Přejít na obsah

Stickler's white TFSI


Doporučené příspěvky

Tak, poněvadž to ostatní asi moc tankovat nebude, konečně jsem se dnes dostal k nafocení výsledku především pro Míšu :)

 

... V rámci rozebírání auta jsem prvně musel odstranit Parrota = kvůli tehdy nepříliš snadné implementaci do horní schránky jsem ho musel "šmiknout" (pak doma zase kontakty připájet zpět), odpojit, vzhledem k četným dodělávkám od Váši identifikovat, co je jeho a co patří k Parrotu.. Pak komplet přepinovat svorkovnice, atd, atd.. To byla vlastně sobotní práce. Neděle se nesla ve znamení "uklizení" kabelů a dalších prací níže..

Jestli budu někdy chtít Parrota zpět (nebo pokud bych auto neodkoupil, ale odevzdával firmě), mám na něj přípravu zachovanou a označenou :)

 

post-28923-0-41248300-1417097135_thumb.jpg

 

Následovalo tahání GPS antény, ona by ta vnitřní asi stačila, ale když už mám na střeše tu meteo stanici, rovnou jsem koupil originál GPS svod a natáhl jsem ho stejným místem, kde je vedena rádiová anténa pod stropnicí. Zatím ale stejně používám vnitřní anténu, protože ještě čekám na redukci GT5-> FAKRA, která je v ČR nesehnatelná. Pak to zapojím asi až naráz s DAB anténou, kterou se chystám koupit (bohužel, chtějí za to "tak málo peněz", že přidat DAB anténu by už neunesli a tak v balení nebyla).

 

Další věcí bylo natáhnutí mikrofonu a vymyšlení uchycení tak, aby byl schován ve stropním světélku, což se nakonec úspěšně povedlo.

 

Poslední věcí bylo upravit rámeček, který mi v pondělí přišel - musel jsem vyříznout otvor kvůli držáku na mobil, vyměnit panel klimy, který jsem zase přeleštil do vyššího lesku a samozřejmě vše potáhnout fólií a nalakovat bezbarvým lesklým lakem jako vždy..

 

post-28923-0-58392600-1417097140_thumb.jpg

 

No a nakonec výsledek. Na fotkách můžete vidět i nový držák na nový mobil (paradoxně je určen pro Samsung, ale mé Sony v něm sedí perfektně), který jsem si nechal zakázkově flockovat (nanesení samet povrchu) v Brně, aby byl koukatelnější. Ještě na něj chci na zadní čelní plochu nalepit nějaký podobně strukturovaný kobereček, aby nebyla vidět ta ďuzna a šroubky - patku na držák jsem nechal původní, pořád je to držák od Broditu a tak je mé na míru upravené perpetuum mobile kompatibilní :D

 

..dost keců, zde je nějaké foto.. :)

 

post-28923-0-81102500-1417097145_thumb.jpgpost-28923-0-76457900-1417097150_thumb.jpgpost-28923-0-90189600-1417097155_thumb.jpgpost-28923-0-60175600-1417097160_thumb.jpg

 

...a bez odnímatelného panelu...

 

post-28923-0-85474500-1417097165_thumb.jpg

 

Aby to bylo pro fetky trošku důraznější, ještě jsem si navrhl samolepku, kterou si nalepím na přední boční okénka - už mám objednánu výrobu:

 

post-28923-0-67296300-1417097820_thumb.jpg

 

Idiota to nezastaví, ale bez panelu + s upozorněním + s tím, že mám na předních bočních okénkách fólii, snad po tom nebude taková sháňka, jako po Columbusu, který bych použitý tedy za cenu tohoto mohl koupit asi 7x :ph34r:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Paradicka, snad budes spokojny :palec::wub:

Tu DAB antenu prezistim, nebol zatial nejak cas.

BTW ten fw si uz pozeral aky tam mas? Ak nebude najnovsi, aktualizuj ho ;)

 

Garmin mapy sa daju bez problemov stiahnut napr. z torrentu a nakopirovat na SD kartu. Ale co ma najviac mrzi, ze garmin vydava uz update NT map kazdych 6 mesiacov, kdezto pred casom ich aktualizoval kazde 3 mesiace. Ale to myslim nie je az taky problem, zatial ma nikde nenechala a ani nezaviedla mimo cestu.

