Přejít na obsah

Stickler's white TFSI


Doporučené příspěvky

Tak jsem se po týdnu konečně přinutil, LEDky jsou na autě. A světe div se, chybu vyhazují i mě, ale aspoň svítí, no :blink:

V úterý jsem u Váši, tak to vyřeším raz dva :)

 

post-28923-0-43982100-1408217502_thumb.jpgpost-28923-0-73194900-1408217507_thumb.jpgpost-28923-0-75735500-1408217512_thumb.jpg

 

Rovnou jsem si i seřídil světla, byla sice seřízena z STK, no prostě jsem nic neviděl, musel jsem to trošku zvednout a hned je to mnohem lepší - předtím mi to neosvítilo ani značky...

 

A nakonec opětovná hrátka z výfukem, využil jsem hnusného počasí, kdy byl vidět kouř :) Video však ztratilo kvalitu a není toho moc vidět :( Obecně v reálu pořád logicky kouří více levá koncovka, no z pravé kouř vychází konečně taky, no bohužel tak z 50%. I tak v rámci možností jsem spokojen :)

 

http://videobam.com/iHavJ

Odkaz ke komentáři

Video hezký není, na Youtube nahrát nejde, protože odmítám používat Google+ a bez toho to už nelze.. A ten web, kam jsem to dal, kvalitu zhoršil tak, že není vidět nic :(

Tak jsem to tady dal jen z principu, když už jsem to natáčel.. :D

 

Jinak tu kontrolu off hodím taky, proto jsem to tam nasadil dnes, abych věděl, zda to u Váši vypnout, nebo ne :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Tak, před chvílí jsem dorazil od Váši domů. Vše stihl za 3 hodinky, takže jsem se aspoň najedl, zašel na kafe a když přestal ten slejvák, měl jsem možnost se zase skoro po roce projít po Prostějovském náměstí :)

 

Mlhovky jsou na autě. Poněvadž je 3 týdny nemyté a nyní po práci upatlané, nebudu sem vkládat fotky, navíc pro představu jsem je již dříve fotil. Finální stav nafotím po umytí, snad tedy během tohoto týdne (dle počasí). Váša je opravdu velmi šikovný, jak nikdo nebyl schopen vymyslet, jak to udělat, Váša to zvládl "levou zadní". Měl trošku obavy o nasměrování LEDek, aby byly dostatečně viditelné. Po instalaci na auto jsme ale oba pochopili, že to dostatečné je - svítí opravdu dost silně. Po zapnutí potkávaček se intenzita bez nějakého zaváhání, či poblikávání sníží na cca 50%. Mám z toho fakt radost, funguje to podle mých představ :palec:

Pokud to bude někoho zajímat, mohu, až se venku trošku setmí, udělat pár fotek, či video toho, jak to vypadá a funguje.

 

Dále mi Váša zprovoznil varovná dveřní světélka. Hloupost, ale je to něco pro bezpečnost.

 

Další věcí na seznamu bylo zapojení dvoutónového klaksonu, Social Edition měla trapné týdátko. Ačkoli po namontování toho druhého, kdoví proč, přestal úplně fungovat ten původní (prostě odešel), poněvadž jsem měl jeden navíc, nebyl to problém a konečně mi to troubí normálně - další bezpečnostní blbůstka. Oficiálně tedy z věcí, které mohu ovlivnit, mi do vyšších výbav (Ambition, či Elegance - já se aktuálně nacházím v některých prvcích na Ambitionu a v některých nad Elegancí) chybí již pouze zapojení kolečka na regulaci podsvitu palubky - a to asi zapojovat nebudu, protože podsvícení mi plně vyhovuje tak, jak je. Jinak hlavové aribagy, či ESP neovlivním, čili mohu tuto "misi" považovat za konečně hotovou (dodělal jsem postupem času ta dveřní světélka, osvětlení kastlíku, druhé světlo do kufru, jinou stropnici se zadním světlem, čalouněné bočnice palubky, tónovaná okna, chrom vnitřní kliky dveří, uzavíratelnou schránku na palubce, mlhovky s denním svícením, duální anténu a další věci, které základu původně chyběly...) :)

 

Poněvadž jsem zjistil, že Social Edition asi nedostal funkci panického brzdění (při prudkém zabrzdění rozblikání směrovek + dodatečně blikání brzdového světla), nechal jsem si tuto funkci naprogramovat také.

