbrite-titanium-lestenka-s-opravnym-efektem-500-ml/

Jednoducha aplikace, mnou vyzkousena vydrz 12 tydnu (ted jsem aplikoval znova,kvuli blizici se zime, ale hydrofobni efekt furt ok), 5x myti bez zadneho samponu jen oplach prudem z hadice a spina stekla krasne dolu, jen za kolama kde to schytava nejvic jsem musel jemne prejet rukavici a samozrejme predek auta-musky, 2x jsem to bral wapkou, pak jsem uz jen skoro osusil.. Dostava to z laku pekne asfalt a dalsi bordel nejsou potreba dalsi prostredky. Po aplikaci se lak krasne klouze. Za ty penize si myslim hooodne muziky, kdyz vezmu v potaz, ze to baleni mam tak na 2-3 roky..

Co jsem ted aplikoval,tak jsem na jednu stranu auta jeste pod lestenku aplikoval Sonax Xtreme Brilliant shine Detaiiler . Tak jsem zvedav na rozdil a vydrz..

post-50455-0-38819700-1476974998_thumb.jpg

post-50455-0-07560400-1476975065_thumb.jpg

Abych to upresnil uplne,tak sem v ramci testu, udelal pulku auta jen tou lestenkou, a druhou pulku- ctvrtku nejdriv lestenkou a pak bsd a druhou naopak.. po prvnim vcerejsim desti,se vsechny varianty chovaji lechce odlisne,tak to poznam na myti a vydrzi.. Nanasel jsem to oboje,protoze jen po pouziti bsd se lak "neklouze" lestenka me dava aspon trochu pocit, ze na tom laku je nanesena nejaka vetsi vrstva nejake "ochrany" a nevim jesi budu mit cas, prostor a chut se s tim v zime zbytecne patlat..

• 2 months later...

Hoši , existuje nejaký spôsob ako sa zbaviť prachu ? v aute ani často nejazdím a aj tak vždy po nasadnutí sa rozvíri kopec prachu ktorý je potom všade . Je to zaujímavé pretože s tým autom jazdím len po cestách , aj to nie denne a na predošlých čalúnených sedačkách to takto nerobilo . Skúšal som to aj vyprášiť , aj ich vysávať centimeter po centimetri a žiadna zmena ,

S tim rokem vyroby je muzes pouzit na zatopeni v krbu bude to neco jako prvni mikrovlakno na suseni. Namocis, vyzdimas a pak susis cokoliv(karoserie, okna) , ale setrne to pro lak moc neni. Dnes uz jsou modernejsi vexi..

Edited by Eddie29
  • 3 weeks later...

Pouzil jsem na starou O1 a ucinek onicem.Je nejaka nahrada, kterou muzete doporucit.Nejlepe hadr, kterym muzu cele auto vysusit od vody po rucnim oplachu.S O2 na kartace nejedu,pouze rucni prace

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

• 3 weeks later...
Guest kamen5

neviem si osobne predstaviť seba, že by som toľko času trávil pri umývaní auta, no niektorí chalani sa v tom priam vyžívajú a majú to ako relax a osobne takích poznám zopár.

• 2 weeks later...

Koukám, že tady to frčí tak se zeptám, s detailingem začínám. Bývalá přítelkyně mi před asi 2ma lety udělala takovej základní balíček co jsemm ji tenkrát nadiktoval, že bych chtěl... mám vosk dodo jucie banana armour a šampon Chem. Guys glossworkz. Nebyl by pro podpoření toho vosku lepší šampon Dodo Juice Sourpower?

A popřípadě který detailer? Jestli Supernatural Carnauba silicone free glaze?

Díky.

Osobne nemam vyskousenou tuto kombinace (jedu GW + nattys/BSD/gyeon q2m wetcoat dle nalady), ale DJ ekosystem spolecne funguje. CHG GW je velmi ucinny, casto prebije i ucinky kvalitnich vosku, dobre rozpousti spinu, dobre peni, pekne voni, ale malokdo ho podle me pouziva ve spojeni s az takto super prirodnimi vosky.
Takze k tvoji otazce - ano, myslim, ze kombinace Sourpower+DJ vosk bude fungovat lepe.

Díky za odpověď, ještě jsem se bavil s klukama a doporučili mi gyeon q2m bathe+, tak uvidím pro co se rozhodnu.

Jen ještě otázka k tomu detaileru, jestli ten Supernatural Carnauba... nebo jsem dostal i na doporučení na detailer od Megu Last Touch, že prý poměr cena/výkon je taky super.

Meg v kombinaci s DJ nepouzivat, je to jako hazet pet lahve do prirody ;) to fungovat nebude.
Nerikam, ze Meg je spatny, nebo ze ma nejaky pomer cena/vykon, ale v kombinaci s DJ proste ne, to si, bohuzel, musis rozmyslet, co budes pouzivat.