Přejít na obsah

Rapid - vyber auta


Guest erino2

Doporučené příspěvky

Chcel by som poradit pri výbere druheho auta.

tento rok chcem kupit druhe auto a neviem sa rozhodnut ake. jednoznacne to bude skodovka. len neviem ci kupovat Rapida 1.2TSi 77Kw uplne nove, alebo skodu octaviu 2.0 Tdi cca 2-3 roky staru a okolo 130-150tisic km. (cena u oboch do 330 tis. Kc) moj doterajsi rocny najazd je cca 12-15 tisic. ale aj preto ze mam staru feliciu 1,3Mpi. mam sa bat toho motora 1,2 TSi? chcel by som vidiet pre a proti.preratal som si navratnost motora TSi-TDi u rapida a vyslo mi to nieco okolo 6 rokov pri mojom najazde. dakujem za rady vsetkeho druhu :)

Odkaz ke komentáři

Já ti můžu Rapida jenom doporučit, přesedlal jsem z Octavie 2 a jsem zcela spokojený. Mám 1,2Tsi 77 Kw a motor šlape jako hodinky . Zatím mám najeto něco přes 11.000 km . Pokud ti můžu poradit tak kup raději nové auto u kterého budeš mít záruku než 3 roky staré bez záruky . S potřeba do 7 litrů a když jedu dálnici okolo 120 km/h tak jedu i pod 6 litrů. Pokud tomu šlapu na krk (160-190km/h v DE) tak jede do 8,5 litru .

Upraveno uživatelem bburago
Odkaz ke komentáři

tak chcem ist do tej 1,2 TSI Elegance vybava mam na tento model celkom slusnu cenu tak preto sa pytam, a co sa najazdu tyka vacsinou je to trasa okolo 400km kedze pracujem v Boleslave a chodievam 1-2x mesacne domov na slovensko. a samozrejme aj tu sa jazdieva na akcie a vylety a podobne

Odkaz ke komentáři

bburago... takže ty říkáš, že když jedeš do 120 km/h, tak máš na dálnici spotřebu do 6 litrů, jo? to je s jak naloženým autem? jenom řidič? tempomat ano/ne? vím, že je 1.2 TSI je hodně příjemný motor do Rapida, tak se mi ta spotřeba zda dost dobrá... ;)

 

já jedu zítra se svým Mumínkem do Pardubic, tak jsem na spotřebu taky zvědavý... ;)

 

jinak, aby to nebylo jenom OT, tak já osobně určitě preferuji nové auto oproti ojetému... ojeté snad jedině z rodiny ;)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Měl jsem půjčený Rapid Spaceback. 1,2 TSI 5°. Byl ve sportovní úpravě, měl panoramatickou střechu. Designově je to uvnitř pěkný a ta střecha. Bohužel, má to i svá negativa. Je to hodně tvrdý, cítíte každý kamínek (17" kola). Motor byl neuvěřitelně otravný už od nízkých otáček, 90km/h děs a na dálnici to už byl opruz to bručení. Měl jsem ho na celý den, najel jsem 500km a pěkně z toho brněla hlava. Dost nešťastně to má řešenou loketní opěrku mezi předními sedadly. Ruční brzda je prostě kvůli ní špatně přístupná. A když tu opěrku odklopíte, tak zas musíte při zatažení brzdy tu ruku skoro vykloubit. Ale jinak exteriér v červené Rio je faaakt super :)

Odkaz ke komentáři

Pravda, 17ky kola jsou docela tvrdy, ja je prodal a mam tam 15ky, ale s motor si nemuzu vynachvalit. Pominu-li problem se silentblokem na prevodovce, tak za 23k km jen pozitiva. A ze v tom nakej cas nasedim. Auto mam od unora, takze mesicne cca 6k km a to prevazne mesto.

 

Za me tedy doporucuji TSi a proiplatit si za 77kW s 6ti kvaltem.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Víme někdo jaká se dá dostat sleva na rapida z ceníkových cen?

