Přejít na obsah

Problem s bixenonom


Bodo

Doporučené příspěvky

Problém s xenónmi je oficiálne potvrdený v TPI #2036229. Riešením je výmena RJ xenónu na tej strane, kde problém nastáva. K reklamácii treba priložiť chybový výpis, kde musí byť zaznamenaný výpadok svetiel.

Edit: Takže žiadna datová sada s tým nič nemá...

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Dneska jsem ze svou OIII RS 2.0 TSI vyroba 16 týden 2014, stavil v servisu. Potřeboval jsem jenom nachystat zimní kola, počítám tak 1/2-1 hodka. Ale ejhle ... přišel šéf servisu (Autos Kunštát), že je na moje auto svolávací servisní akce ... VÝMĚNA ŘÍDÍCÍCH JEDNOTEK SVĚTEL ... akce pod číslem 94H2099001. ŘÍkám mu ale já snima nemám žádný problém. On říká, příkaz ze škodovky, výměna obou dvou řídících jednotek xenonu, žeprý se stává že při startování se jedna zasekne a zablokuje se. Mě se to tedy nestalo ani jednou (najeto cca 5000km). Říkám no nic tak to vyměňte ... strávil jsem tak celkem 3 hodiny.

Odkaz ke komentáři

vite, co mi nejvice vadi?

 

pristup temer vsech servisu. prijdes s problemem, si dement a pocitac nic nehlasi. po pulroce delani debila z toho clovek, pak vesele reknou jo byla chyba v jednotkach a vymenime vse, skodovka naridila.

 

zadna snaha, vscihni jen aby nemeli zarucni opravy, jen aby nemuseli neco resit. nesnazi se prijit veci na kloub a bombardovat skodovku ve prospech zakaznika, pak na ty auta nemaji lidi nadavat.

 

a je to bohuzel vssude stejny, vlastni zkusenost od francouzske znacky s kosoctvercem ve znaku. jen minimum dealeru melo snahu...

Odkaz ke komentáři

Ano, je to fakt smutné, teď jsem reklamoval x-věcí na SII, a taky jsem byl za debila, že co si stěžuji že mi něco po 50 tis. drnčí, že je to normálka, že to dělají i auta za 2 mega apod. Pískající okno taky cajk, chrastící setrvačník dokud se nevysype úplně tak je to v poho.

To nechápu prostě, že jim nevadí, že vlajková loď Schadewerku vydá na volnoběh zvuky jak nějaký starý šrot.

Měl jsem z toho pocit, že je obtěžuji, že si to schválně vymýšlím a zabíjím tímto stylem volný čas. No hrůza.

Odkaz ke komentáři

Bohužiaľ, dnes je nová doba. Zákazník je zaujímavý dovtedy, kým predajca nemá jeho peniaze na účte. Potom jeho všetko úsilie smeruje k tomu, aby našiel dakoho nového, kto kúpi ďalšie auto... Čo je úplne proti logike, keďže autorizáky žijú hlavne zo servisu a nie z predaja...

 

O 94H2 zatiaľ neviem nič, u starších áut sa menili výbojky a potom aj RJ na každej strane, ale u MR2014 nič. Skúsim to preveriť.

Odkaz ke komentáři

Také mi přijde že mi svítí xenon více do leva oproti OII RS FL a hlavně nesvítí tak modře, neřešil někdo výměnu výbojek za jiné? Pojedu na výměnu pneu tak se zetám na možnosti. Ale bohužel jak píšete tak je s kvalitou v autorizovaných servisech špatné :wallbash:

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
  • o 4 měsíce později...
Guest BlackFish

Přidám se do diskuze o xenonech. Měl jsem dlouhá léta OII s xenony, celkem bez problému a v pohodě. Teď jsem nedávno přešel na OIII kde jsou BiXenon s AFS, ale jsem z toho dost na rozpacích (mimochodem jako z více věcí u OIII). Světelný výstup je takový nějaký prapodivný. OII měla celkem rovnoměrný rozptyl, ale to co z toho "leze" u OIII je bída. Mám tam dvě/dva "hlavní šmouhy"/paprsky/světelné kužely či jako nazvat, s barvou do žluta a kolem nich to teprve přechází do takové té typické "xenonové bílé" (4300K). Hodně vidět je to např když stojím proti bílé zdi. Má to někdo jinak nebo je to standard, související s jiným výrobcem světlometů oproti OII? Výrobní vadu bych asi vyloučil, protože tak svítí obě světla. Obě stejně ... stejně blbě.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Dobry vecer. Newie nahodou niekto poradit co to moze sposobovat ?

