KaJe Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Tak dnes došlo zase na mě. Termostat v háji a auto ne a ne pořádně zahřát a při delším klesání rafika klesla, takže mě to čeká opět taky. Teď dám Wahlera, mám ho již pár let v garáži, jen to vypouštění vody mě štve, ta práce není tak strašná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Wahlera mám taky - už 3 roky a najeto 80000km. Bez problémů, občas projedu auto diagnostikou při jízdě a teplota se drží od 88 - 92. Při sjíždění hooodně dlouhého klesání bez plynu v zimě klesne teplota na 84, míň ani ťuk. V koloně v létě při zapnuté klimě se dostanu až na 98-99°C. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Tak vyměněno. Šlo to fajn, nikde žádný zádrhel. Teď už teplota drží pěkně. Hodím Vám sem pár foteček, ať víte jak jsem šikovnej. :D Wahlera mám taky - už 3 roky a najeto 80000km. Bez problémů, občas projedu auto diagnostikou při jízdě a teplota se drží od 88 - 92. Při sjíždění hooodně dlouhého klesání bez plynu v zimě klesne teplota na 84, míň ani ťuk. V koloně v létě při zapnuté klimě se dostanu až na 98-99°C. Jaký máš rozdíl teplot čidla pro motor a pro budíky na diagnostice? Já mám na budíkách cca +6°C. Zatím všechny čidla co jsem "diagnostikoval" tak ten rozdíl byl okolo těch 5°C. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Listopad 30, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2014 Po startu (při náběhu teloty) je tam rozdíl cca 15-20°C. Tedy, když mi budíky ukazují 90, tak na diagnostice mám 72-74 a tato (opravdová) teplota se pak během dalších 4-6 minut jízdy dostane (dorovná to co ukazují budíky) na požadovaných 90-92°C. Jinak při všech režimech, které jsem popsal v minulém příspěvku (sjezd klesání - teplota 84°C, kolona - léto + klima 99°C) mi budíky milosrdně lživě ukazují stále 90°C. A běžně jezdím na 92-94°C - to je ověřená standardní teplota u mě. (rok z5 je měněn chladič a chl. kapalina - vše origo díly) (už jsem to tu psal - není to závada, že budíky "lžou". Je to scválně z fabriky, aby řidič nebyl stresovaný - od 84-100°C jsou to stále běžné provozní teploty, a tak je budík "neprozradí" a stále ukazuje 90°C. Jenomže tak méně zkušený řidič nepozná, že má v háji termostat a spokojeně v zimě jezdí s neustále podchlazeným motorem a vědomím že je vše OK- přitom se teplota chl. kapaliny nedostane přes 75-80°C a to je pro motor řízená destrukce.) Tady je starý graf, kterým jsem tukdysi demonstroval jak má fungovat termostat v dobrém stavu (5. příspěvek na stránce): http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=182&page=8 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 30, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2014 Tak s tou teplotou co ukazuje budík je to jasné a ví se o tom, že je tam velký rozptyl u té prostřední čárky, kterou lidé často považují za 90°C, ale mě by zajímal rozdíl teplot čidla pro budíky a pro motor. Příklad, když zahřeju motor, tak mi motor ukazuje teplotu 90°C a když to rychle přehodím na budíky, tak to ukazuje 96°C, prostě mi budíky vždy ukazují více na několika čidlech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Listopad 30, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2014 To nevím, to jsem nezkoušel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.