Přejít na obsah

Stickler's white TFSI


Doporučené příspěvky

Díky kluci :palec:

 

Jen mě pořád trápí ta kola.. Nikdy jsem nechtěl tuctové 16" ve smyslu Craterisů, no kdykoli je vidím, vypadají aspoň o palec větší, než ty mé. Černá barva v tom není, spíše ty tvary. Ta kola mají celkem hrubý límec a tenké paprsky, což spolu s balónovitějšími pneumatikami budí iluzi 15". To mě fakt štve, možná jsem tehdy nevybral úplně dobře, no.. :(

Odkaz ke komentáři

Zrovna jsem to řešil s Lukim po SZ. Nebudu tady kopírovat celý ten "bodový sloh", ale došel jsem k tomu, že bych asi nikdy nebyl spokojen s ničím, to už je má vlastnost :)

Kola v jiném designu v černé vypadají blbě (zkoušeno na fotomontážích, někdy v reálu viděno) a stříbrná by byla tuctová. Designově jsou povedená a k mému autu se hodí, měnit je nechci - a přesně jak píšeš, už na 225 v 17" by mi to auto dost zpomalilo, nemám zase tak velký motor, abych nepoznal rozdíl..

 

Chtělo by to jedinou změnu, která mě přiměla zkušebně vytvořit nabídku, kdyby měl náhodou někdo zájem:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=25057

 

Už několikrát jsem viděl 16" s běžným profilem (třeba SportContact) a navíc s ochranou ráfků "FR" a kola vypadají 100% lépe a vizuálně větší - což by těm mým, spolu s tím "eresáckým" decentním 17mm snížením mohlo značně pomoci.

 

Kdybyste náhodou někdo měli zájem, dejte mi prosím vědět, pokud ne, tak mi holt nezbude, než si je nechat a někdy za pár let koupit jiné, no.. ;)

Odkaz ke komentáři

Ale vůbec jsi mě nezdržoval - zkoukl jsem tvého Roomstera, dobře jsme pokecali a od práce mě to moc nezdrželo, takže si to zase někdy můžeme zopakovat :pivo:

 

PS: nechceš mi náhodou naznačit, že mi z toho horka začalo hrabat, že ne? :lool:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

@Míša: No už při focení jsem se tam cítil jako blbec. Jednak tam byl zákaz stání, takže by mi to nemuselo projít a jednak tam kolem chodilo tolik lidí a všichni na mě koukali, jako na blba. Takže jsem to u té garáže nějak musel vydržet, ale při leštění oken zevnitř jsem už nastartoval a pustil jsem klimu, abych tam už definitivně nepadl :)

 

@Lukáš: Tak (doufám) bude :)

Do konce následujícího týdne by mi (snad) měly přijít ty pružiny. Během srpna, doufám, už bych snad konečně u Váši mohl nechat nahodit ty mlhovky s LED denním a pozičním svícením + pokud tam pojedu, nechám dodělat dvoutónový klakson (mám, stačí zapojit) a dveřní světélka (mám, stačí zapojit). Spolu se Žamberkem očekávám, že peníze nazbyt už nebudou.

Světla by měla být takto upravena rovněž během srpna.

 

Září by mohlo pak znamenat tu odtrhovou hranu, lak si udělám sám. Zbyly-li by peníze, možná rovnou i difuzor, nebo černá střecha - ještě se rozhodnu.

Říjen pak buď černá střecha, nebo ten difuzor, v případě difuzoru opět přemýšlím nad leskle černým celolakem - opět svépomocí.

Pak je v listopadu otázkou, zda se před zimou vyplatí kupovat přední spoiler, nebo ne. Ten možná nechám až na jaro, abych ho v zimě hned neomlátil.

 

Takže očekávám, že exteriér by mohl být komplet někdy na jaře příštího roku, tím však nekončím - pak se zase zaměřím na detaily - dotáhnout interiér, případně dodělat ještě nějakou výbavu, apod. :)

Odkaz ke komentáři

To už jde mimo mě, smysl v podobných řešeních upřímně nevidím ;)

K 16" bude podle mě ten RS podvozek úplně akorát pro dostatečnou využitelnost, zlepšení jízdních vlastností s dostatečným zachováním komfortu a zároveň myslím, že autu dodá ten šmrnc - spolu s už nyní opticky snižujícími a rozšiřujícími prvky (černá světla, opticky nižší a širší maska, černé B sloupky, apod.) a spolu s chystanými prvky (černá střecha, ta odtrhová hrana, spoiler, difuzor a černé mlhovky) myslím, že si auto celkově hezky čapne a opticky se ještě více rozšíří a mělo by to i opticky zvětšit ta kola :)

 

Můj cíl je sportovní, originální design s čistými liniemi a v případě exteriéru s prvky pro optické snížení a rozšíření auta :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

...když jsem to tady před pár dny řešil, poté, co jsem našel docela zajímavou nabídku na (mnou upřímně nepříliš oblíbené) Pegasusy, nedalo mi to si nevyzkoušet několik variací.

