Přejít na obsah

Sklápění zadních sedaček


statik_08

Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek,

rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sklápěním zadních sedadel pomocí páčky z prostoru kufru. Jak Vám to chodí (Octavia / Octavia Combi)? Má nějaký vliv, zda jsou sedačky kožené nebo textilní? Co jsem já zkoušel, tak ve verzi Combi s textilními sedačkami se maximálně odjistí pojistka a sedadlo se pohne tak o 1 cm. Je vidět, že o sebe drhne koberec vs. sedadlo a sedadla vzájemně.

 

Budu rád za jakoukoli Vaši zkušenost.

 

Děkuji.

 

Jen pro úplnost uvádím, že zadní sedadla by se asi měla po zatažení pákou z prostoru kufru sama sklopit dolů.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 8 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Po odjištění z kufru se sklopí opěradla úplně. Jen jsem dnes narazil na zajímavý postřeh; díky tomuto ovládání z kufru nelze vyjmout z auta zadní opěradla!

 

Potřeboval jsem, kvůli stěhování, vyndat opěráky a přístup je tam fakt dementní...

 

  1. Vycvaknout plastovou krytku celého mechanismu, pod kterým se nachází torx na uvolnění plechu - obdobný patent známý z OII.
    2015-02-06 12.22.45.jpg
  2. Po vyšroubování torx je třeba černý ocelový plech naklopit směrem vpřed a zároveň tahat vzhůru; je tam takový jakoby zub v protikusu, ze kterého se to musí vyháknout. Blbý je, že z kabiny se k tomu přes opěradla nedá dostat, takže se vše dělá poslepu z kufru a nejlépe s pomocníkem, který drží opěradla zhruba v polovině dráhy sklápění.
  3. Pokud je v autě instalováno odjištění opěradel z kufru, pak z boku běží do opěradla bowden. Ten běží až do horní části opěradla a po vycvaknutí plastové krytky z boku je vidět to, co je na druhé fotce níže...
    2015-02-06 12.23.56.jpg 2015-02-06 12.24.44.jpg
  4. Výsledek je takový, že opěradlo se nedá z vozu vyjmout, aniž by člověk někde (nehledal jsem kde, protože byla zima a neměl jsem tolik času) nevyhákne bowden pro odklopení sedadel, který vede nahoru směrem k tlačítku na vrchní straně opěradla.
Odkaz ke komentáři

Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem.

To je sice možný, ale když se stěhuješ, tak je potřeba každý místo. :D A docela jsem čučel, když jsem vytrhnul zadní sedák, tak je tam už rovnou plech a dokonce i vybrání v karoserii jsou vyplněný jen a pouze hmotou ze sedáku. A jsou tam slušný prohlubně, který jsou vyplněný jen tou sedákovou hmotou :(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

zkontrolujte si take, zda tam nemate pasy, ale to predpokladam ze ne, prtoze ja to zkousel u kuze + bagy Scouta a pohlo se to o 1 cm a vzdy tomu vadil i jen kousickem bezpecnostní pas. takze jsem je nastrkal schvalne hodne do stran, aby to slo bez problemu a pak uz to padalo az dolu.

 

u liftbacka tuhle funkci bohuzel nemam, takze nevyzkousim :(

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 6 let později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...