Přejít na obsah

Octavia pod spoiler zadní – Lepení spoileru


Doporučené příspěvky

Zdravím,

chci lepit neoficiální spoiler (materiál pravděpodobně laminát) na Octavii III a nastává otázka čím to lepit? Přečetl jsem všelijaký názory, co jsem našel na googlu, ale přeci jen to byly názory pár let dozadu. Proto se chci zeptat jaký je v současné době nejvhodnější lepidlo na spoiler? Klasický lepidlo na autoskla?

Neřešil to náhodou někdo v poslední době?

Odkaz ke komentáři

Takze koupil jsem v autokelly lepidlo na skla TECFLEX 3060 (je na to vhodný?)..

Co se tyce instalace kridla, tak s tim zkusenosti jeste nemam.. Planuju to udelat nejak tak, ze mista na lepeni ocistim technickym lihem, na par bodu dam lepidlo, kridlo pritlacim a nefixuju na par hodin lepici paskou. Je to spravnej postup?

Odkaz ke komentáři

budeš lepit sám????

 

určitě pořádně odmastit, ale opravdu pořádně, třeba v pneuservisu kde nyní začínám novou kariéru, používají na odmaštění ALUkol pro lepené závaží tohle: http://www.automotokotrla.cz/?p=productsMore&iProduct=113 prý to už používají léta a max spokojenost

 

no a potom jak si psal, jen bych to asi třeba zapřel nějakou tyči o strop garáže nebo podobně, tu tyč bych na koncích asi nějak obalil hadrem nebo gumou, abych neodřel křídlo a strop garáže, ale zapřít tak, aby nebyla díra ve stropě garáže ;)

 

ale já osobně bych do toho asi nešel, obdivuji tvoji odvahu, ale třeba si šikula a dáš to levou zadní

Odkaz ke komentáři

přilepil jsi to krásně :)

 

ten lem zvýšenej okolo plochy, kam jsi dal bobky lepidla je dosedací plocha. Ta se má osmirkovat od barvy na základ materiálu ze kterého je vyroben, to samé by si měl udělat s dosedací plochou na autě. Pak odmastit a přilepit a nechat vytvrdnout lepidlo. Já osobně ještě pak po vytvrdnutí lepidla vzal lepidlo a tím objel spáru mezi autem a křídlem a jakoby to vyspároval kvůli možnosti zatečení vody a následnému zmrznutí, přebytečné lepidlo jsem setřel hadrem s technickým benzínem.

 

Takhle jsi podle mě přilepil barvu k barvě ;)

Odkaz ke komentáři

Škoda, že jsi to nenapsal před pár dny :D

Ale vyspárování mezery mezi autem a spoilerem by určitě bylo lepší. Jen na to není vhodný lepidlo, kterým jsem to lepil (černý). K té bílé by to dost razilo..

Nebyl by k vyspárování lepší přímo nějaký bílý/čirý silikon? Klidně nějaký silikon/lepidlo doporuč ;) Ještě ten kraj vyspáruju...

Odkaz ke komentáři

Jednocnacne cerne lepidlo vypada to lip a da se to zalepit tak ze dokola vidis pouze cca 0.5mm linku.

A to kridlo bych zasadne nalepil po krajich jinak tam mas za par dni tolik bordelu, ze ani nevis.

 

Kridlo se ma lepit po krajich a to komplet dokola, uprostred bych to nedaval a bez brouseni !!!

 

Ahoj Lada

Odkaz ke komentáři

Cerne lepidlo na bile nebude vypadat lip, ani 0,5mm linka, ktera by se delala na zesikmenych hranach hodne tezko. Pokud si z Brna, tak muzes ukazat jak by to melo vypadat :))

Dnes jsem se ptal dalsich dvou shopu na autodoplnky a nikdo nedokazal doporucit. A kdyz sem volal na opravdu aut, karoserii a lakovnu, tak pry to nemam resit :D

Odkaz ke komentáři

Okres Hodonin, ale dam sem foto vysledku jak jsem to delal v nedeli, ale bylo to RS kridlo na OII FL a ne to tve a vypada to dobre a ladi to ke vsem cernym doplnkum na aute.

Bohuzel jsem nenafotil postup coz me mrzi.

Tady jsou slibene fotky a ze to nejde :-) :

 

Ahoj Lada

post-224-0-02797400-1382553887_thumb.jpg

post-224-0-30786000-1382553892_thumb.jpg

post-224-0-94482700-1382553896_thumb.jpg

post-224-0-53264800-1382553903_thumb.jpg

post-224-0-12477300-1382553933_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ladinek
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Moc pekny! Jak jsi udelal, resp. cim, ze mas ty okraje stycne plochy tak pekne zalepeny ze to ani nejde poradne videt? :) To snad ani uchostourem nejde poradne udelat :D:D

 

Jinak jsem to konzultoval s par lidmi a pry se mam na to vyprdnout. Ta mezera tam neni az tak velka aby se ty kraje navic jeste lepily. Mam taky strach jak by to pak vypadalo..

Navic jsem bile lepidlo na skla nesehnal.

Odkaz ke komentáři

Normalne jsem to objel dokola tim specialnim silikonem primo kridlo a pak jsem jej tam prilepil a pritahl srouby.

V mem pripade to neni primarni fixace, ale spise zatmeleni ikdyz bez sroubu by to neupadlo :-)

A pak jsem to normalne prumyslovyma papirovyma ubrouskama (neco jako latka) namocenyma v lihu postupne utrel az z cca 3mm vytlaceneho lepidla temer nic nezbylo.

Ale musi se chvatat na vzduchu to lepidlo dost rychle tuhne a za cca 45 min co jsem to delal uz to slo blbe, ale slo.

 

Chtel jsem to nafotit, ale nestihal jsem.

 

Je to dle mne dost dulezite to tam dat, protoze minuly majitel to tam nedal a ja kdyz delal zmenu barvy jsem to udelal poradne, puvodne pod tim kridlem byl velky bordel (pak se to urhlo :-( ) a trpelo to lepidlo vevnitr, takto to je uzavrene a trpi jen kraje.

 

Ahoj Lada

Upraveno uživatelem Ladinek
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...