Přejít na obsah

Drnčení


Doporučené příspěvky

Nějakou dobu už mě pěkně s.re drnčení plastů odkládací schránky u spolujezdce. Dnes jsem se dal do rozdělávání plastů abych tomu přišel na kloub.. vše jsem se poté snažil zaklapnout tak, aby už nic nedrnčelo, ale bohužel. Na "klasické české" silnici při jízdě schánka stále drnčí :( Pokud se při jízdě rukou zatlačí na schránku, drnčení přestane. Po rozdělání mi ale příjde, že to děla samotná schránka, která je ale z jednoho kusu. Tipl bych to na mechanismus otevírání (nějaké táhlo na 2 zápatky po stranách), ke kterému se ale nedostanu.

Napadá někomu nějaké řešení?

Odkaz ke komentáři

Reklamovat, ale to je dost problém, a pochybuji, že by to nějak uspokojivě vyřešili.

Nebo sám schránku vytlumit v místech doteku schránky s palubkou, to bych asi udělal já.

Nechal bych se povozit, a snažil bych se vysledovat, kde je to místo styku, a tam dal třeba takovou tu jakoby semišovou izolačku, co se dává třeba do dveří.

Odkaz ke komentáři

No to drncani hladam aj ja a este som nenasiel tak skusim tvoj postreh ci tak isto mi to nerobi, lebo jedno drncanie mi robila uchytka pasu spolujazdca a to v skodovke vyriesili tak ze dvihli sedak vysie aby sa opieral o sedacku a prestalo to :)

Odkaz ke komentáři

Jakože ti řekli "seď vejš i když ti to nevyhovuje a vrzat nebudeš"? :huh: Já si ustřihnul kus suchýho zipu (tu jemnou část) - nepáře se, proto je ideální a přes oboustranku nalepil na tu kotvu. A roky klid. Do aut, kde lidi při konstruování přemýšlejí hlavou se podobná věc dává z prvovýroby - je to takový návlek.

Odkaz ke komentáři

Podlepil jsem takovou gumovou zarazku - trochu to pomohlo ale porad to neni tak jak bych si predstavoval.

SirMike: dokazu si predstavit, kterou kotvu myslis, ale nedokazu si predstavit jak to poradne upevnit, aby se prihradka v pohode otevirala/zavirala. Muzes to cvaknout fotakem? To by me fakt zajimalo ;)

Odkaz ke komentáři

Reagoval jsem na Boda a jeho vrzání kotvy pásů :)

Ale v pohodě - u OII jsem to řešil také (kastlík), i když pak jsem to "tlumení" dal pryč a nějak se to samo spravilo :)

Co ale tak koukám na fotky interiéru OIII, tak nalep nějaký izolační proužek (já lepil takovou tu gumovou polokulatou pryč co se dává jako těsnění do oken nebo do futer) přes celou dosedací plochu toho kastlíku. Buď to nalep na hranu kastlíku nebo aby to nebylo při otevření vidět, na hranu palubní desky zespodu. Cvaknul bych ti to alespoň v OII, ale už to není třeba.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zsravim dik za rady skrinku som podlepil tesnenim pod sklo zatial OK,Kotvu na upnutie pasu som skusal pozerat ale zatial som sa do toho nepustil zacalo mi vrzganie- obcasne pod volantom alebo okolo neho. A nahodou nemas niejake foto ako si to urobil ty ? Dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Pomohlo ale na urcitu dobu lebo teraz mi zacalo tam zas nieco drncat a neviem ci to skrinka alebo nieco nove. U vodicovej strany sa da lahko nahmatavat pocas jazdy ale na opacnej je to daleko :D Skusim odlepit tie pasky lepiace a uvidim co sa bude diat v skodovke reklamovane dva raz vsetko co vrzga-drnci ale jak naschval pocas testovacej jazdy nic.

Odkaz ke komentáři

Kde presne vám to klepoce? Kotva pásu nie je vyriešená veľmi dobre, keď pás nie je zapnutý, tak kotva visí na páse na takom plastovom krúžku. Bohužiaľ, na nekvalitnej panelovej ceste zvykne zrovna klepkať o tento krúžok. Toto bolo elegantne vyriešené u Yetiho niekedy v roku 2009, kde bol pás nazberaný a kotva visela na mäkkom páse, kde nič nebúchalo. Kvôli úsporným opatreniam to však bolo len chvíľu :prcprc:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...

Tiež som mal podobný problém a zistil som (RS TDI), že drnčanie pochádza od strieborného ozdobného rámčeka okolo výduchu klimatizácie na strane spolujazdca nad priehradkou. Pri otvorených dverách na boku vidno malú medzeru okolo tohto rámčeka kam som napchal malý papierik tak, že ho nieje vidieť a drnčanie prestalo (strieborny rámik sa nepohybuje pri prejazde cez nerovnosti)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Mě hoši na nerovnostech něco cvaká do levého ucha, ale až když se ohřeje interiér. Jakoby z B sloupku, nebo zadních dveří. Budu se muset svézt vzadu s uchem na sloupku, abych to nějak vypozoroval.

 

Kastlík jsem měl naopak zkříženej, při otvírání drhnul n apravé straně, tak to nějak přesadili a napasovali, je to lepší.

 

Drnčení spony pásu spolujezdce jsem vyřešil nalepením průhledného gumového samolepícího kloboučku - dorazu dvířek kuchyňské linky, co se prodává v Ikee a je pokoj ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...