Přejít na obsah

vybijeni baterie


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny

Můj problém se týká vybíjení baterie u zaparkovaného auta. Aku jsem nechal kontrolovat záťežovým testem. Byla prý na 60% špatná. Následná reklamace a výměna baterie a vše je při starém. Dobiju doma a jezdim tak 2 týdny, než zjistím že KO.

Auto jsem koupil před pul rokem a už tu baterii jsem vyhodil hned druhy den.

To znamená, že už třetí baterie zničena postupným vybíjením baterie.

Chtěl jsem zjistit jestli neměl někdo obdobný problém, nežto dam na servis do Škodovky.

Auto Octavia 2 combi 2.0 TDI PD 2007 sound systém Audience a dešťový senzor.

Díky za rady

Odkaz ke komentáři

Za 2 týdny? To je taky brutus. Od auta bych očekával spolehlivost a ne abych o odpojoval baterii vždy když zaparkuju před domem. Štve mě to věčné nastavování maxidotu a stahování oken. Navíc tomu autu asi taky nebude svědčit takové vypínání. Jednak to bude v chybách v historii a navíc mi při tom jednou rupla pojistka v radiu.

U jiných aut která jsou a byla v rodině nevadilo dlouhodobé odstavení.

Uspí se mi jednotka, když zámknu i s otevřenými dveřmi řidiče? Pojistky jsou za nimi.

Jsem domluvený za týden v servisu v Mohelnici, že se na to mrknou.

Pokud nic, tak zkusim kontaktovat Vašu. Mám to kousek.

Odkaz ke komentáři

nejsem si 100% jist, ale viděl bych to na 60% na vadnou bsg, už jsem se s tím setkal, že různé věci svítily, případně špatné kodování, dát na diag a zjistit, co je špatně.

 

Nekodovali se tam věci?? Rozhodně se mrknout na diag, podle roku, už by měla být BSG BJ čili 30bit a teoreticky i nová gateway, tedy pokud je to MR08, rozhodně bych mrknul, na tyto věci jako první, dále jestli tam není dodělaná nějaká blbost navíc.

 

 

Upraveno uživatelem vevca
Odkaz ke komentáři

jj supr a k Jirkovi, zkus diag, a oprvadu jestli tam nebylo něco dodělávané, třeba na fabce co máme doma se baterka do 14 dní vybila taky a bylo to GPS, původně byla sledována klasika služební, sherlock, no a tak jsem to všechno vyškubal a od té doby mám pokoj!! Takže jestli tam nemáš někde kolíbkový vypínač, mrkni na to.

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 7 let později...

Zdravím, taky mám problém s vybíjením, vybije mi to sporadicky třeba jednou do 3 týdnů baterku, blbnout mi zámky, někdy nezamikají a vždy při zamknutí dělají pískaví zvuk, předpokládám že odběr za klidu změřím odpojením baterky a zapojení do série ampérmetr, ale mluvíte tu i o pojistkách, to se dělá jak ? 

Popřípadě vyzná se někdo v zámkách? Měl jsem je rozdělaný hodnekrat ale nic jsem nenašel 

Díky 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
V 28. 9. 2013 at 11:06, vevca napsal:

nejsem si 100% jist, ale viděl bych to na 60% na vadnou bsg, už jsem se s tím setkal, že různé věci svítily, případně špatné kodování, dát na diag a zjistit, co je špatně.

 

Nekodovali se tam věci?? Rozhodně se mrknout na diag, podle roku, už by měla být BSG BJ čili 30bit a teoreticky i nová gateway, tedy pokud je to MR08, rozhodně bych mrknul, na tyto věci jako první, dále jestli tam není dodělaná nějaká blbost navíc.

 

 

Měl jsem taky docela dlouho problém s nadměrným odběrem proudu z baterky (během pár hodin z plně nabité baterky pokles až na 12,0V). Zkoušel jsem pojistky v motoru i v palubovce a nic problém nevyřešilo. Zkoušel jsem odpojovat i jednotlivé konektory ze spodu BSG nebo i relátka z přední strany BSG. Jediná změna byl menší pokles odebíraného proudu na relátku KL30 (pokles asi o 150mA z celkových cca 550mA). Problém se nakonec vyřešil, zdá se, až s výměnou celé BSG. Měl jsem jednotku 3C0937049E a pořídil jsem si 3C0937049AJ (rovnou zapnul cornering mlhovek) a od té doby klesá odběr proudu zřejmě tak, jak by měl. Takže vevcovi patří velké poděkování za tip, u mě zafungoval. 👍

V autě mám mimo jiné doinstalované zabezpečovací zařízení, které má mít dle papíru od výrobce odběr 20mA. Autorádio (čína s Androidem) je nastaveno na to, aby se nevypínalo s klíčkem, ale jen uspalo a nemuselo po otočeční klíčku zdlouhavě bootovat.
Na přiloženém obrázku jsou podrobnosti mého měření. Počáteční odběr kolem 1A následuje hned po stisknutí dálkového ovladače (zamknutí auta). První hodinu jsem rozepsal podrobně pouze do 16. minuty, nemá cenu to rozepisovat podrobně dále, protože se opakuje totéž: cca 1x za minutu krátkodobé zvýšení odběru na 0,05A po dobu cca 13 vteřin a opět pokles na 0,03A, výjimečně je krátkodobé zvýšení odběru až na 0,07A po dobu 5 vteřin. Od 17. minuty jsem zapsal pouze údaj, kde se snižovalo napětí baterky až do 4 hodin od začátku měření, pak jsem to už přestal sledovat.

Odběr proudu v autě.png

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zdravim, mám také problém s vybíjením baterie odběr 1,2A je to už po třetí během roka a dělá to cca týden a pak zas vše v pořádku a teď i přestalo fungovat dálkovej ovladač na zámky. Prošel jsem pojistky a ten Ebox co je u motoru, ale nic jsem nezjistil. Do relátek co jsou ze spodu u řidiče jsem už nekoukal.  Nemám diagnostiku a ani nejsem fanda tohoto druhy elektriky, tak mám prosbu když by měl někdo čas, chuť a náladu z okolí Rudné u Prahy byl bych rád za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...