 

Ono to záleží na mnoha okolnostech . Myslím , že momentálně žádnou velkou slevu na Rapida nedostaneš. Protože jeho prodeje jsou dobré a tudíž prodejci nejsou tlačeni Škodou Auto k rychlému prodeji. Záleží také na tom jak budeš financovat. Při úvěru se dá dostat větší sleva ,ale zase ten rozdíl vrátíš na splátkách Škofinu. Momentálně bych to viděl na 11% nebo maximálně 12%.

Odkaz ke komentáři

Zdravim pani.Ma tu niekto realne sskusenostis Rapidom 1.6 tdi 66kw automat? Dik za info.

 

Máme ve firmě 6 aut (tedy 5) s tímto motorem v manuálu a jsem z toho nadšený. Na běžné ježdění velmi dobré. Využíváme ho hlavně ve městě ke specifickým jízdám, ale projev i pružnost motoru jsou dostačující. Je faktem, že jsme přešli z 3-válcového motoru 1.4 TDI 59 kW.

 

P.S. zatím nevím o nikom, kdo by měl Rapida v automatu ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Mám firemní 1,6TDi 77kW. Jezdí to moc hezky. Je relativně lehký, takže spotřeba pod 5l s přehledem a celkem to i jede. Ve vnitř je překvapivě prostorný. Vzadu dospělí místa jako v O2 a kufr skoro jako O1. Nicméně teda kvalita plastů žádný zázrak a umí se i rozdrnčet, ale to asi odpovídá ceně.

Jediné co mi na něm vadí, že zepředu je to hrozný "jezevčík" :wacko:

Dieselu bych se u nového auta nebál...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

 

Ono to záleží na mnoha okolnostech . Myslím , že momentálně žádnou velkou slevu na Rapida nedostaneš. Protože jeho prodeje jsou dobré a tudíž prodejci nejsou tlačeni Škodou Auto k rychlému prodeji. Záleží také na tom jak budeš financovat. Při úvěru se dá dostat větší sleva ,ale zase ten rozdíl vrátíš na splátkách Škofinu. Momentálně bych to viděl na 11% nebo maximálně 12%.

hm, ked som nedavno vyberal auto, tak na rapid tdi mi nukali zlavu z akciovej ceny okolo 12%.

 

Ale zase defaultne je v cesku rapid lacnejsi ako v sk

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o rok později...

Planuju koupit Rapida a konecne se dostavam k trosku jasnejsim obrysum o aute. V motoru mam jasno, zajima me vybava.

 

Vyplati se Climatronik nebo obycejna klima na kolecka staci? (to, ze climatronic vypada lip me nezajima)

Vyplati se hledat auto s xenama nebo pak treba dodelat? (je tezky sehnat)

Co tempomat, da se dodelat nebo spis koupit auto rovnou s nim? (na tempomatu trvam)

Ma smysl koupit rovnou auto treba s Bolero radiem nebo taky dodelat?

 

Chci koupit ojety auto, takze je jasny, ze vzdycky bude nejakej kompromis, ale tak aspon budu vedet, ze radej Bolero jak tempomat napr.

 

Odkaz ke komentáři

Climatronik ti nesebere tolik výkonu z motoru, než ta manuální klimatizace. Neběží totiž po celou dobu, ale jen temperuje interiér. :)

Xenony ber rovnou z výroby.

Tempomat se dá dodělat, je jen otázkou ceny. Zpravidla ale auta s vyšší výbavou a MaxiDOTem (což může být případ aut s xenony) tempomat mají - byl v paketu.

Rádio vyměníš a nakóduješ. ;)

 

Jaký motor budeš brát?

Odkaz ke komentáři

Skus sa pozriet na vedlajsie forum tam najdes viac info k Rapidom..

S manualnou klimou si niektori stazuju na mlzenie celneho skla, s automatickou je to lepsie.

Xena by som bral z vyroby, ak chces aj corner v hmlovkach ten tiez z vyroby, neda sa len dokodovat treba tam aj kable tahat..

Uz je aj Bolero z vyroby? U Rapida bol myslim len Swing a Amundsen..

Inak za mesiac budem predavat svojho Rapida..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...