 

Můj velký problém v podobě neustálého hlášení slabé baterie ("tyndání") poznal i Váša na vlastní kůži. Poněvadž bylo řešení tohoto problému rovněž na seznamu, udělal diagnostiku auta a na 99% to vypadá, že tuto otravnou funkci způsobuje samo rádio - možná nějaký špatný software. Baterka i všechny další komponenty by měly být OK. Poněvadž jsem se chystal konečně někdy Ferdovi rádio poslat kvůli přehrání software, aby se mi načítaly skladby z SD karty rychleji (nyní to trvá 5-10 minut), rovnou se ho na tento problém zeptám. A pokud potvrdí, že to může přehrání software vyřešit, bude to další položka na seznamu, kterou musím co nejdříve vyřešit.

 

Jedinou věc Váša nezvládl a tímto se na vás obracím s otázkou, zda nevíte o někom, kdo na to umí: Poněvadž Váša nemá vhodné "mapy", nedokáže vypnout kontrolu prasklé žárovky. Tudíž mi v budíkách stále svítí chyba. Pokud o někom víte, budu rád za radu - ideálně MS kraj, nebo někdo, kdo by byl ochoten pomoci za pivo v Žamberku :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Poněvadž jsem zjistil, že Social Edition asi nedostal funkci panického brzdění (při prudkém zabrzdění rozblikání směrovek + dodatečně blikání brzdového světla), nechal jsem si tuto funkci naprogramovat také.

Mam taky pocit, ze panicke brzdenie, resp. blikanie brzdoviek maju od urciteho roku vsetky OII, aj tie SOCky, co mame :D

 

Vypnut kontrolu ziaroviek vie marekczek, ferda a Igor...vyber si :palec:

Co mam info, tak zalezi aj od SW...na jednej OII FL elegance (MR neviem) Igor nedokazal nijak tuto kontrolu vypnut...ale podrobnosti uz neviem.

Odkaz ke komentáři

tak tak, ja to mel uz v zakladu panicke brzdeni, akorat malo kdo vedel jak to funguje, funguje to, kdyz prudce seslapnes brzdu a s tim az auto zastavis, tak se zapnout teprve vystrazne blinkry ... jinak je jeste taky moznost nakodovat blikani 3 brzdoveho svetla a to myslim reaguje na vetsi seslapnuti brzdy, ale nemusis auto zcela zastavit, blika to v prubehu brzdeni

Odkaz ke komentáři

Jj, já vím.. Tedy přesněji takto:

 

Nechal jsem si naprogramovat jak blinkry, tak brzdovky. U staré OII při razantním sešlápnutí brzdy blikače spustily a to jsem nic neprogramoval. U této OII jsem kolikrát (zkušebně a párkrát i "naostro") dupl na brzdu tak, že hvízdly gumy, začalo kopat ABS, já na brzdě stál, no blinkry se nikdy nerozblikaly. Poněvadž Váša ani neříkal něco ve smyslu "už jsi to tam měl", tak očekávám, že to nebylo. Až bude volná cesta, někdy to zkusím, dnes nebyla možnost :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

No jak jsem psal, celkové "denní" fotky dodám, až bude auto v použitelně čistém stavu. Dveřní světélka jsem nefotil, myslím, že tam není fotit co.

Fotky svítivosti LEDek posílám níže, jsou ale docela o ničem.. LEDky fakt svítí docela silně, rozhodně silněji, než původní denní svícení. Spíše než špatné fotky (foceno vědomě bez blesku a foťák oslňovaly ty LEDky, proto je kvalita, jaká je), možná bude výstižnější video:

 

http://dai.ly/x24383g

 

Jde postupně:

 

Denní svícení -> Potkávací světla (ztlumeno cca na 50%) -> Poziční světla (stále ztlumeno na cca 50%) -> Opět denní svícení

 

Zase toho je ale vidět docela málo, zvláště, když upload zase trošku snížil kvalitu..

post-28923-0-62975900-1408485769_thumb.jpg

post-28923-0-47225500-1408485778_thumb.jpg

post-28923-0-57968500-1408485784_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

To je sice pravda :D, ale stejně jsem auto myl naposled myslím, když jsme se tehdy viděli :) Abych utratil 100,- Kč a 2 hodiny času mytím, aby mi to odpoledne zase hned zmoklo a po jednom projetí jsem měl auto celé zaprskané bahnem, na to už nemám náladu :)

Příští týden to nuceně umyju před srazem, ale jinak už rezignuji, dokud se počasí nezklidní :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...