Přejít na obsah

Columbus


Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek,

 

rád bych se Vás zeptal, zda někdo vyřešil k plné spokojenosti synchronizaci kontaktů Columbusu s mobilním telefonem s Android. Já mám problém zejména při synchronizaci adres u kontaktů. Navigace mi při náhledu ukáže řádkový výpis adresy u daného kontaktu, ale pokud bych tu adresu chtěl zobrazit na mapě nebo nedej bože se nechat navigovat na adresu kontaktu, tak mi vždy vyskočí zadávací obrazovka adresy. Ta funkcionalita navádění na adresu by měla fungovat. Jedině mě napadá, že mám uloženou špatně adresu v kontaktech v mobilním telefonu. Telefonní seznam se mi synchronizuje správně.

 

 

 

Adresy mám zadané v tomto formátu:

 

ulice včetně čísla popisného/orientační, město, PSČ

 

 

 

Pokud Vám to někomu funguje bez problému, dej nám sem vědět v jakém formátu máme zadávat adresu do kontaktů androidu.

 

 

 

Předem děkuji za postřehy při používání Columbusu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím,

S tímto problémem jsem kontaktoval přímo ŠA. Ta mě odkázala na mého dealera. Tak jsem se obrátil na můj servis a zkoušeli jsme to přímo v autě a po vyzkoušení několika telefonů požadovaná funkce stále nefungovala. Tak servis zase odeslal žádost o technickou podporu ŠA, leč opět bez úspěchu.

Nakonec to chtělo nápad a podařilo se mi na to uživatelsky přijít. Snad to někomu pomůže plnohodnotně využívat navigaci, protože je to velmi pohodlné než pořád zadávat úplnou navigační adresu.

 

Jde o to, že při přidávání adresy do kontaktu se přímo v telefonu (značka Samsung) vyplňuje do jednoho řádku. V servisu jsme zkoušeli připojit Nokii, co jede na Windows a tam to šlo. Jenže u této Nokie se adresa na rozdíl od Samsungu s Androidem vkládá do jednotlivých políček (např. ulice, město, PSČ, stát). Napadlo mě tedy po čase synchronizovat mé kontakty s google účtem a pohybovat se pouze ve webovém prostředí. A světe div se, tam se adresa u jednotlivých kontaktů vyplňuje do jednotlivých políček. Takže jsem si upravil všechny adresy, které mi Samsung natlačil pouze do políčka ulice. Synchronizace telefonu s webem a posléze i s Columbusem proběhla automaticky.

 

Takže teď už se stačí navigovat na jméno v kontaktech a není třeba otrocky zadávat celou adresu manuálně. Takhle se vyplní sama z dat v kontaktech telefonu.

 

Pavel

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mám otázku - jaké SD karty vlastně Columbus podporuje? V návodu není přesně uvedená velikost/typ. Podporuje vedle SDHC s velikostí do 32GB i SDXC s velikostí do 128GB. Má někdo zkušenosti?

 

Tím odblokováním videa myslíte, aby pokračovalo prehrávaní obrazu i po rozjetí auta?

Odkaz ke komentáři

Hlavne s veľkými kartami zvykne byť problém, len nie vždy je možnosť odskúšať ich. Mám jednu 32GB SD kartu, ktorú nový Columbus ani Bolero nečítajú. Ide čítať len na počítači alebo v notebooku.

 

Odblokovanie videa = možnosť prehrávať video, aj keď je auto v pohybe. Štandardne je to z bezpečnostných dôvodov zakázané.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Guest polis123

Neviete poradit, ako by bolo mozne z columbus-u v octavii III dostat video signal t.j. VIDEO OUT na zadne monitory do opierok. (kludne by stacil aj mirror-ing hlavneho monitora). ziaden interface, ktory je na trhu nema video out.

rad by som pouzival columbus ako prehravac videa(odblok. obraz uz mam) len neviem ako, nikto sa bez toho aby k tomu bol niaky interface nechce pustat.

 

vie niekto poradit? pripadne ci ma zmysel sa tym vobec zaoberat dalej?

 

dakujem za odpovede.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Guest olakuba67

Zdravím všechny!

Chtěl bych se zeptat,jak je to s nahráváním POI do tohoto nového Columbuse?Použil jsem návod myslím s O II ale nějak mě to nejde.Na SD kartě vytvořím adresář PersonalPOI,do tohoto uložím data vytvořená na http://www.volkswagen.de/de/navigation/rns-510/poi-listen-sammlung.html s koncovkou .db3.Navigačka načte SD kartu nebo USB,pak načte i ten adresář PersonalPOI ale tím je konec a dal nic nejde udělat.Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Guest olakuba67

 

Díky za pomoc!

Udělal jsem vše podle návodu ale zase nic.Když vložím SD kartu tak se nahoře na obrazovce objeví "download softweru".Pak jdu do Nastavení atd.......podle návodu.....hledá,hledá....pak napíše že je chyba a mám vložit zdroj nebo ho skontrolovat.Možná nevhodná SD karta.Skusím znovu během dne.

Upraveno uživatelem olakuba67
Odstranění citací předchozích postů
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak jsem v pátek provedl aktualizaci mapových podkladů dle postupu ze stránek ŠA a vše proběhlo v pohodě. Stahování teda trvalo asi 9 hodin, rozbalení archivů přes program 7zip na 32Gb SD-kartu asi 2 1,5 hodiny a samotná aktualizace zabrala 2 hodiny a 6 minut. Vše jsem dělal za jízdy, takže v pohodě.

 

2014-09-04 11.04.45.jpg 2014-09-04 11.06.02.jpg 2014-09-04 11.09.02.jpg

 

Důležitý fakt je použít k rozbalení program 7zip; jiné programy vyhodí chybu a je po ptákách.

 

@olakuba67: nemáš náhodou na tom médiu (SD-kartě) ještě jiný soubory, např. hudbu? Jsem to na začátku zkoušel i s hudbou na kartě, a to pak nic nebylo nalezeno k aktualizaci.

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Na update portálu škodovky jsou k dispozici nové mapy ECE 2015/2016. Staženo, přeformátovaná SD karta a bez problémů přehráno do auta (za 1:43h).

Zatím je tam mám dva dny; mám pocit, že se změnil styl/design mapových podkladů a např. ve Wolfsburgu / Braunschweigu / Hannoveru přibylo mnohem více budov v 3D zobrazení. Jak to je v jiných městech Německa, ČR a Rakouska ještě nevím - zatím jsem zkoušel jen po dobu cesty do WOBu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...