Přejít na obsah

Ford Mondeo kombi MY2014, Titanium Plus 120kW


TomasB

Doporučené příspěvky

Hned co jsem vyjel ze salonu, tak jsem to vzal na myčku a nechal jsem to alespoň bez mytí osprchovat voskem než se dostanu k ručnímu navoskování. Už mi cvaká prdel, kdy mi to kdo podře nebo úmyslně porejpá. Doufám, že to alespoň nějakej čas vydrží, ale vím, že je to otázkou času :angry:

Odkaz ke komentáři

Tak štastné a bezproblémové kilometry, ta tvoje trasa je ideál pro zajetí auta, jen to nepal pořád stejnou rychlostí, ale pěkně to střídej :palec:

Jardo, budu! chvili 200, pak 220 :lol: Zatím jsem si na prvních 100km vypěstoval kytičky a mám pohár "Advanced Eco Driver" :D Spotřeba na těch prvních 100km 5,7 a to jsem jezdil vlastně po městě. To kecání jak mám řadit, to je děs, jedu na 5° 80km/h a auto mně přesvědčuje tam kopnout 6°. Zatím jsem ale globálně nadšen. Zvykám si na tempomat, kterej ale není jen na levé straně volantu, jak jsem zvyklej, ale na obou stranách, což mi dělá trošku problém si zvyknout. Když ho aktivuju levou rukou, tak pak musím ovládat pravou. Parkovací asistent zatím rozporuplné pocity, furt to na mně řve a parkuju teď jak kdybych měl před autoškolou, nemůžu si na parkováky zvyknout, jde mi to lépe bez nich. Ono to hlásí každou chujovinu a daleko od ní, tak nevím na čem jsem a spíš mám strach, kde je jaké překážka, kterou jedu nabrat. Nevím, jestli není lepší bez parkováku, na tohle si budu asi špatně zvykat. Zlatě bylo bez park senzorů, to mně nic neznervozňovalo a parkoval jsem parádně. Takhle se prostě bojím a nervuje mně to. Tomu ještě musím přijít na chuť.

Jinak je to přechod jak z trakaře do rakety, neskutečný krok dopředu mezi generacemi.

Odkaz ke komentáři

Tak zatím 420km a průměrka 6,1. Už to mám i na značkách odedneška. Dálnice zatím 140-160, asi na 5 vteřin jsem to poslal na 180.

 

Dneska jsem zjistil jednu zajímavou funkci tempomatu, dá se nastavit limit. Po jeho nastavení auto víc nejede, i když víc šlapu po plynu. Když ale prudce sešlápnu plynový pedál nebo ho zamáčknu k podlaze, tak to ten limit překročí. Docela dobré do města.

Odkaz ke komentáři

Díky Pentadius.

 

Jak jsem psal, že už mám pohár "Advanced Eco Driver", tak to už není pravda :lol: Mám celou kytičku za řazení, mám celou kytičku za předvídání, ale jen jeden lísteček za rychlost. Ta mrcha mi ještě píše, abych jezdil pomaleji a vnucuje mi přečíst si manuál k vozu, abych věděl jak správně jezdit :D :rolleyes: A to stačilo jen vyjet mimo město.

Odkaz ke komentáři

a až si otevřeš okno, tak ti vynadá, že máš větší odpor vzduchu, mě Golf po bouračce na předek drze napsal, že mám prasklou žárovku v pravém předním světle, ať provedu kontrolu, blbec, celej předek na sračky a on tohle, jsem myslel, že tomu maxidotu vyškrábu krystaly :D

Odkaz ke komentáři

Gratulace k novému kočáru, spotřeba parádní.

Na ten parkáč si zvykneš, pro mě to byl taky nezvyk, ale teď už mi to ani nepřijde, že průběžně sleduji zrcátka, display radia a poslouchám zvuk. Akorát teď mám i přední a ty mě zatím trochu matou. Je pravda, že (aspoň u SII) to bere i obrubníky, což je mnohdy matoucí.

Odkaz ke komentáři

To nějak honíš podle té průměr. rychlosti, ne? Aby jsi nedostal pohárek od radaru PČR :D

V Germanistánu na to nehrajou :-)

 

Gratulace k novému kočáru, spotřeba parádní.

Na ten parkáč si zvykneš, pro mě to byl taky nezvyk, ale teď už mi to ani nepřijde, že průběžně sleduji zrcátka, display radia a poslouchám zvuk. Akorát teď mám i přední a ty mě zatím trochu matou. Je pravda, že (aspoň u SII) to bere i obrubníky, což je mnohdy matoucí.

Lanci, kdyby jen obrubníky, ono to bere i trávu, prostě cokoliv. Ale už si zvykám a nakonec to bude fajn. Už jsem přišel i na to, jak rozlišit, jestli to je zepředu nebo zezadu. Už z toho nejsem zmatenej.

Tady jedna fotečka, co jsem dělal v úterý, když jsem šel k zubařce.

post-226-0-40989600-1370984656_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ten tón je právě rozlišen pro přední a zadní, tedy stejně jako u Supa. Kola neřeším, na předešlém jsem měl 17" a nic mi to nepřineslo :) Jen to, že tehdá stály krásných 40 tis. A dnešní situace není taková jako před pár lety. Jak jsem vyklízel to předešlé, tak jsem našel fakturu a tehdá stálo po velké slevě 645 tis., katalogovka byla skoro 900 tis. Dneska mám za méně peněz více muziky, takže jsem spokojen.

Fota nějaké musím nejdřív udělat. Ještě jsem se k tomu nedostal.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...