Na pocitaci nic nevypisuje.Na ceste s dovolenky to zacalo a podla vsetkeho som mal nastevu pod kapotou(zver) nemohlo mi to prekusnut niejaky kabel k svetlometu ? Dialkove ide bez problemov a vypadkov. Dakujem za odpoved.

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 5 týdnů později...

Tak mám za sebou výměnu obou výbojek na záruku. První vyměněna v září, začala měnit barvu a taky občas blikla. Druhá vyměněna dnes, ta dokonce na pár dní úplně zhasla a na displeji vypsala chybu. Pak zase svítila, ale taky změnila barvu a často vynechávala. Přijímací technik mi říkal, že u O3 je údajně mění častěji než u ostatních modelů.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dlouho jsem premyslel zda se po tom pidit a nevypadat ze si trapne vymyslim zavady,ale velice casto dojedu auto stojici na semaforu a po zastaveni vidim ze se mi levy xenon srovna do primeho smeru (pred zastavenim byl mnohem vic doleva). Pravy xenon se nehne.

Mam si to alespon natocit na video,nebo se me v servisu vysmejou?

Za 2 mesice mi konci zaruka tak radeji to jeste rychle resit......

Taktez se mi obcas stane ze se mi najednou sam zapne tempomat a vim 100procentne ze jsem tlacitko na páčce nezmacknul,tak nevim zda na to neni jiny figl,ale to uz se netyka svetel.....

 

 

Odkaz ke komentáři

s tema xenonama je to spravne ... od 0-15 km/h jdou do pozice standartnich potkavacich svetel (leve se vraci doprava a mirne se prizvednou) ... 15-50 rezim mesto (leve se natoci doleva a mirne se sklopi) atd atd ... jen pro info pokud prijedes v rezimu "mesto", zastavis a ihned vypnes motor, aniz by se stacily vratit svetla, tak po novem nastartovani a "rozcvicce" xenonu odmita zminovane leve svetlo tuto rozcvicku udelat, jen se sklopi, pocka na prave svetlo a najede nahoru, svetla funguji normalne dal ... nekde to bylo i popsane, je to kvuli tomu rezimu mesto ...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 4 týdny později...

Tak po dalsom tyzdni jazdenia bez jedneho svetla mi servis prehodil riadiace jednotky kde sa potvrdilo ze riadiaca jednotka vypovedala sluzbu tak objednali novu a vymenili ostatne reklamacie nemienia riesit neda sa niekde napisat do skodovky aky postoj zaujme alebo je to marne ?

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Take mam asi

Problem, vcera jsem jel vecer a leve svetlo mi svitilo vylozene doleva do prikopu, pri roznuti dalkovych jsem videl svetelny paprsek vylozene sviti do stromu a predemnou svetlo vubec neni. Pred 2 tydny mi nahravali novy firmware do bcm jednotky. Zitra jedu do servisu at na to podivaji. Kdyz jsem potom uplne zastavil, levy xenon po 2 vterinach prijel k pravemu, ale zda se mi ze jsou nasiroko od sebe.

Odkaz ke komentáři

rezimy: mesto, mimo mesto, dalnice, mlha/dest ... je to kvuli oslneni ... pokud se ti tento rezim nelibi, prepni si z rezimu AUTO na normalni potkavaci svetla, ale pak se ti nebudou ani natacet, nic ... zase to tak hrozne neni, je to sice trosku horsi, ale neni to zadny extrem ... jinak melo by to byt i v navodu ....

 

P.S. ferda25 jiste upresni, ale upload BCM by na to nemel vliv

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...