Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

:D já vím, rád se podělím :)

Ačkoli k mému překvapení (ne, že bych byl tak nadutý) jsem zjistil, že ne každému se mé auto (a hlavně interiér) líbí - jsem ale rád, že to vím a nepopírám, že jsou tady na fóru i hezčí auta :)

:D vis, ze jsem uchyl na OEM a je jen par vyjimek, ktery pres toto pravidlo muzou jit - napriklad svetla.. :loool:

jsem pro masku se znakem, bez znaku to vypada jako bys pres noc parkoval pred pracakem. A ty mlhy pouzijes nejaky modifikovany? Podle me DRL bude v pohode svitit a hlavne se mi na nich nelibi ta nekvalita vylisu na kterym je chrom :)

Dneska me napadnla takova zbesilost.. slo by nejak udelat, ze misto toho chromu by byla cerna barva, ale s vysokym leskem - stejnym jako ten chrom. Napadnul me sprej atd.. ale jestli to neni hovadina :D

Odkaz ke komentáři

Laurin a klement,mas jen 2 moznosti bud koupis cernou chrom folii nebo to prestrikas bezbarvym cernym lakem,jinak nedostanes vysledku jako chrom jedine cerna leskla ;)

Plany ma Deni uzasne,ja mu to preji a napady jeste lepsi,nebudu tady rikat co dat a co ne,on sam vi co se mi libi a urcite jako vzdy se rozhodne spravne ;)

Odkaz ke komentáři

Spoiler za mně super, ale ta maska určitě se znakem. Bez něj je to takové nevím.... něco tomu chybí.
Jinak jako celek auto se mi líbí :-) v rámci možností firemního auta super, ale moc nemusím ty černé světla :wacko: , tím nechci říct, že by to bylo škaredé, ale asi bych je tam nedal. To je samozřejmě můj názor, důležité že tobě se to líbí :palec: je to "tvoje" auto. :beer:
Každopádně by jsi se mohl v neděli za náma přijet ukázat na sraz ke Kice vedle shopping parku ve 14:00 rádi tě tam uvidíme. A třeba příjde i kouzelník :lol:

Odkaz ke komentáři

No tato by mala byt 3M, alebo nejaka nemecka...uz si presne nepamatam, ale nekvalitna nebola. Mozno to je nalepenim, ale aj tak tomu neverim, ze by folia vydrzala vecne. To lepidlo skratka musi nejak reagovat na teplotu. Videl som uz dost aut, ktore mali foliu na exterieri a po case to bol vazne otras, lupalo sa to jedna radost a boli to kvalitne folie a aj s pracou/lepenim.

Cize nie je folia, ako folia...ale je to koniec koncov len folia ;) :loool:

Odkaz ke komentáři

Díky moc za názory, kluci. :pivo:

Chtěl jsem je znát, no souhlasím, samotnému se mi více líbí varianta se znakem :)

Postupně:

@MaroCZ: ano, myslím tyto

@Radim84: rozhodl jsem se pokračovat jednak pro rozumný přístup Viktora a jednak proto, že jste mě podpořili - za to díky, rád se budu dělit dál :)

Jinak děkuji za pochvalu :palec:

@Laurin Klement: Já vím, navíc i kdyby ne, každému se líbí něco :pivo:

Co se těch mlhovek týče, výše máš odpověď, chrom tam ale nezůstane, dostanou matně černý lak tak, jako hlavní světla :)

@Kyselinka: Například ta má fólie je OK, lepil jsem ji s dostatečnou rezervou a zdá se být kvalitní - 3D buble air free, objednáno z UK, v ČR nesehnatelná (všude mají jen černou) :)

@Honzajs39: Děkuji za názor i chválu, co se světel (či i jiných věcí) týče, je to v pohodě - každému se líbí něco :)

Sraz bývá většinou v době, kdy jej nestíhám - určitě bych se někdy chtěl ukázat, ačkoli auto ještě není ani zdaleka hotovo, pokusím se tuto neděli, ale nic předem neslibuji :)

