Přejít na obsah

olej prevodovka


Doporučené příspěvky

Prevodovka u AEE ma pouze otvor z boku na 17 imbus ktery je jako kontrolni-ma z nej vytekat olej,a vypousteci otvor dole na hvezdicku.Nechce se mi tak olej rvat krkolomne bokem tak jsem nasel na vrchu prevodovky podle me jedinou moznost- spinac zpatecky.Proto se ptam jestli ten olej nenatece nekam jinam kldyz to budu lit tudy?Mozna se ptam blbe ale znam spis starsi motory a prevodovky a temhle novejsim moc nerozumim.

Odkaz ke komentáři

No lít to tam zboku je vážně trochu nepohodlný. Kdyby to šlo tím čidlem tachometru bylo by to určitě o dost pohodlnější. A hladina oleje se zjistí právě při vyšroubování toho bočního šroubu. Ten je totiž kontrolní-akorát v německu to vymysleli tak, že je i nalévací...což je blbost podle mě.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdarec, prosim vas neni tu nekdo šikovny a mohl by sem dat nejake fotky ohledne doplneni prevodoveho oleje. Popripade jak zjistim kolik tam toho mám a kolik by tam toho melo byt. Mám pocit že mi unika olej prevodovy- mám fleky pod autem a motorovej olej to neni. Moc dekuji za jakou koli radu. Hm no nevim ale radeji napisu , že mam felicii, možná je to jedno možná ne. Dik za pochopeni. Tom

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Ahoj nic na té výměně není lehneš pod auto a po levé str.(u řidiče) máš imbusový šroub je krásně z boku povolíš a pokud stojíš rovně a máš dost oleje tak ti tam tudu bude vytékat potom povolíš šroub přímo na převodovce a necháš vytéct v klidu všechen olej .jinak při nalévání nového oleje si pořiď nějakou "špricku" stříkačku většího objemu prostě cokoliv a tou tam dostaneš novej olej :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdarec chlapaci, přispěji taky k diskuzi ohledně převodovky. Mám felcku 1,6 a tak po 3 mesicichod koupi auta v bazaru ( neřešte proč jsem koupil feldu-krize) mi nějak špatně šlo řadit....myslim jen lehchce se to zhoršilo. Potom se k tomu přidala 5. převod. stupen.Když jsem ho zařadil, tak nějak divně chrastil...byl jsem u mechanika...ten řekl , že s převodovky teče olej s pilinami!! Že bude potřeba vymenit převodovku. měsic jsem s timto jezdil a po cestě z práce domu mi se rozsipala uplne. Ted dávám zgenerálkovanou převodovku + spojku dám taky novou a doufám že na 5-10 let budu mit klid!!!!

Taky jsem se chtěl nejak dopracovat k tomu, že budu dolivat olej do převodovky,ale nebyl jsem schopen, nějak na to přijit, kam!!!

Tod muj problem s převodovkou :o :o

Odkaz ke komentáři

Přesně jak psal PROCHY603. Já sem u Oktávky převoďák ještě neměnil, ale v mym předposlednim autě, byl to Renault R19, byl u převodovky taky jeden šroub na nalévání a zároveň kontrolní. Byl to docela velkej průměr, proto sem si koupil hadičku která se do toho vešla, jeden konec zasunul do převodovky a do druhého konce, kterej sem vytáh normálně až nad motor sem narazil malej trychtýřek a za 5. minut byla převodovka plná. Jen to musíš ke konci častějc vytahovat abys to nepřelil, lepší je dělat to ve dvou, jeden lije a druhej kontoluje.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Potřeboval bych odbornou konzultaci.

 

Chci vyměnit olej v převodovce. Kudy ho lít to už vím, ALE....

 

kamarád měnil na Oct 1,8T a dával tam tento:

 

Castrol TAF-X 75W90 a je to specifikace GL4+ :)

 

To je prý obchodní označení-jinak je to: SAE 75W-90, API GL 4+ :smich:

 

Prý je to přesně takový co prodávají u škodovky jako originální. Akorát že u škodovky mi říkali 800Kč za litr a tento stojí něco kolem 450Kč za litr. Ale má to být jeden a ten samý olej.

