Přejít na obsah

spotřeba 2.0TDI 110KW


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Zdravím pánové :)

 

chci se podělit s mou zkušeností se zvýšenou spotřebou. V pátek jsem po delší době natankoval pouze částečně a to jen 14,2l Vervy od Benzina. Standartně beru tu obyčejnou naftu a tankuji do plna, s tím že přidám 2,5 odměrky WIFu. S autem mám naježděno cca 3000km za měsíc co ho mám, a spotřeba se stále držela na 5,5l (DSG převodovka). Po dankování 14l vevry bez WIFu, začalo auto nějak být línější, teplota motoru šla i do 110 stupnu a spotřeba byla přes 7L ! už jsem přemýšlel o všech možných scénářích co s autem může být...Včera sem vyjel nádrž až skoro do 0 ( dle počítače dojezd 15km) a dotankoval zase plnou standartní nafty s WIFem. Spotřeba opět klesla na puvodních 5.5L a auto jede jako dřív.

 

Je možné abych natáhl do auta nějaký zbytek z Tanku a udělalo to takový rapidní rozdíl, nebo mám čekat nějakou poruchu? :/ Budu rád za vaše poznatky a zkušenosti :) Díky

Odkaz ke komentáři

Zdravím.. tak moji chvilkově zvýšenou spotřebu mělo na svědomí vypalování DPF filtru...je pravda že to odpoledne vůbec nespínal Startstop tak jsem si říkal že asi se regeneruje ale že by to mohlo být cca 2 hodiny jízdy mě vůbec nenapadlo.. Prý je to normální že auto zvýší uměle výkon, více točí auto do otáček a také může mít až o 2 litrz vyšší spotřebu :) takže jsem zase klidný a po 2 dnech od tankování jsem zase na standartní spotřebě 5.4l/100 :)

Odkaz ke komentáři

Ja měl na první OIII za 170tis průměr 6l....4x4

Ted s novym faceliftem a taky4x4 auto jede znatelně lépe - jde ostreji za plynem a je znatelně živější. (srovnání mám přímé - puvidni O III je stale v provozu)

Ale nová se zatím na tempomat nastavený na 130 nedostava na palubaku pod 6.8...no uvidime

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

OIII, 110kW, 240tis. Jezdím tak 60% město, 30% mimo a 10% dálnice. Dlouhodobě mám kolem 5L. S lehkou nohou na plynu a mimo dopravní špičku se dostanu během jízdy i pod 4 litry, ale průměr mi kazí ježdění po nákupech. Jen pro zajímavost, počítač mi udává spotřebu cca 5,1 ale v reálu mi vychází cca 4,9

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

dnešní jízda Břeclav - Beroun. tempomat na 147km/h. na to tempo to asi jde..

jinak auto mám tři týdny. první jízda 60:40 - dálnice: okrsky 5,1l/100km. někdy zkusím i na dálnici těch 120-130 jak někteří píšete, co to udělá

edit: jak vložim obrázek aby byl malý? klidně sz

20180304_153830.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Asi jak se teď oteplilo, tak mi spotřeba opět velmi klesla. Zatím jezdím na zimních, evidentně to ničemu nevadí. Dávám fotku z posledního tankování, dnes je tam o dalších 200 km se stejným výsledkem více. Den předtím jsem nefotil. Je to zprůměrovaná hodnota. 2x po sobě jeto na trase Krkonoše-Brno a zpět, první den dojezd Brno 4,2, dojezd domů 4,0, druhý den dojezd Brno 4,1, domů 3,9. Určitě jsem nebyl brzdou provozu, nejel jsem po dálnici, takže tempo dle pravidel a GPS 50/90/110.

Co mě překvapuje je to, že do Brna vždy vyšší spotřeba než opačně "do hor" :).

Jsem zvědav, jaká bude spotřeba u Supa se stejným motorem. Aktuálně najeto ca 177tis. Jsem zvědav, jestli mi servisní prohlídce vymění/ doporučí výměnu destiček nebo ne ( pokud se nerožne kontrolka - přes plecháče a poklice nevidím stav a al + letní zatím montovat nebudu, ať má nový majitel co nejvyšší vzorek letních) Honza

Spotřeba.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty spotřeby 4.5 a 4.0 jsou s manuálem nebo s DSG?

