Přejít na obsah

Prasklá ojnice


Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes jsem rozebíral motor BXE 2009 a na 3 válcích byly horní šály doslova vyloupané,samozřejmě motor je po destrukci na 3tím válci..Značka Kolbenschmidt


OK, udelam pri vymene :wink:


Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdravim, uř jste měnil olej, koukal jste na ty šály..?

post-22670-0-32656200-1488204377_thumb.jpg

post-22670-0-45591200-1488204385_thumb.jpg

post-22670-0-77799300-1488204393_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

číslo jsi nepamatuji, jen vím že na nich byl znak VW a DE...Sám mám BXE ročník 2006 najeto 188 tis. V současné době dělám těsnění pod hlavou, takže udělám udělám i spodek.Pravda je že to prostě není jen o šroubech.Interval výměny oleje přesně nevím.Ale na longlife hodně trpí vačka a podobně..Což jsem vypozoroval na svém autě..

Odkaz ke komentáři

Ještě dotaz, je rozdíl ve tvaru horní a spodní pánvičky, nebo jsou rozměrově stejný, takže se nechaj prohodit? Podle katalogu to vypadá na stejný rozměry, rozdíl jen ve značení, třeba to BXE dolní 045105701CGLB a horní 045105701BGLB.

 

Jestli ty opičky na lince neprohodili pánvičky a nemrskli na vršek spodky ... Nebyl by to první případ záměny nejen u koncernu. Tady ten link už tu asi je, snad neškodí opět připomenout.

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=110100&postdays=0&postorder=asc&start=1530

 

Takže ani SPUTTER provedení od KS nejní vždy záruka?

ks_si_0014-02_web_ePaper_lowresPdf_download.pdf

Odkaz ke komentáři

pratele pred vanocemi, motor se rozklepal saly vydrene, ohnuta klika, některá zdvihatka, BXE 1.9 TDI r. v. 2009 220 tis najeto do 170 servisovane ve skoda auto olej výměna po 30 tis, to byl začátek konce dle mechanika, ja od 170 tis menim po 10ti ale nepomohlo to. oprava 22 tis? , daná ojnice z jineho motoru stejneho zdvihu ale uz to neni ono, auto. jede lip, ale. motor je o. poznani hlucnejsi a vice klape, pri nízkých otackach vybrace jak svině. Cim to. muze byt?

Odkaz ke komentáři

No u 2009 má BLS psanou stejnou ojnici jako BXE, a to 038105401G, ale jestli byla opravdu na pohled jiná, kdoví, co to bylo, to je u jetý vždy sázka ... Teď těžko říct víc, ale pokud nenajdete jinej problém, asi by stálo za to prověřit. Jak se to projevuje při jízdě, nebo na zvýšenej volnoběh?

 

Znalejší poradí víc, jak vypadaj dávky na jednotlivejch válcích, liší se ten s tou nahrazenou ojnicí? Diag. motoru, měřený hodnoty, skupina 13.

Odkaz ke komentáři

pokud je tam ojnice, která není ve váhové toleranci s ostatníma, tak okamžitě odstavit a vyměnit/dovážit, to by měl vědět snad každý, kdo šáhne do motoru, že písty a ojnice mají váhové stupně a všechny 4ks musí být s malou odchylkou stejné....

pokud by někdo prohodil šály spodek/vršek, byla by otázka pár stovek km než by se vytloukly, hodní jsou z extra tvrdého materiálů kvůli HÚ

Odkaz ke komentáři

jj, to odpovídá, prakticky jsou příznaky podobné KO setrváku, v otáčkách to zmizí, ale následky mohou být stejné.... např prasknutí kliky

jako neni to nijak strašný, proste jsem na to nebyl zvykli, je to mezi 1000-1500 otackami pri jízdě po meste, v otackach to pak jede jak svině. ?

 

Odkaz ke komentáři

sein: postnuls prve fotku klik, jasný rozdíl, tu jste měnili taky? Fotku tý ojnice nemáš? Ta ojnice z tý mohutnější kliky bude samo mohutnější taky, tak jak psal Rolbař, co nejdřiv vyměnit. Ten mechanik bude asi dobrej ...

 

PS - takto to neprodáš, to je na reklamaci.

Odkaz ke komentáři

to je to co mám víc nemám, prdnu tam keramic a poletí do světa. říkal mi že pokud má stejný zdvih, tak to ničemu nevadí, je tam pouze víc materiálu.

 

pokud toto někdo prohlásí, tak o konstrukci motoru toho moc neví... netož o tom, jak ho opravovat, resp to není motorář.

Bohužel v dnešní době je většina mechaniků pouze měnič dílů, neznají souvislosti

 

Odkaz ke komentáři

Je třeba si ujasnit, co se měnilo, takto to vypadá na 3 puvodní ojnice a nová klika a 1 ojnice. Je tak? Proč se tedy nedaly i ty zbylé tři ojnice nové? Ale tím se rozhazuje poměr nová klika vs nové ojnice+staré písty ...

 

U pána to rychle reklamuj, opravdu se nechce věřit, že se tím uživí ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...