Přejít na obsah

Nejde vyndat vložka zámku


vlnka

Doporučené příspěvky

Zdar škodováci, potřebuju vyndat vložku zámku ve dveřích u řidiče, ale za boha to nejde. Dělám to přesně podle návodu dílenský příručky škoda octavia, a za boha nejde ven. Dělám vše podle manuálů...povolim vrchní šroubek, držim kliku, povoluju spodní torx - a tam je možná problém, vytáčím ho, ale pořád necítím odpor. A vím, že kdybych točil dál, tak vypadne celej, a to by byl průser. Když ho i přesto vytočím dost, tak pak chci vložku vyndat, a není to absolutně možné. Vložim klíč, otočim, chci vyndat, a neexistuje. Prostě to nejde, je tam na pevno. Poradí někdo něco ? Není to zarezlé, zašlé ? Nebo je chyba v mechanismu ? Není tam něco stržené, rozbité ? Díky

Odkaz ke komentáři

Tak asi jo, nic jinýho nezbývá tedy. Jen mě zajímalo, jestli tam není něco, co se může pokazit? A proto to nejde ? Nevim jestli majitel předemnou s tím něco nedělal, ale já to dělal dnes prvně, a měl jsem potíže. Ještě se zeptám, když vložku vyndam, musím podle návodu otočit klíčem do prava, a musí být vodorovně ten otočenej klíč ? Proto jsem koukal, že to vodorovně není, chybí tam tak dva milimetry...tak jestli není chyba tam ?

Odkaz ke komentáři

A do toho zámku jsi rubal kolem zámku z venku ? Nebo jsi to našteloval nějak dovnitř do dveří ? Torx na vyštelování kliky jsem vyšteloval úplně, koukal jsem dovnitř do dveří, a div jsem ho nevyšrouboval celý....podle návodu se píše, až se ucítí odpor, jenže to se pořád nedělo, tak jsem si nechtěl nas*at do bot. A stejně ven nešel, vložil jsem klíč, otočil, tahal, a div jsem si neurval dveře. Nevim, asi jsem debil já, nebo ten zámek no.

Odkaz ke komentáři

Je to zakletý...sundal jsem ještě krytku zámku, udělal stejnej postup, a ještě sikovkama tahal za tělo zámku a nic. Tělo zámku se hýbalo, a mělo vůli. Muselo zřejmě něco držet ve vnitř, jinak si to nedokážu už vysvětlit :-( prekérka a havárie v jednom :-D

Odkaz ke komentáři

zatáhneš za kliku jako když otvíráš dveře a držíš a zaroven taháš tu vložku ven klíč bejt ve vložce nemusí

 

Kolego ! Kliku jsem držel klíč jsem měl v té poloze jak říkaš ty a tahal jsem jak jsem mohl až jsem se bál,že zalomím klíč. Opravdu tam byla šíleně zaseknutá :D možná,že už nebyla original a někdo tam napresoval trochu jinou jinak nevím :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Chci se zeptat, jestli nemá někdo nějakou radu. Měl jsem zaseknuté zadní dveře (nejspíš moc napnuté lanko). Povedlo se mi jehlou odskočit tu zarážku v klice, takže jsem dveře zevnitř otevřel. Bohužel se mi ale ta zarážka opírá o vložku zámku (naráží do ní), takže kliku povytáhnu asi tak o 1cm, takže nejspíš nevyndám vložku po povolení torxu. Ten jsem vyšrouboval asi o 4 otáčky a vložka se ani nehne. Více se bojím, aby mi nevypadnul jistící kroužek.

 

Nemáte nějaký tip, jak to vydolovat ven, abych nastavil lanko?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj. 
Borci mám problém s vložkou zámku pátých dveří. Chci ji nahradit zaslepkou a nejde mi vytáhnout.

zamek jsem rozchodil, predtim nesel ani zastrčit klíček natož otočit. 
delal jsem tedy vše podle návodu. Zámek demontovat, vytáhnout plíšek nad zámkem, vložit klíč, pootočit a tahat.

ale úplně bez výsledku.. po hodině jsem to vzdal a obracím se na vás 😇

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravím všechny,

budu pokračovat v tomhle vláknu abych nezakládal zbytečně nový.

Potřebuju vyndat zámek z řidičovejch dveří. Četl jsem různý návody, v nich se píše - a čtu to i tady - že je nutný vyndat nejřív vložku a to tak, že se povolí ten šroubek pod gumičkou. Prý je to TORX 20 nebo 25. Jenže mě se ničím nedaří zabrat, nic mi tam nepasuje a když na to koukám tak mi to jako TORX nepřipadá. Udělal jsem fotku endoskopickou kamerkou (mizernou, takže i ta fotka nic moc). Nevíte někdo nabeton co je to zač a čím to povolit?

Ještě mě napadlo že to mohl odrbat někdo, kdo se to pokoušel šroubovat přede mnou a takhle to dopadlo, ale fakt nevím. Co s tím v takovým případě?

Díky za každou radu.

20230730_11_12_50.png

Odkaz ke komentáři

Nojo - namlátit. Ale co a jak abych to úplně nezničil a mohl to povolit. Přístup je tam minimální. 😒 A můžu tam pak dát nějaký jiný šroubek, řekněme třeba s křížovou hlavou? Nebo je to něco speciálního? Dá se kdyžtak koupit?

Někde jsem četl, že tenhle šroubek nelze úplně vyšroubovat - nevíte co je na tom pravdy?

Odkaz ke komentáři

Zkus treba torx 25, jedtli to s nim nepujde povolit a taky tam nezapomen nastrikat olej, muze to byt "zarostle". 

Ten mechanizmus jsem rozdelany nemel, ale budes muset pak poridit jiny. Sroubek asi vysroubovat nepujde, ale muze se ti rozpadnout ten mechanizmus, co ti drzi vlozku zamku, takze se ten sroub povoluje jen tolik, aby sla vytahnout ta vlozka. 

Odkaz ke komentáři

Tak potvrzuju, že je tam TORX 20. Jenže to mám tak omletý, že je bez šance to tím TORXem povolit - lehce zaberu a hned to přeskočí. Zkoušel jsem tam navalit ten TORX 25, ale ten tam zase nenarvu. Fakt nevím, jak to povolit. Napadlo mě v tom šroubu udělat drážku a povolit to plochým šroubovákem. Jenže se k němu nijak nedostanu 😟. A mlátit do toho nějak moc kladivem nechci ať to nezničím úplně.
Nikdo se s tímhle nesetkal? Nemá někdo nějakou fintu? Přece to kvůli blbýmu šroubku nevzdám! 😠

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...