 

Já když jedu okresku, např. Humpolec - Jindřichův Hradec-Třeboň-ČB-Prachatice, jsem na průměru 72kmh  (110kmh okresky) a spotřebě ca 5.3 - níž to fakt nejde. S manuální 1.6TDI 77kW to při stejném průměru dám za 4,2 v pohodě.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Moje cesta do Makedonie. 90% dálnice a většinou tempomat na 130 km/h. Osádka 3 chlapi a plný kufr. Podle tankování spotřeba 5,23 l/100 km.

Dlouhodobou spotřebu mám za 7.000 km podle tankování 5,27 l/100 km.

Palubní počítač mi ukazuje v průměru o 0,3 l menší spotřebu. Nemáte někdo zkušenost, zda a jakým způsobem lze v diagnostice "kalibrovat" hodnoty zobrazované spotřeby? U O2 vím, že to šlo z výchozí hodnoty 100% měnit po 5% dolů nebo nahoru.

20181025_124540.jpg.9dbdb435d635ffcde34e28cd9e1061c9.jpg.e6fe141a9256df2000c39ea6a1f08923.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj moja spotreba 6,2-6,5 určite nie je niečo v poriadku podla mňa.

V značkovom servise mi povedali to je dobré.... ved on na skúšobnej ceste mal spotrebu 5,8 "musím inak jazdiť" ibaže on jazdil okresku 90km/h a to 8km.

Nechal som teda auto chipnut mam to kratko na to aby som porovnal rozdiel ale asi budem tak niekde okolo 5,8-6,2 uspora ale nič extra urobili mi diagnostyku a SNÍMAČ TEPLOTY OLEJA DVA ukazuje -230°C.

Moja otázka má octavia 3 110kw dva snímače teploty oleja ?  Pripadne vie niekto poradiť ? V aute na palubáku  píše teplotu oleja ok 

Ďakujem za pomoc 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 3 roky později...
On 3/20/2014 at 4:35 PM, StanoCZ said:

zdravím,

 

po zakoupení vozu a dojezdu domu cca 25km byla spotreba - od startu 4,3 L asi tyden na to me prekousala kuna podtlakovou hadici k turbu, vymena v servise za novou a od ty doby nemuzu dostat spotrebu pod 5L a to jsem jel 90 a 50 a šolíchačka kolem 1 500ot/min. a proste nic. Zkousel jsem jsem vypnout klimu a motor na ECO a proste nic, asi budu muset sehnat nekoho kdo to poradne omrkne jestli ta kun.a :smich: nenakousla neco i jinyho a pritom to uz nehlasi zadnou chybu.

 

 

28.3. Uz je to vyreseno, byla jeste malinko nakousla ta podtlakova hadice, zrovna ten dil co se nemenil

ahoj Stano, chápu, že už je to deset let, ale nepamatuješ si, jak vypadala ta "malinko nakouslá" hadice? mám taky vysokou spotřebu a hadici jsem schválně kontroloval, na první pohled vypadá OK, ale když na ni sáhnu a trochu s ní pootočím, tak se v ní objeví takové dvě dírky, jako by do ní něco jednou kouslo a pak si to rozmyslelo... servisák mi řekl, že to nic není, ale upřímně - ani se na to moc nekoukl, jen mávl rukou a šel pryč.. děkuji za případnou odpověď. marek

Odkaz ke komentáři

Skoro bych se divil, že by prokousnutou hadičku nezaznamenala ŘJ, na 1,6 vždy a u 2.0 taky, ale tam byl vždy kus pryč. u 1,6 jen malé kousnutí, většinou z nepohledové strany. Proi jistotu bych omotal páskou, případně zkrátil, dal spojku a hned se uvidí. Švagrové jsem to na hulváta udělal z měděných trubiček, jen spojenní je kouskem bumy a od té doby klid :).

Odkaz ke komentáři

tak jsem se na to podíval trochu podrobněji a našel další větší kousance ... ŘJ nezaznamenala doposud nic. dnes jsem objednal nový díl, v pátek ho vyměním a uvidíme, jak se to projeví. napíšu pak výsledek pozorování.

IMG_4899.JPEG

IMG_4900.JPEG

IMG_4901.JPEG

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...