Přejít na obsah

Sklápění zadních sedaček


statik_08

Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek,

rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sklápěním zadních sedadel pomocí páčky z prostoru kufru. Jak Vám to chodí (Octavia / Octavia Combi)? Má nějaký vliv, zda jsou sedačky kožené nebo textilní? Co jsem já zkoušel, tak ve verzi Combi s textilními sedačkami se maximálně odjistí pojistka a sedadlo se pohne tak o 1 cm. Je vidět, že o sebe drhne koberec vs. sedadlo a sedadla vzájemně.

 

Budu rád za jakoukoli Vaši zkušenost.

 

Děkuji.

 

Jen pro úplnost uvádím, že zadní sedadla by se asi měla po zatažení pákou z prostoru kufru sama sklopit dolů.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 8 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Po odjištění z kufru se sklopí opěradla úplně. Jen jsem dnes narazil na zajímavý postřeh; díky tomuto ovládání z kufru nelze vyjmout z auta zadní opěradla!

 

Potřeboval jsem, kvůli stěhování, vyndat opěráky a přístup je tam fakt dementní...

 

  1. Vycvaknout plastovou krytku celého mechanismu, pod kterým se nachází torx na uvolnění plechu - obdobný patent známý z OII.
    2015-02-06 12.22.45.jpg
  2. Po vyšroubování torx je třeba černý ocelový plech naklopit směrem vpřed a zároveň tahat vzhůru; je tam takový jakoby zub v protikusu, ze kterého se to musí vyháknout. Blbý je, že z kabiny se k tomu přes opěradla nedá dostat, takže se vše dělá poslepu z kufru a nejlépe s pomocníkem, který drží opěradla zhruba v polovině dráhy sklápění.
  3. Pokud je v autě instalováno odjištění opěradel z kufru, pak z boku běží do opěradla bowden. Ten běží až do horní části opěradla a po vycvaknutí plastové krytky z boku je vidět to, co je na druhé fotce níže...
    2015-02-06 12.23.56.jpg 2015-02-06 12.24.44.jpg
  4. Výsledek je takový, že opěradlo se nedá z vozu vyjmout, aniž by člověk někde (nehledal jsem kde, protože byla zima a neměl jsem tolik času) nevyhákne bowden pro odklopení sedadel, který vede nahoru směrem k tlačítku na vrchní straně opěradla.
Odkaz ke komentáři

Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem.

To je sice možný, ale když se stěhuješ, tak je potřeba každý místo. :D A docela jsem čučel, když jsem vytrhnul zadní sedák, tak je tam už rovnou plech a dokonce i vybrání v karoserii jsou vyplněný jen a pouze hmotou ze sedáku. A jsou tam slušný prohlubně, který jsou vyplněný jen tou sedákovou hmotou :(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

zkontrolujte si take, zda tam nemate pasy, ale to predpokladam ze ne, prtoze ja to zkousel u kuze + bagy Scouta a pohlo se to o 1 cm a vzdy tomu vadil i jen kousickem bezpecnostní pas. takze jsem je nastrkal schvalne hodne do stran, aby to slo bez problemu a pak uz to padalo az dolu.

 

u liftbacka tuhle funkci bohuzel nemam, takze nevyzkousim :(

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 6 let později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Jako přijít a vidět tohle pripadne na autě, asi by me to taky poslalo do kolen 🥲
    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
×
×
  • Vytvořit...