Přejít na obsah

Prasklá ojnice


Doporučené příspěvky

I kdyby někdo dokázal odhadnout "kolika % motorů těchto ročníků se tato závada může týkat" tak na pravděpodobnost bych se v tomto případě nespoléhal.

Moje auto je ta výše uvedená Octavia 2010 s nájezdem 110000 km a jsem rád, že jsem to nechal zkontrolovat a snad budu mít klid.

Jinak k práci Rolbaře... Pověst, která ho tu provází nelhala. Dělal mi rozvody, šály, opravil airbag a na oběd jsem odjížděl domů! Je vážně dobrý! :-)

Odkaz ke komentáři

Mě zajímá odhad kolika % motorů uvedených ročníků se to týká, ptž. z tohoto vlákna mám dojem, že postižen a odsouzen ke smrti je naprosto KAŽDÝ motor BXE od roku 2007. Kdyby to tak bylo, tak vidím na silnicích každých pár metrů po smrti Octavii, Golfa a kdoví co ještě. Na to by mohl odpovědět Rolbař, jakou má zkušenost..

Odkaz ke komentáři

to jsem za poslední rok dělal cca 15ks motorů BXE/BLS, tak vozidla MR08-10 bylo opotřebení ložisek ojnic na každém z nich a vždy šlo o nadměrné opotřebení. druhá věc je, kdy se dané ložisko opotřebí na mez v které se zadře a praskne ojnice. Některá auta najednou s opotřebením 300t km, a některá se nedočkala ani 100t km.... u této závady nelze říct ano, za 10t km by se vám zadřelo.....

jediné co může plno lidí "uklidnit" je fakt, že při zadření začne motor klepat, na tom se mi nezávisle na sově shodlo několik lidí, co jim ojnice vyletěla...všichni jeli dál a rána přišla cca po 20-100km.

Odkaz ke komentáři

jak jsem psal v některém z vlákem... současná ložiska jsou inovovaná, měl jsem možnost rozebírat 1,6 CAYx která měla už inovovaná, nájezd cca 180t km, zadřel se vysokotlak a potkala se, po těchto km byla ložiska bez známek nadměrného opotřebení, výroba byla tuším 3q 2009, takže teoreticky by se vada nemusela týkat vozů vyrobených po tomto datu, ale jelikož MR začíná od 22KT, tak auta vyrobená po tomto datu spadají do následujícího MR, proto zahrnuji i MR10

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...