 

Tak nevím jestli je to ono ale předpokládám že když to dal do převodovky 1,8T, tak ta naše kolečková almara snad nemá jiné požadavky :)

Upraveno uživatelem TomášT
Odkaz ke komentáři

Tak myslím že tam nesmí přijít GL5

Takže GL4+ by měla být v pohodě.

 

Kamoš ho měnil jak už jsem psal na té 1,8T po 300 000Km a je spokojený-prý řadí jako nová ;) a právě se o tom bavil, že je to podle specifikace přesně ten který tam má být.

 

No 2 litry mi budou stačit ne? :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Na těch stránkách skoda-dily.cz jsou dvě specifikace toho převoďáku, ta co je v odkaze od Iguky (G06 072 6A2) a pak ještě jedna a to G05 251 2A2. Jakej je v nich rozdíl? Co mám koupit do 1.6 75kw r.v. konec 01 (5-ti kvalt, ani nevim jestli jsou taky 1.6ky 6-ti kvalty). Jinak to množství je stejný, těch 1.7 litru? Dík

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj

 

Vzpomněl jsem si na to když jsme měnili ramena atd tak tady jen tak hodím 2 fotky s vypouštěcím a napouštěcím šroubem z boku který slouží zárověň i jako kontrolní. Jak už někdo psal vleze se tam cca 1,7L oleje.

 

Musí být specifikace SAE 75W-90, API GL4+ NESMÍ BÝT GL5 TEN OLEJ NIČÍ SYNCHRONY JE DO JINÝCH PŘEVODOVEK VÍCE ZATĚŽOVANÝCH. SYNCHRONY PAK SICE FUNGUJÍ,ALE VÍCE SE OPOTŘEBOVÁVAJÍ A ČASEM JSOU KO A NUTNÁ VÝMĚNA.

 

Olej doplňovat do výšky než začne vytékat. pak když tak trošku ještě rychle dolít,ale rozhodně tam nelít přímo 2 litry oleje. Převodovka pak špatně řadí,jde to časem doslova přes zuby.

 

Synchron stojí nový cca +-700kč (měnil jsem 2 a 3 stupeň před 3,5 léty ve škodovce) + práce. Olej mi tam dali Castrol TAF-X SAE 75W-90, API GL4+ jede krásně, převodovka jede nádherně,ale až budu časem zase měnit koupím ten originál kvůli ceně. Ten TAF-X stojí zbytečně víc. :pivo:

 

Jinak kolem manžet to není převodový olet to jen občas šrouby prostříknu védéčkem ať je to mastné než aby spodek auta chytala rez :-)

post-4275-1291500626_thumb.jpg

post-4275-1291500636_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Je tento olej on do naší převodovky? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052512a2-prevodovy-olej-1l-octavia-octavia-2.html anebo tenhle http://www.cc-autodily.cz/olej-synt-prevodovy . Chystám se na výměnu taky, protože se mi nyní zhoršilo řazení jedničky.

 

EDIT: Tak dnes koukám pod auto a vypouštěcí šroub mám Torx, a tuto velikost nemám :angry: Navíc šroub je pěkně prorezlý, tak jsem zvědav jestli ho nestrhnu. Jinak z boku to půjde po oddělání plastového krytu a sundání lehce, snad :palec: Soudím podle fotky výše.

Odkaz ke komentáři

psal jsem do škodovky a převodový olej Castrol stojí 210,- Kč + práce, takže celkem 700, -Kč, tak to nechám vyměnit tam, protože kvůli ušetřeným třem stovkám se s tím drbat nebudu a bez tak bych ten vypouštěcí torx protočil :lool:

 

Edit: dneska jsem ještě koukal na převodovku a jsem jarin, protože jsem si ten vypouštěcí šroub spletl. I vypouštěcí šroub je Imbus 17.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...