Odkaz ke komentáři

Moc díky kluci :) Snad ne, byl by to paradox.. Protože bez toho panelu to nikdo nezprovozní a panel si vždy beru s sebou. Takže by to byla spousta škody pro nic :(

 

Míšo, chtěl jsem se na to před chvílí v autě kouknout a zapomněl jsem :wallbash: Funkce jsem už pochopil, no trápí mě pár věcí:

 

1) Začnu hned tím, co jsem před chvílí řešil. Nevím, zda jsem to z počátku nevnímal, nebo to z ničeho nic začalo samo, ale i když mám vypnutý zvuk a stojím v menu, šumí mi v repácích - nijak silně, vlastně sotva slyšitelně, ale šumí a nechápu, proč. Zkusil jsem to zase vytáhnout, odpojit kabely, vč. antén, hýbat se vším, co se dalo.. No, pořád šumí a nevím, kde hledat řešení. Šumět přestane, jakmile rádio vypnu :ph34r:

 

2) A to bude spíše chyba v mobilu, nezobrazují se mi jména volajících. Z počátku to fungovalo, nyní ne. Poněvadž to ale bylo stejné i s Parrotem, který s iPhone nikdy problém nedělal, jsem si skoro jistý, že chyba bude v tom mém pitomém mobilu, který mě štve čím dál tím více - hlavně, že stál skoro 20 tisíc, ale stojí za hovno s prominutím... Bohužel toto asi nemá řešení a tak i kdyby mi volala mamka/kolega/brácha, kdokoli, koho mám v mobilu, v autě se budu hlásit, jako by mi volal cizí člověk... Jinak záznamy hovorů i seznam kontaktů je OK, jen příchozí hovory (a během hovoru) nezobrazí jméno..

 

3) Značně mi chybí jednoduchá, prostá věc - "mute". Rádio v kabelovém svazku má vyveden jeden nezapojený drát s nálepkou "mute", ale ten tak nějak nemám kam připojit :blink: V běžných SW funkcích rádia tato naprostá banalita a samozřejmost chybí

 

4) Co mi asi zatím chybí nejvíce a dost mě to prudí, to je funkce "gala", alias zvyšování zvuku při zvyšující se rychlosti. Hlavně, že to rádio nabízí miliony možností nastavení, vč. 5-písmového EQ (o tom později, pro OII nastavit optimálně basové pásmo je trošku oříšek), ale tato funkce rovněž neexistuje. To je podle mě fakt škoda, protože s tou hlasitostí musím pořád různě šachovat..

 

To jsou takové záporné poznatky za pár dnů užívání - aktuálně jsem s rádiem tento týden najel asi 1000km, navigace je super i s interní anténou, navádí přesně, krásně přehledně a srozumitelně a databáze čísel popisných je taky super :palec: Příjem rádia je nad očekávání dobrý, zhruba stejně dobrý jako u Bolera, což jsem nečekal. S načtením všech interpretů na SD kartě jsem měl nepochopitelný problém (sporadicky se prostě někteří interpreti nezobrazili, i když tam byli), no naformátoval jsem ji a teď to postupně zkouším - přednostně interprety, kteří se nezobrazili. Teď se zobrazují, takže snad problém jednoduše vyřeším přehráním skladeb znovu :)

 

Takže rozhodně spokojenost, zatím má tedy rádio jedinou chybu a to ten lehký šum, který si moc neumím vysvětlit a hlavně ho neumím vyřešit. Zobrazení (nebo spíše nezobrazení) jména u příchozích hovorů nepřikládám rádiu, ale tomu mému šmejdu mobilu a chybějící 2 funkce pro ovládání zvuku jsou spíše nedostatek, než chyba. Takže zatím dobrý :)

Odkaz ke komentáři

Aha, tak to je docela možné. Já tedy mám dojem, že Bolero to nedělalo. Ale právě např. tu el. knihu jízd (GPS) mám, takže možné to je, že to způsobuje nějaký šum. Já mám dojem, že to z počátku nešumělo, ale ruku do ohně za to nedám. Všiml jsem si toho až dnes, ale s autem jsem přitom nic mezi tím nedělal, jen stálo na parkovišti. Na druhou stranu si všímám, že mám dnes nějaký ostřejší sluch, takže možná jsem na to jen citlivější a proto jsem to hned zaznamenal, těžko říct :ph34r:

 

Jo a ještě jedna OT perlička :D :

Bolero bude na prodej. Ale asi jsem k němu ztratil PIN, nemohu to nikde najít. Takže si jako zloděj prvně budu muset nechat ten PIN zjistil :wallbash:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...