Přejít na obsah

Ekopoplatek – Změny od nového roku

Doporučené příspěvky

Zdravím. Můžete mi někdo vysvětlit, jak je to s Ekopoplatkem od 1. října 2013 ? Kupoval jsem přítelkyni auto na ježdění do práce a dneska po mě ty ku*vy chtěli ekopoplatek.

Původní majitel byl ZTP tudíž jej nehradil, jelikož byl od něj osvobozen. Ale dnes jsem ho musel platit já. Jak to tedy je ? Něco jsem zaslechl o tom, že by to měli změnit, ale myslel jsem si, že to bude až od nového roku :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Každý nemá na nové auto ;)

Podle mě je ekopoplatek nesmysl. My měli jako druhé auto faţana, poplatek 10tis. a nájezd cca 2tis km ročně. A jedem si takhle z přihlášeným autem o 10 litrů chudší a před náma V3Ska, která dymila tak,že pomalu nebylo vidět. Proč nevymyslí jak zlikvidovat ty staré herky podnikatelů, které se udržují zuby nechty jen aby vydělávali ;)

A teď z5 k tématu, tady je nějaké řešení, ale nevím jestli to tak funguje :

http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?f=20&t=113590

Odkaz ke komentáři

Ten ekopoplatek je samozřejmě nesmysl, ale vzniklo to vstupem do EU, kdy se k nám začaly dovážet ve velkém staré levné auta a tak stát řekl, že to omezí a udělal ekodaň, která platila pouze pro dovoz, jenže to shledala EU diskriminační tak to zavedli pro všechny. :wallbash:

Nevím jestli to má v dnešní době ještě smysl. Stejně ty co si ty herky kupují toho moc nenajezdí.

Odkaz ke komentáři

Já bych STK zrušil úplně, zavedl bych místo toho povinné kontroly v autoservisech a tam by ti závadu rovnou odstranili a nějakou dobu po té kontrole za to odpovídali. STK je akorát státní šikana, protože to probíhá tak jak všichni víme. :lool:

Ale zase žádný problém se špatným technickým stavem vozidel v ČR neexistuje.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...