Upřímně nechci se na to koukat nějak řekněme zatvrzele, ale tak nějak mi přijde, že se ta má kola k autu opravdu hodí (odpůrci černých kol by nesouhlasili nikdy, to je mi jasné). Po zkoušce několika různých variant si tak říkám, že bych sice měl větší kola, která by mě stála další výkon a část peněz, ale nejsem si jist, zda bych si vůbec nějak pomohl.. :ph34r:

 

Originál:

post-28923-0-30487000-1407318410_thumb.jpg

Pegasus v origo stříbrné:

post-28923-0-39418900-1407318417_thumb.jpg

Pegasus v grafitové:

post-28923-0-34519600-1407318435_thumb.jpg

Pegasus v leskle černé:

post-28923-0-67560200-1407318426_thumb.jpg

...a z principu, ač se mi to nelíbí, Pegasus v bílé...:

post-28923-0-97524500-1407318441_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

No, mne se Pegasusy trebas libi a tvoje auto taky, jediny, co mi na nem nesedne, jsou proste ty tvoje soucasny kola (ale rikal jsi, ze foto klame, ze realita je jina) a ty Pegasusy (ac se mi fakt libi), tak mi prijdou, ze je to s nima jeste horsi, nez na soucasnych Minorisech. Takze za me jsou vyjimecne Pegasusy krok k horsimu, volil bych jinak.

Odkaz ke komentáři

Sice fotky klamou, no je to věcí vkusu každého z nás. Mi se ta kola líbí, někdo je z nich unesený, jiný může tvrdit (zatím se mi to nestalo, ale každý kolemjdoucí mi názor neříká :)), že kola to auto zabíjejí. Ať tam dáš jakýkoli rozměr, design, barvu, vždy se jedné skupině budou líbit a druhé ne, to si prostě nevybereš ;)

Nicméně mi přijdou Pegasusy opravdu takové dost tuctové. Přemýšlel bych nad nimi opravdu jen kvůli ceně, navíc nemám jistotu, že to je cena konečná. Takže mě to jen tak napadlo, hon za 17" neplánuji :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Jinak dnes přišel Ježíšek, potěšilo mě, jak rychle :)

 

Pružiny jsem pořádně umyl, kde bylo potřeba, tak ještě dočistil. Vypadají řekl bych docela slušně, po celé délce až na drobné "bodové výjimky" - například ťukanec od kamene - jsou prosté rzi. Rez je jen na dosedacích plochách především předních pružin v horní i spodní části, působí povrchově s odloupnutím toho ochranného plastu, no myslím, že v těchto místech to je asi normální, mé současné pružiny na tom po necelých 2 letech asi nebudou lépe.

 

Z principu jsem rezavá místa ošetřil barvou, vč. míst s "naloupnutou" plastovou vrstvou, kterou jsem poté raději po okrajích přilepil, abych minimalizoval další loupání (minimálně při montáži). Následně jsem ta místa ještě jednou přetřel barvou a je hotovo. V pátek odpolko jdou na auto, tak jsem zvědav :)

post-28923-0-79578000-1407326099_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Já chápu, jak to myslíš :)

Ale ta bílá kola jsem udělal z "donucení", když už jsem to měl rozpracované, abych nemusel zase někdy složitě tu fotomontáž začínat od 0, až by mi tady zase někdo napsal, jak by bílá vypadala super :D

Červená kola ani nebudu zkoušet, to je úplně mimo mísu. A ačkoli uznávám, že by nějaké ztvárnění bylo lepší, než jednolitě bílá kola, ani proužky zkoušet nebudu, protože bílá kola prostě ne-e. V tomto případě nevypadají zle stříbrná (ale jsou obyč, to bych nechtěl), černá ujdou, ale viděno na Pegasusech v reálu a vypadají docela blbě, no ta grafitová, jak výše psal i Honza, mi přijdou nej a je to asi jediná barva, do níž bych šel, pokud bych kupoval Pegasusy. Je ve mě velký rozpor, jestli je kupovat, nebo ne, pokud bude cena platná.

Odkaz ke komentáři

Takhle, mi se Pegasus nijak moc nelíbí. Jde jen o to, že jsem narazil na aukci docela odrbané sady za málo peněz a pokud bych něco kupoval, dával bych to tak jako tak na lak, čili by se mi mohla takto poničená sada docela vyplatit.

 

Jinak Hawky jsou určitě 100x pěknější a mít za stejnou cenu na výběr, neváhám. Do nové sady ale už investovat odmítám, jednou jsem si koupil 16" a ty zůstanou - výjimku by mohla tvořit právě ta náhoda, pokud bych sehnal komplet sadu 17" za velmi výhodnou cenu. Pokud nekoupím ty Pegasusy, zůstávám u toho, co mám bez dalších spekulací :)

Odkaz ke komentáři

Přiznávám, že mohou být i horší kombinace (třeba ta má současná kola nalakovat do bíla), no k bílým kolům mě nikdo nepřinutí :)

Nicméně myslím, že je spekulování asi stejně zbytečné. Kvůli novým hodinkám a několika málo doplňkům na autě jsem červenec trošku zanedbával a tak mi v srpnu zrovna moc nezbude. A i kdyby se cena aukce už nezvedla ani o korunu, stejně by mi to asi nevyšlo. Takže mám vyřešno ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...