Přejít na obsah

Škoda Octavia 1.6 MPI Tour Combi – Padají otáčky


Doporučené příspěvky

Všechny zdravím a předem děkuji za případné odpovědi... Před třemi měsíci jsem si koupil novou škodovku - octavia 1.6 MPI TOUR Combi, (můj první nový vůz).

Od začátku při rozjezdu padají otáčky motoru tak, že se spojkou musím neustále citlivě vyrovnávat a při couvání je to ještě horší, v delším mírném kopečku pálím spojku. Auto bylo v třech servisech a nic... prý v pořádku, hodnoty na diagnostice také.

Poradí mi někdo čím by to mohlo být? Myslel jsem na začátku že nohama, nebo tím, že auto je nové, ale po 7. tis. km je to stejné a že je s autem problém mi potvrdil i kolega a soused, který má stejnou Škodu Octavii II se stejným motorem ... Moc děkuji za Vaše názory !

Odkaz ke komentáři

U tohoto motoru (jen 1.6/75kw) je to normální, je to tzv. přechodový stav, kdy při zmáčknutí plynu motor reaguje opožděně a je to prý dost nepříjemný. Jinak Cimbu http://cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze dělá úpravu, kde tento jev dokáží vyrušit a motor by potom měl na plyn reagovat okamžitě ;)

 

Díky moc za typ, určitě zkusím využít i přez to, že je auto v záruce, jelikož ani Boleslav se k tomu zatím nevyjádřila a mě to strašně otravuje!!! Když nechci pálit spojku při couvání, tak to prostě chcípne. Děkuju!!!

Odkaz ke komentáři

No já si nemyslím, že toto je ten případ. Podle toho, že koupil auto nové před třemi měsíci, se jedná o OC II Tour, kde 1,6 MPI plní EURO 5 a má přepracovanou mapu, a už problémy s prodlevou a leností v nízkých otáčkách a při rozjezdech nebyly. Máme jednu v práci a je to nebe a dudy oproti původní 1,6 MPI. Mimoto prodleva přece nezpůsobuje, že máš výkyvy v otáčkách a musíš přidávat a držet spojku, ale opožděnou reakci na sešlápnutí plynového pedálu. Pokud to vykazuje problém, který popisuje, tak mi to teda normální nepřijde.

 

Jakej máš kód motoru?

Odkaz ke komentáři

Tohle mi motor dělá taky, už jsem si lehce zvykl, že občas při rozjezdu poskakuju jak trotl, a při couvání zhasnutí motoru už ani nepočítám...

 

Jakej máš kód motoru u té 1,6 u FL? My máme jednu z posledních skladovek OC II Tour MPI 1,6 v práci a sice sní nejezdím tak často, ale nemám problém při drobném popojíždějí dopředu či dozadu (např. při parkování) používat jen spojku v záběru bez plynu, a když s plynem tak prostě nějak počítám s nějakou drobnou prodlevou, ale nic co by byl problém.

Odkaz ke komentáři

při provzu jede normálně, má raději vyšší otáčky, ale to je asi u 1,6 normální, jinak jezdím v klidu nehoním ji. Jsem vděčný za každý přízpěvek, po cca. 10 dne ve třech servisech bez auta a výsledku rád uvítám odkaz na první přízpěvek přehrání SW, jen nevím do jaké míry přijdu o záruku. Už nechci dávat zase auto do AUTORIZOVANÝCH SERVISŮ, které mi pripomínají dobu před 25. lety - HRŮZA !!! Jsem ochoten to raději zaplatit, když to problém vyřeší. Škodovku jsem niky neměl, dal jsem na doporučení, tak jen doufám, že to půjde nějak odstranit...

 

MÁM BSE

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...