Odkaz ke komentáři

Dozadu půjde malinká odtrhová hrana a difuzor - každopádně děkuji :)

Co se firmy týče, ta nabídka 100% je. Problémem je, že si nejsem jist, jak dalece lze předem domluvit, že auto budu mít já - běžně se nechává odhadovat a jde buď do bazaru, nebo tomu, kdo se ozve dříve. Proto jednou (a to bude ještě za hodně let) se pokusím domluvit (budu-li mít zájem a peníze), zda bych ji nemohl nechat tak, jak je, bez posudku. Pokud je posudek nutný, musel bych z ní vše viditelné sundat, abych to tam posléze nechal zase dát zpět :ph34r:

Otázkou je, zda se mi toto auto vyplatí odkoupit. Jasně, je v něm mnoho peněz a práce. Ale beru to racionálně: Ačkoli je ten motor jízdně velmi příjemný, pořád je to maloobjem - těch se lidé bojí a tak bych měl zřejmě malou pravděpodobnost výhodného prodeje. Ten by sice jednou přišel tak, jako tak, ale samozřejmě se nabízí i druhá věc: Že bych si auto nechal. Jenže problémem je jednak to, že bude mít najeto zhruba 200 tis. km, což bude dost nejen na ten motor, pokud přežije. A poněvadž pak bude následovat další (tentokrát již vybavené) auto, otázkou je, zda by se mi vyplatilo vlastnit ještě jedno staré a ojeté a zbytečně si jej tak platit..

U nás máš u služebního auta totiž i jeden nepsaný benefit, že cestu do práce a z práce nám hradí zaměstnavatel a ne my. U soukromého auta to ale neplatí - a těch věcí je více, no.. :)

Odkaz ke komentáři

Tak, dnes dopoledne proběhlo ono lakování světla a přebroušení, přetření lakovou tužkou a následné přelakování bezbarvým lakem části nárazníku vedle P mlhovky, který byl v tomtéž místě 2x poškrábán nějakým červeným autem, 1x "šoupnut" o svodidlo na nadzemním parkovišti u nás u firmy a ve středu opětovně opatřen rýhou o hranu svodidla u nás na nadzemním parkovišti u firmy - které je koncipováno na šířku možná pro Š. 100, čili normální auto se nemá šanci bez potíží vytočit. A aby náhodou řidič na svou chybu jen tak nezapomněl, podél nájezdy střeží vysoké obrubníky a vysoká, ostře řezaná svodidla. Nárazník sice po tom všem už nikdy nebude jako nový, no lepší, než se koukat na černé rýhy...

Pokud bude hezky (což asi nebude), tak zítra, jinak v neděli obě lakované části přeleštím a bude snad hotovo :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak mě dnes napadlo vytvořit si tabulky výbav - Prima, Ambiente a Elegance - a porovnat výbavu.

Původní stav: Holá výbava Prima s příplatky:

• Dálkové ovládání centrálního zamykání
  • Palubní počítač
  • Výškově stavitelné sedadlo spolujezdce, spolu s nastavitelnými bederními opěrkami předních sedadel a dělenými sklopnými zadními sedadly
  • Rezervní ocelové kolo - plnohodnotné
  • 1DIN autorádio Škoda Melody
  • ...a navíc Defend Lock

Celková ceníková cena (základní cena 373 900,- Kč) s příplatky vychází na 388 900,- Kč (firma se slevou koupila za 304 920,- Kč)

Aktuální stav nejlépe odpovídá dovybavené verzi Ambiente s příplatky:

1) Originální výbava dle příplatků z ceníku:

• 16" litá kola s pneumatikami 205/55 R16 (16 700,- Kč)
  • Rezervní kolo ocelové, plnohodnotné (1 200,- Kč)
  • Corner funkce (2 500,- Kč)
  • Kuřácký paket (100,- Kč)
  • Výklopná odkládací schránka pod sedadlem spolujezdce (400,- Kč)
  • Zadní sedadlo dělené, sklopné s loketní opěrou a průchozím otvorem (4 200,- Kč)
  • Schránka na brýle (500,- Kč)
  • Čtyřramenný kožený volant a malý kožený paket (6 600,- Kč)
  • Mezipodlaha v zavazadlovém prostoru (4 200,- Kč)
  • Rádio Bolero (2 DIN) s integrovaným CD měničem (6 CD), MP3 (11 600,- Kč)
  • Další 4 reproduktory vzadu (2 900,- Kč)
  • Signalizace vzdálenosti při parkování vzadu (9 100,- Kč)
  • Vkládané tkané koberce (1 300,- Kč)
  • Jumbo Box (5 000,- Kč)
  • Tempomat (11 100,- Kč)

2) Výbava navíc, kterou nelze v výbavě Ambiente doobjednat:

• Klimatizovaná odkládací schránka v přístrojové desce u spolujezdce
  • Dva háčky na uchycení zavazadel v zavazadlovém prostoru
  • Poloautomatická klimatizace Climatic (v datu výroby Škodovka nabízela již striktně manuální)
  • Footwell - osvětlení prostoru pro nohy
  • Bluetooth handsfree Parrot 2100 CK + držák na mobil s nabíjením

• Potahy MAD v kombinaci kůže/látka/alcantara

• Kožené výplně dveří + příprava na SS

• Nová stropnice (pro schránku na brýle a lampičkou vzadu)

• Zatmavená zadní okna

• Protihlukový kryt motoru

• Protočení ručiček při nastartování

• Individuální styling úpravy

• Defend Lock

3) Co obsahuje výbava Ambiente navíc (co nemám):

• Hlavové airbagy (nebude nikdy)
  • ESP (nebude nikdy)
  • Bezpečnostní světla na výplních předních dveří (mám, ale dosud nezapojeno)
  • Dvoutónová houkačka (klakson - možná někdy)

...neberu-li v potaz takto obecně těžko vyčíslitelné individuální doplňky, čistě ceníkově se základní cenou verze Ambiente ve výši 449 900,- Kč aktuálně vychází auto s příplatky na 527 300,- Kč.

Tak to jen tak na okraj, jen mě to napadlo trošku porovnat, kde jsem byl a kde jsem :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Tak, dnes broušeno a leštěno světlo po pátečním lakování + opravován nárazník.

Nárazník ještě není hotový, bude to zjevně na několikrát přetřít lakovou tužkou -> přeleštit, než to bude v rámci možností OK.

Nad světlem jsem strávil asi 3 hodiny. Lak jsem přebrousil a pak přeleštil - vše se povedlo podle mě velmi dobře, světlo vypadá hezky a bez škrábanců. :palec:

post-28923-0-28704500-1399206806_thumb.jpgpost-28923-0-89984800-1399206809_thumb.jpgpost-28923-0-55820100-1399206813_thumb.jpg

....Nicméně všechno toto úsilí mi je nyní na 2 věci. Byla opravdu chyba pouštět se do neoriginálních světel. K mému nekonečnému štěstí jsem zajel na vapku umýt špinavé auto (bylo celé špinavé od leštidla) a stalo se něco, co by mě ani ve snu nenapadlo. Nevím proč, nevím jak.. Ale pravé světlo (podotýkám, že to je to druhé, které bylo naprosto OK) se totálně rozpraskalo zevnitř, čili je zcela neopravitelné a je to vidět jako svině (zboku). Vyhozené tisíce, hodiny práce.. Všechno k ničemu, takto to zůstat nemůže - pokud se to zhorší, světla přehodím zpět za chromová, pokud ne, vydrží to, než koupím za další tisíce originální světla a než další tisíce a hodiny práce vložím do jejich proměny........................ :wallbash:

post-28923-0-15031100-1399206831_thumb.jpgpost-28923-0-78176200-1399206835_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...