statik_08 0 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Zdravím ve spolek, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sklápěním zadních sedadel pomocí páčky z prostoru kufru. Jak Vám to chodí (Octavia / Octavia Combi)? Má nějaký vliv, zda jsou sedačky kožené nebo textilní? Co jsem já zkoušel, tak ve verzi Combi s textilními sedačkami se maximálně odjistí pojistka a sedadlo se pohne tak o 1 cm. Je vidět, že o sebe drhne koberec vs. sedadlo a sedadla vzájemně. Budu rád za jakoukoli Vaši zkušenost. Děkuji. Jen pro úplnost uvádím, že zadní sedadla by se asi měla po zatažení pákou z prostoru kufru sama sklopit dolů. 0 Quote Link to post
Guest Nasty Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Mám textilní sedačky. Po odjistění se sedadla uvolní pouze o pár cm. Ale nijak mi to nevadí. Trochu je pak popostrčím nákladem a poroučejí se poslušně dolů. 0 Quote Link to post
Gorkzy 1 Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Mam textilni s po odjisteni uplne odpadnou dolu. 0 Quote Link to post
Honza9007 60 Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Po odjištění z kufru se sklopí opěradla úplně. Jen jsem dnes narazil na zajímavý postřeh; díky tomuto ovládání z kufru nelze vyjmout z auta zadní opěradla! Potřeboval jsem, kvůli stěhování, vyndat opěráky a přístup je tam fakt dementní... Vycvaknout plastovou krytku celého mechanismu, pod kterým se nachází torx na uvolnění plechu - obdobný patent známý z OII. Po vyšroubování torx je třeba černý ocelový plech naklopit směrem vpřed a zároveň tahat vzhůru; je tam takový jakoby zub v protikusu, ze kterého se to musí vyháknout. Blbý je, že z kabiny se k tomu přes opěradla nedá dostat, takže se vše dělá poslepu z kufru a nejlépe s pomocníkem, který drží opěradla zhruba v polovině dráhy sklápění. Pokud je v autě instalováno odjištění opěradel z kufru, pak z boku běží do opěradla bowden. Ten běží až do horní části opěradla a po vycvaknutí plastové krytky z boku je vidět to, co je na druhé fotce níže... Výsledek je takový, že opěradlo se nedá z vozu vyjmout, aniž by člověk někde (nehledal jsem kde, protože byla zima a neměl jsem tolik času) nevyhákne bowden pro odklopení sedadel, který vede nahoru směrem k tlačítku na vrchní straně opěradla. 0 Quote Link to post
Gumofka 0 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Mám kombi L&K v kůži a po odjištění jdou sedačky ca 15cm, pak do nich musím strčit. 0 Quote Link to post
boban1108 0 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem. 0 Quote Link to post
Napalm 0 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Gomofka: Pokud máš L&K tam tam ještě můžeš mít vyhřívání zadních sedaček, takže to je pak další kabel navíc.... navím, zda je tam konektor na rozpojení, snad ano.... u OIII se holt moc z vyndáváním sedáků nepočítá.... 0 Quote Link to post
hravec 0 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 odklopení operaků z kufru nemam, ale to ze někomu jdou až dolu a někomu jen kousek - nebude zakopaný pes v zadních bočních airbacích? Na veletrhu jsem zkoušel a šly až dolů, ale airbagy nevím zda byly, ale nejspíš ano... 0 Quote Link to post
mischicka 16 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Brzy vyzkouším a dám vědět. 0 Quote Link to post
Honza9007 60 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem. To je sice možný, ale když se stěhuješ, tak je potřeba každý místo. :D A docela jsem čučel, když jsem vytrhnul zadní sedák, tak je tam už rovnou plech a dokonce i vybrání v karoserii jsou vyplněný jen a pouze hmotou ze sedáku. A jsou tam slušný prohlubně, který jsou vyplněný jen tou sedákovou hmotou :( 0 Quote Link to post
Hydraulik 7 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 se šetří kde se dá, no :( 0 Quote Link to post
mischicka 16 Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 Tak mě sedačky po odjištění padají úplně - kůže+bagy. 0 Quote Link to post
vittorio 58 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 zkontrolujte si take, zda tam nemate pasy, ale to predpokladam ze ne, prtoze ja to zkousel u kuze + bagy Scouta a pohlo se to o 1 cm a vzdy tomu vadil i jen kousickem bezpecnostní pas. takze jsem je nastrkal schvalne hodne do stran, aby to slo bez problemu a pak uz to padalo az dolu. u liftbacka tuhle funkci bohuzel nemam, takze nevyzkousim :( 0 Quote Link to post
Guest sPepino Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Pozor na paket dynamic - sklapeni z kufru odpada.... 0 Quote Link to post
majkyke 0 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Pri pakete Dynamic sa nedaju sklapat sedacky z kufra? 0 Quote Link to post
Guest sPepino Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 nene, nevsiml jsem si toho a bylo to prekvapeni :-( 0 Quote Link to post
OCTAVIA1.5 0 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Zkoušel někdo mechanismus sklápění sedaček z kufru dodělat ? Šlo by to na Octavii 4 ??? 0 Quote Link to post
Dakie 139 Posted February 22 Share Posted February 22 Dodělat by to určitě šlo, ale potřebuješ k tomu i komplet sedačky, protože už pěna je jiná - má tam navíc vykousnutí pro táhlo.. 0 Quote Link to post
Recommended Posts